SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Ayreon - The Source (2017)

Ayreon - The Source
Ayreon logo
Suecia

The Source

Progressive Metal
Mascot Label Group
2017


Temes

Disc 1
1. The Day that the World Breaks Down 12:32
2. Sea of Machines 05:08
3. Everybody Dies 04:42
4. Star of Sirrah 07:03
5. All that Was 03:36
6. Run! Apocalypse! Run! 04:52
7. Condemned to Live 06:14

Disc 2
1. Aquatic Race 06:46
2. The Dream Dissolves 06:11
3. Deathcry of a Race 04:43
4. Into the Ocean 04:53
5. Bay of Dreams 04:24
6. Planet Y Is Alive! 06:02
7. The Source Will Flow 04:13
8. Journey to Forever 03:19
9. The Human Compulsion 02:15
10. March of the Machines 01:40

Formació

Guitarres, baix, mandolina, sintetitzadors, orgue Hammond: Arjen Lucassen
Bateria: Ed Warby

Crítica

Avui vull tancar una etapa de discos que volia revisar en el passat 2017 i és que no em sembla just i millor tard que mai, parlar d'una de les obres mestres que van veure la llum el passat any.

Es tracta de l'extensa i complexa opera metall de Arjen Lucassen, al capdavant de Ayreon cridada The Source, i amb la qual torna a la ciència ficció, amb un complex argument i una història en la qual a cada personatge li posa veu una il·lustre, que una per una, deixen com a resultat una autèntica obra mestra compositiva amb unes composicions vocals tan complexes com espectacular és el seu resultat.

Se li ha anat tant la mà que ha donat per a un CD doble amb alts minutatges però el resultat musical és com mel als llavis: Dolç i agradable. Una exquisidesa que requereix de temps per paladejar i gaudir-lo.

No en va estem parlant d'un metall progressiu, sens dubte, complex i amb un so bastant dur. L'artista en el seu poder l'execució de pràcticament tot, així guitarres, baix, mandolina, sintetitzadors, òrgan Hammond, ... són execució del compositor suec. Només la bateria queda en mans d'Ed Warby.

Les veus, precisaven i la història també d'un gran elenc i per què no envoltar-se, ja no només dels millors, sinó també més prestigiosos? La veritat és que la composició de les melodies vocals, especialment en la seva conjunció és espectacular i mereix seus intèrprets: James LaBrie (Dream Theater), Simone Simons (Epica), Floor Jansen (Nightwish), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Tobias Sammet (Edguy, Avantasia), Tommy Karevik (Kamelot, Seventh Wonder), Russell Allen (Symphony X), Tommy Rogers (Between the Buried and Me), Nils K. Rue (Paguen 's Mind), Mike Mills (Toehider), Michael Eriksen ( Circus Maximus) ... Impressionants!

Obrim la porta gran amb un riff de guitarra senzill, enganxós i amb aires de dissonàncies en el que serà el tema principal del disc i la pista inicial ja ens ocupa més de dotze minuts.

Destacaria algunes pistes com "Everybody Dies" amb unes melodies vocals espectaculars, en què destaquen Hansi Kusch i Tobbias Sammet. O del primer CD també em quedaria amb un tema més power i enganxós com és "Run! Apocalypse! Run!", Però de nou amb unes harmonies vocals increïbles.

Certament podria desgranar aquest treball en una tesi de diversos folis. Crec que el lector agrairà un resum en el qual senzillament mencions que el metall progressiu que practica en aquesta ocasió el geni boig, és molt assequible, audible i no requereix d'una ment molt privilegiada per poder gaudir de la música lliurada.

La segona part no baixa el llistó. Si bé inclou temes amb parts més hard rockeres com "Aquatic Race" o "Into the Ocean", si bé deriva també en múltiples canvis i instrumentacions complexes.

Resumint, si ha passat un any i no he trobat el moment de parlar d'aquest treball, el fet que un any més tard consideri que no pot quedar-se al tinter, ja vol dir alguna cosa. I aquesta cosa és que no va a defraudar a ningú un gran disc d'aquest calibre! Fes-li una escolta i més si et van agradar operes de l'estil de Avantasia!

Víc Salda
20/04/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.