SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Doble Esfera - Futuro (2020)

Doble Esfera - Futuro
Doble Esfera logo
España

Futuro

Heavy Metal
Autoproducido
2020


Temes

1. Infierno
2. Futuro
3. La Cuarta Esfera
4. Padre
5. Con Nocturnidad Y Alevosía
6. Three Sisters
7. La Reserva
8. Deriva
9. 429-2
10. Juicio Final

Formació

Veu: Eladio Ruipérez
Guitarra: Antonio Elzaurdia
Bateria: Willy Medina
Baix: Johny Lorca
Teclats: Pablo Villena

Crítica

La banda murciana Doble Esfera, els inicis de la qual daten de l'any 2010, ha estat un pilar sòlid a l'escena musical al llarg dels anys. La seva trajectòria es troba marcada per tres treballs discogràfics previs: "El meu Univers" (LP, 2012), "El Ball dels Necis" (EP, 2015), i "Rock Dur del S. XXI" (EP, 2016). Cadascun d'aquests llançaments ha deixat una empremta única al panorama musical, consolidant la reputació de la banda pel seu talent i versatilitat.

Per a la seva quarta producció, titulada "Futuro," Doble Esfera ha decidit fer un gir intrigant. Aquest àlbum marca una fita en la seva evolució, ja que presenta dos nous membres que no havien participat als seus treballs anteriors. El conegut guitarrista Johny Lorca (Hitten), que ja havia col·laborat amb la banda com a músic de directe, ara s'ha integrat per complet, aportant la seva experiència i destresa al baix. A més, se suma a la formació Pablo Villena, una figura ja coneguda per a la banda, que s'encarrega dels teclats. Aquesta nova configuració promet una dimensió addicional a la música de Doble Esfera, enriquint-ne el so i explorant noves fronteres creatives.

L'any 2020 ha estat testimoni del llançament de Futuro, un àlbum que es presenta com un capítol emocionant en la història de la banda. En aquesta ressenya, explorarem en profunditat aquest nou treball i les innovacions que comporta, submergint-nos en el món sonor de Doble Esfera i la seva visió del futur musical.

Endinsant-nos al disc, ja des de la primera pista, "Infern," la introducció, queda clara la presència que l'electrònica tindrà al llarg de tot l'àlbum i com contribuirà a forjar l'atmosfera futurista que caracteritza aquest nou treball. La primera explosió d'energia arriba amb Futuro, on es troba el so distintiu i reconeixible de Doble Esfera. Ràpids i esmolats riffs de guitarra, les sis cordes sempre presents; els nous teclats, amb un sol inclòs, s'entrellacen de manera natural amb el so, com si sempre n'haguessin format part. La base rítmica accelerada dóna impuls a la cançó, i la veu única d'Eladio es revela amb textura i amb una riquesa de matisos que ha anat evolucionant al llarg dels treballs anteriors. Seguim amb "La Quarta Esfera," que després de diverses escoltes es consolida com un dels punts culminants de l'àlbum. Aquest tema encapsula l'essència de sempre de Doble Esfera, però incorpora un aire renovat gràcies a la contribució electrònica de Pau, com es pot apreciar des del començament. A més, és un tema dinàmic i potent, interpretat magistralment per Eladio, amb moments impactants com el "Amb les teves entranyes als meus peus." La temàtica del tema ens transporta a un món distòpic, afegint-hi una capa de profunditat fascinant.

"Pare" és una cançó que es desmarca lleugerament del camí traçat per Doble Esfera, explorant noves textures i atmosferes, però sense perdre la identitat distintiva. La combinació d'elements com el baix, els teclats, el riff de guitarra, la interpretació vocal i, sobretot, l'espectacular solo de guitarra, fa d'aquesta pista un punt culminant a l'àlbum Futuro, una experiència musical que val la pena gaudir íntegrament.

"Nocturnitat i traïdoria" és un tall que, malgrat el seu començament pausat, revela la seva veritable naturalesa vigorosa. La cançó pren impuls a mesura que avança, injectant velocitat i energia a la barreja. Les guitarres brillen amb destresa, duent a terme sols endimoniats que dansen amb una potència magnètica. La temàtica de la cançó se submergeix a la nit i la recerca d'un mateix, creant un ambient misteriós i reflexiu que contrasta amb una tornada repetitiva i contagiosa que es queda gravada a la ment de l'oient.

Three Sisters s'erigeix com una de les sorpreses més grates d'aquest quart treball dels murcians. Escrita per Pau i amb la seva veu liderant la tornada en anglès, aquesta cançó desafia les convencions lingüístiques d'una manera única i refrescant. Tot i la seva lletra en espanyol, la tornada en anglès afegeix una dimensió internacional i evocadora a la cançó. Aquest tema ens transporta a una sensació d'aventura i d'exploració, com si estiguéssim viatjant per un camí desconegut, recorrent nous territoris per trobar-nos nosaltres mateixos. La cançó evoca l'esperit de la carretera, la set de noves experiències i la possibilitat de submergir-se en cultures i trobades amb persones diverses.

Els dos darrers temes de l'àlbum funcionen com un comiat als oients. Sota l'enigmàtic títol "429-2," hi ha un dels talls més intensos del disc. Tot i que musicalment és una balada, la seva lletra és impactant i emotiva. No és possible quedar indiferent davant d'una cançó tan profunda. I arribem al "Juici Final," que és pur so Doble Esfera. Aquesta cançó reflexiona sobre el futur del rock quan les formacions mítiques ja no hi siguin presents, plantejant interrogants sobre el llegat del gènere. Cap al final de la cançó, si escoltes amb atenció, es rendeix un homenatge emotiu a algunes de les bandes nacionals que han influït en Doble Esfera i en tota una generació d'amants de la música. La cançó ressona amb l'experiència acumulada al llarg de molts anys a la indústria musical, però també amb la mateixa passió i entusiasme que han impulsat la banda des dels seus inicis.

En definitiva, Futuro és un àlbum que ens submergeix en una experiència visceral i reflexiva, un tribut a les influències que han donat forma a la identitat de Doble Esfera. La conclusió d'aquest àlbum reforça l'afirmació que la música sempre troba el seu camí i continua sent una font inesgotable de sorpreses i passió, especialment quan es presenta un treball tan excepcional com Futuro.

ZorroLoko
09/11/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.