SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Romanthica - Músicas para el fin del mundo (2018)

Romanthica - Músicas para el fin del mundo
Romanthica logo
España

Músicas para el fin del mundo

Gothic Metal / Rock
Rock Estatal Records
2018


Temes

1. Esta oscuridad
2. Solo si estás
3. Cuchillos de neón
4. El cuento del sol y la luna
5. Estrella fugaz
6. Dos corazones
7. Lo que tú me das
8. Para ti
9. Efímero
10. Si me escuchas
11. Músicas para el fin del mundo

Formació

Veu: David Gohe
Baix: Juan Carlos Herraiz
Bateria: Erny Roca
Guitarra Rítmica: Rubén Rosas
Guitarra: Sergi R. Perea

Crítica

Des de la ciutat de Barcelona ens arriba el nou treball discogràfic de la banda de Gothic Rock Romanthica. Sota el títol de Músicas Para El Fin Del Mundo la banda segueix ferm en la seva aposta per un estil caracteritzat per les melodies enganxoses i les profundes harmonies. Aquest nou treball no decep, dissenyat per col·locar a la banda en el panorama que li correspon, compta amb una producció supèrbia que t'enganxa des de la primera escolta.

A "La Oscuridad" és el tema encarregat d'obrir aquest àlbum. Un tema fresc, carregat d'energia, capaç d'atorgar a la melodia una identitat pròpia. Una cançó enganxosa, amb elements de sobres com per sonar en qualsevol ràdio fórmula. La lletra és un dels grans elements d'aquesta cançó, columna vertebral de l'energia d'aquesta banda, sens dubte. Una pista que beu de l'Hard Rock, on les guitarres tenen el seu particular moment de protagonisme. El segueix "Sólo Si Estás", cançó on el teclat ens transporta cap a l'interior d'una melodia de base rítmica fortament accentuada. Una cançó de caràcter Pop Rock, d'estructura senzilla, però capaç de mantenir l'atenció i el nivell del disc.

El tercer tall del disc es titula "Cuchillos de Neón", moment on les influències de bandes com Depeche Mode són evidents. Una cançó enganxosa, de melodia càlida i emotiva, que progressivament ira adquirint força i caràcter. La segona meitat del tema, ens recorda als millors moments dels finlandesos HIM. A "El Cuento Del Sol y La Luna", Romanthica dóna un gir a l'àlbum, encrudeciendo les seves melodies, apostant fortament pel Gothic Rock més evident. Els barcelonins tornen a apostar per les cançons enganxoses, capaços de poder ser emeses per qualsevol ràdio fórmula, sense que per això perdin honestedat alguna en la seva proposta. Del millor de tot l'àlbum, sense cap dubte.

El cinquè tall de l'àlbum es titula "Estrella Fugaz". Des de la primera escolta, se't quedarà gravat. Els barcelonins compten amb una habilitat innata per construir melodies enganxoses. Un dels grans forts de Romanthica. Un tema directe i creatiu, que compta amb unes guitarres enèrgiques marcades per l'actitud. Un tema molt honest. El segueix "Dos Corazones", una cançó d'autèntic Pop Rock, una cançó molt comercial orientada a captar nous seguidors a la seva legió de fans.

Amb "Lo Que Tú Me Das", arribem al setè tall de l'àlbum. EL mig tempo de rigor. Una cançó més propera al Pop Rock que al Gothic Rock. Una cançó que compta amb un sol de guitarra digne de menció i reconeixement. Una composició de nivell capaç de demostrar, un cop més el nivell d'una banda que creu en el que està fent. A "Para Ti", podem escoltar a una banda capaç de crear una melodia alegre i dinàmica, que s'allunya una mica del registre habitual de Romanthica, per presentar-nos una altra faceta més dels barcelonins. Una cançó que ens recorda a Whisky Caravan. Una cançó enèrgica i positiva, que, encara contrasta amb la resta del disc, no defrauda.

"Efímero" és un tema que m'ha recordat més a bandes d'Indie Pop com Love of Lesbian o Triangle d'Amor Bizarro que a bandes de Gothic Rock com HIM o Paradise Lost. Un tema on el treball de les guitarres creen l'estructura perfecta per construir una melodia intensa, plena de canvis de ritme i amb una tornada enganxosa que farà d'aquesta cançó, un dels moments clau de cada un dels seus directes. El segueix "Si Me Escuchas". De nou, el teclat és essencial per al so de Romanthica, de nou, resulta inevitable pensar que es tracta d'un tema orientat cap a les ràdios fórmules. Aquest àlbum el tanca el tema encarregat de donar títol al disc. "Músicas Para El Fin Del Mundo", és l'instant on Romanthica aposta pels arranjaments. Un tema de més de set minuts de durada on la producció juga un paper essencial. Una lletra plena de matisos i unes melodies molt treballades posen fi a un disc honest.

Romanthica ens presenta un disc honest, amb un so propi i una aposta creativa arriscada en un panorama on la creativitat i la innovació brillen per la seva perllongada absència. I aquest, és un dels punts forts de Romanthica. Una banda que no tem assumir riscos. Un disc que reflecteix el constant procés de creixement en busca el seu lloc.

ZorroLoko
11/12/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.