SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Tete Novoa - Historias que cantar (2023)

Tete Novoa - Historias que cantar
Tete Novoa logo
España

Historias que cantar

Hard Rock / Heavy Metal
Maldito Records
2023


Temes

Somos
Vayamos a más
El Circo de la vida
Evil Machine
Techos de Cristal
Seremos Tu y Yo
Alguien Más
Fuego Cruzado
Solo
Efímera

Formació

Veu: Tete Novoa
Música: Tete Novoa i Juan Guevara

Crítica

Tete Novoa llança el seu nou disc en solitari, el segon ja.

Serem francs, del seu primer llançament que va ser força bo, es va dir que era el disc per a les núvies dels heavies, que feia el vocalista de Saratoga. Amb aquest segon disc, i després de tota la promoció que ha fet Tete desgranant des dels moments de composició, moments personals que conformen el seu documental "Històries que cantar" que també dóna nom al disc, ja no és el vocalista de Saratoga amb el seu disc a solitari. És el disc de Tete Novoa, amb la seva banda i és un autèntic discàs.

No és power, no és duríssim, però té un so afiladíssim de guitarres, una bateria molt potent i composicions diverses però que em recorden a bandes més crues americanes ben reconegudes com per exemple, em ve al capdavant Slash Snakepit o aquests primers Skid Row . Encara que musicalment podem trobar similituds en qualsevol dels temes de què parlarem a continuació, a la que arrenca la veu de Tete, ens trobem que el que tenim és a Tete, amb el seu característic i privilegiat timbre, cantant temes, que destil·len qualitat i que enganxen de principis a fi. I és que no només és cantar bé, cosa que requereix molt de temps i feina, no només és compondre temes que puguin entrar, sinó a més, tenim un plus innat que és l'empremta que té el timbre de Tete que el converteixen en una cosa única i irrepetible, en un dels moments més àlgids de la carrera, tant en estudi com en directe.

Arranquem amb "Somos" que ens mostra aquest so cru de guitarres a què ens referíem i aquella veu esquinçada que posseeix el vocalista. Balada, només pur hard rock.

Temes que valen la pena del primer al darrer, amb diferents variacions estilístiques però mantenint una tònica melòdica molt clara. "Vayamos a más", és el tema que el músic ha publicat com a cinquè capítol del seu documental, i segon tall del disc i ens ofereix una espurna i una picardia que també desprèn la presència física de l'artista.

“El circo de la vida” té una sonoritat molt més ballable. Et mou tot el cos a mesura que fa un repàs de tota una trajectòria humana al llarg d'una vida. El murmuri previ a la tornada li confereix un estil irrepetible. La bateria té una presència tremenda i és que estem davant d'un llançament sense pedra ni cartró. Pur R'n'R!!!!
Juan Guevara s'ha encarregat de la producció i l'enregistrament. De la barreja se n'ha encarregat Felipe Guevara i mereixen menció, perquè ultimament, que qualsevol pot barrejar i gravar amb pocs mitjans, ens trobem llançaments sonorament mediocres i aquest no és gens el cas!

Dels temes que més enganxada tenen ens trobem a "Evil Machine" amb un videoclip de desafiament, crítica social de la dependència que tenim dels dispositius mòbils o més aviat de les xarxes socials i és que a sobre darrere de cada tema hi ha missatge. Un disc que no ha de quedar per a res com a cares B del cantant de Saratoga, sinó que té molta presència i bé val la pena, tant musicalment com tota la feina audiovisual que l'acompanya.

"Techos de Cristal" sí que té un aire una mica més de power ballad pel que fa a la part vocal, però puja amb molta força davant una tornada realment potent. Un dels que més punx té de tota la feina.

Un dels temes que més ha calat per la seva temàtica és “Seremos Tu y Yo”, tema que Tete dedica a la seva difunta mascota “Batman”, un dòberman. Una lletra que aprofundeix en els sentiments que desperten en els seus amos i que fàcilment et transporta a aquest món en què fas la lletra teva, recordant a la teva mascota que ja no hi és i els moments que trobes a faltar al seu costat. Videoclip de la mà de Winner Horse Productions memorable i amb música ben enganxosa.

Estem davant d'un llançament amb un protagonisme alt per part de les guitarres, que pràcticament comparteixen amb la veu de Tete. "Alguien Más", personalment ho veig com la continuació de "Ara ets tu". Infidelitats de parella, cantades sense retrets, de manera crua, amb molt de sentiment i que posen la pell de gallina. Una temàtica que actualment és tractada amb molta banalitat per part d'altres estils musicals, però que Tete és capaç de desgranar des d'una perspectiva de dolor i autocrítica, així com amb malenconia. M'encanten tots dos temes de manera significativa.

Anem arribant al final del disc amb "Fuego Cruzado", un dels temes més directes i crus on podem veure aquesta fogositat que desprèn el vocalista i que va coronondo un disc que gosaria catalogar de brillant.

"Solo" deixa ja només camí a l'últim tema "Efímera" a mode de power ballad molt potent i malenconiós, jugant amb voler ser mig temps. L'últim tema, que ja hem fet esment, no fa sinó que coronar un llançament que gosaria dir que ha estat rodó, tant com a disc, com en producció, així com en la manera de presentar-lo d'una manera sincera, íntima, amb molts vídeos tant musicals com documentals del vocalista, que ha obert la seva vida i el seu cor als seus fans i aquest darrer tema no fa més que mostrar aquesta sensació de conèixer una mica més aquesta persona desconeguda per a la major part de nosaltres, els seus fans que hi ha darrere del personatge mediàtic que és avui dia Tete Novoa.

Senzillament, espero que el disc estigui tenint l'èxit que mereix l'artista i la feina que ha arribat a les nostres mans.

Víc Salda
25/01/2024

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.