SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Scila - Scila (2014)

Scila - Scila
Scila logo
España

Scila

Groove Metal
Fantastika Records
2014


Temes

1. Hope / Rise The Sun 07:30
2. Before Your Eyes 05:25
3. Stone Cold 08:29
4. From The Ashes 05:11
5. Your Lie 06:40
6. Albsolve My Sins 07:04
7. Make This Life End 05:04
8. Shinigami 10:20

Formació

Guitarra principal i cors: Victor
Baix: Rubén
Bateria: Alvaro
Guitarra rítmica i veu: Edgar

Crítica

Ja ni recordo com va arribar a les meves mans el debut d'aquesta joveníssima banda alacantina amb el mateix nom que el propi grup: Scila.

8 talls de difícil classificació ja que el so rau en una barreja entre el Death Metal més suau pel que fa a veu es refereix, amb uns guturals que freguen el esquinçat i una música molt melòdica que cavalca a mig camí entre el metall més clàssic però interpretat amb duresa, a vegades lleugeres pinzellades de hard-rock i una foscor i tristesa que ens donen també un aire més doom.

Però tot i així, com un dels seus membres defineix: Si t'agrada el metall melòdic, no et desagradarà Scila per els seus múltiples contrastos i influències variades!

Obre el debut amb "Hope / Rise The Sun". Introducció més aviat oriental amb sons d'instruments de cordes al límit de l'afinació per aconseguir un efecte de presència, conjunció i unitat en iniciar el tema amb molta potència.

Ens crida l'atenció els contrastos de veus de Víctor i Edgar, entre net, gutural i esquinçat aconseguint un resultat més que curiós i agradable per les seves variacions. Els mateixos Víctor i Edgar s'encarreguen de les guitarres i sense anar més lluny, tenim en aquest tema presentació tocs de metall clàssic en els sols, una tornada enganxosa, essències doom i cruesa vocal. Una grandíssima carta de presentació.

"Before your eyes" és el segon tema. Un inici net però fosc, una altra vegada ratllant la desafinació però intencionadament, ens aconsegueix el mateix efecte de força al "escalfar" la cançó. Veus que ens recorden als primer Sepultura ens transporten a constants variacions i passatges d'allò més variat, on cobra protagonisme la base rítmica de la banda amb Ruben al baix i Álvaro a la bateria.

"Stone Cold" arrenca amb una fórmula més potent, amb doble bombo i un senzill riff de guitarra, donant pas a ritmes més ballables, amb gran presència del baix, amb bass tap slaps demostrant que cada membre té el seu moment. Novament una tornada "neta" quant a veus es refereix torna a oferir-nos un moment remarcable en la personalitat musical d'aquests joves.

Ells es classifiquen a si mateixos com Melodic Groove Metal, una etiqueta més, ja que certament és cada dia més complicat catalogar la música d'una banda oferint clixés d'estil, i això és bo, ja que com més inclassificable, vol dir que més varietat i diversitat existeix dins del metall i això és bo per a tothom.

Gran tema "From the Ashes", que ens torna a demostrar aquesta constant que són els constrastes entre melodia, cruesa i duresa però sempre sobre una base de malenconia i aflicció.

No han racanejat en la durada dels temes, no baixant dels cinc minuts en cap cas i conferint una mitjana de gairebé 7, d'altra banda necessari per oferir multitud de passatges que acaricien una amalgama tan variada com es mostra en l'inici de "Your Lie", pràcticament tema de rock fred i trist però que una vegada més dóna pas a recriminacions més agressives verbalment, combinant fins i tot de forma parella tots els elements que es troben musicalment en el grup. Un dels temes més reeixits i perquè ens entenguem "per a tots els públics", encara que és una categoria que no m'agrada utilitzar.

"Albsolve My Sins" més proper al death clàssic i "Make This Life End" ens porten fins al límit del disc. Perquè entenguem la diversitat d'influències que hem estat capaços de trobar i el gust amb què han estat plasmades, m'agradaria comentar un dels riff present en el penúltim tall, que possiblement sense intenció, m'evoca Vivaldi, possiblement a l'estiu de les seves 4 estacions i així arribem a l'obra final de l'àlbum la qual té un pes més que important donats els més de 10 minuts de durada.

"Shinigami", ens regala en els seus inicis ia multitud de riffs i recursos, adornats amb Tappings, desdoblaments i fragments de tot tipus. Al llarg d'aquest tema, trobem enllaçats múltiples versos, tornades i estils unint i conformant un final de disc d'altíssim nivell.

La veritat és que cada dia sorprenen més noves i molt joves formacions mostrant recursos i una creativitat que no té res a envejar a grans bandes consagrades.

Víc Salda
14/03/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.