SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Arkania - Serena Fortaleza (2015)

Arkania - Serena Fortaleza
Arkania logo
España

Serena Fortaleza

Heavy Metal
Rock CD Records
2015


Temes

1. Revelación
2. Serena fortaleza
3. Mi nombre es Rock n Roll
4. Tu y yo
5. No te puedo olvidar
6. Hijos de América
7. Estrella del Norte
8. Tras de ti
9. Cenicienta
10. No se vivir sin ti (2014)

Formació

Baix: José Antonio Gallardo
Veus: Ángel "Ícaro" Santamaría
Teclats: Manuel Barny
Bateria: Rafa Delgado
Guitarra: Roberto Gutiérrez
Guitarra: Javier Gonzalez

Crítica

"Serena Fortaleza" és el quart treball d'aquesta banda de Madrid que a poc a poc ha anat creixent i fent-se un foradet entre els fans del metall cantat és castellà.

Han anat creixent i superant cada obstacle amb diversos canvis de formació, com l'esdevingut des del seu últim llorejat "La Bestia Dormida", on progressivament i per motius de diferent índole, han renovat bateria i guitarres.

La banda ha anat afermant a poc a poc i amb bona lletra la seva posició, fins i tot poder donar el salt i creuar el toll. Amb aquesta carta de presentació ens trobem aquest nou llançament en temps tan difícils per a una banda!

La intro "Revelación" ens deixa el primer tema que obre el disc i li dóna nom: "Serena Fortaleza". Així doncs, ens trobem amb un ràpid riff de guitarra a les mans de Roberto i Javi, al costat d'una molt veloç bateria amb marcat doble bombo per part de Rafa.
El so és inequívocament a què ens té acostumat la banda, però amb nous matisos. Excel·lent la combinació dels teclats de Barny en els solos amb les guitarres i enorme el treball de fons del baix de José Antonio.
Curiós canvi de to per la tornada on la màgia de la banda sorgeix de nou de les cordes vocals d'Ángel, sant i senya del grup.

Hi ha espai també per a temes menys directes i més rockers: "Mi nombre es Rock n Roll" no és més que un tema mogut i enganxós amb una tornada que farà les delícies dels directes on a més compten amb la col·laboració de Leonor Marchesi i Julio Rubio.

Sentida lenta peça instrumental a les mans del piano de Barny, anomenada "Tu y yo" amb la col·laboració d'Alberto Tejera al violí, que dóna pas a un tema eminentment guitarrer, però on el gran protagonista és el timbre d'Ángel a les veus on va pujant d'intensitat cada vegada més, en una composició en la qual si no fos pel protagonisme de les sis cordes, podriem parlar d'un tema de llarg abast pel que fa a públic es refereix. Una de les millors peces del disc per la seva rodonesa: "No te puedo olvidar".

El disc ha estat gravat i mesclat als estudis New Life de Madrid i masteritzat de nou per Mika Jussila en els Finnvox Studios, garantia de qualitat i segell internacional pel que fa al so. Això es nota en la gravíssima pel que fa a to es refereix "Hijos de América", on la coordinació entre la secció de cordes i la bateria és senzillament espectacular, encara que sigui a manera d'arranjament i no com a tret protagonista; però m'ha cridat molt l'atenció.
El tema gira de nou de cara a la tornada i demostra una evolució en les composicions de la banda deixant el llistó molt alt. Sona a Arkania però evolucionat i crescut!

Tenim la mateixa sensació amb "Estrella del Norte" on una vegada més les guitarres són les protagonistes barrejant-se amb Ángel i excel·lents acompanyaments amb els teclats.
Sembla que la banda ha posat especial èmfasi en les tornades, intentant aconseguir melodies enganxoses i fàcils de cantar i reconèixer.

Amb la col·laboració d'Irene Jiménez a les veus, ens trobem una balada acústica anomenada "Tras de ti". Sentit i malenconiós tema, on les guitarres i els teclats porten el pes total de la part musical. Excel·lent pausa per arribar a un de final d'àlbum més potent.

"Cenicienta" és l'última composició del treball i és de nou el power el protagonista amb excel·lent riff de guitarra i teclat, bateria veloç i les delícies de nou a les orelles del "oient".

La banda ha volgut comptar també amb la col·laboració de dos ex-membres com són José Luis Godoy i Jairo González a les guitarres per donar un gest de complicitat i "homenatjar" a dos músics que han ajudat també al creixement de la banda.

Finalment el tancament el posa el tema "No Sé Vivir Sin Ti" en versió del 2014. El tema és una balada pertanyent al seu àlbum "Espíritu Irrompible" del ja llunyà 2007.

La veritat és que es pot observar una evolució de la banda i un afecte i un mim a la feina, difícil de mantenir després de tants anys "picant pedra" per aconseguir seguir al peu del canó. La veritat és que un pas endavant més, en què comença a ser ja una dilatada trajectòria d'aquesta banda madrilenya!

Víc Salda
27/10/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.