SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Celtian - En Tierra de Hadas (2019)

Celtian - En Tierra de Hadas
Celtian logo
España

En Tierra de Hadas

Folk Metal
Maldito Records
2019


Temes

1. La Llegada Del Druida
2. La Musa Del Bosque
3. Tu Hechizo
4. Niamh
5. El Solsticio De Driade
6. Mirada De Fuego
7. En Tierra De Hadas
8. El Sueño De Deirdre
9. El Mar Sabe Tu Nombre

Formació

Guitarra: Javi Javat
Violí: Txus Borao
Bateria: David Landeroin
Baix: Javi Aiur
Veu: Xana Lavey
Flauta: Diego Palacio

Crítica

Diego Palacio, conegut pel seu pas com a flautista per bandes com Mägo d'Oz o Irish Treble, ens presenta Celtian, un projecte de Folk Metall Simfònic de gran qualitat que a més, suposa un salt qualitatiu en la carrera d'aquest rodat músic. Després d'un primer disc com Celtian, de caràcter merament instrumental, l'any 2018 decideix donar-li un gir a la seva proposta, sumant-se a les veus Xana Lavey. Com a productor d'aquest àlbum, la banda ha comptat amb Txus vaig donar Fellatio, bateria de Mago de Oz pronosticant per on poden anar els trets. El títol triat ha estat En Terra De Fades, disc que va veure la llum el passat 21 de juny, i que sembla pretendre reinventar el Folk Metall cantat en castellà.

"La Llegada Del Druida" és la introducció que obre aquest disc. Una pista que va guanyant en intensitat conforme avancen els segons, construint una cançó instrumental d'autèntic Folk Metall de bateria enèrgica, riff de guitarra cru i una harmonia en la flauta que hipnotitza. Tema que a poc a poc ens va introduint en "La Musa Del Bosque", instant on el so de l'Heavy Metall clàssic pren el protagonisme. Un so acompanyat per la melodia Folk carregada d'harmonia i sensibilitat, cosa que serà el senyal d'identitat d'aquest treball.

Amb "Tu Hechizo" arribem al tercer tall de l'àlbum, instant on la veu de Xana Lavey està plena de color i energia. Una vocalista versàtil capaç de compaginar a la perfecció la seva tasca amb la part instrumental. Sens dubte, en aquest tema podem escoltar a una banda honesta amb una proposta sòlida. Arribats a aquest punt del disc podem afirmar que estem davant d'un gran treball que adquirirà gran transcendència. Un conjunt de músics ben articulats ens mostren cançó rere cançó com es pot crear un gran disc de Folk Metall en castellà, més enllà de l'allargada ombra de Mago de Oz. El segueix "Niamh", quart tall d'aquest àlbum. Un tema on la veu és la gran protagonista. Un dels grans moments d'aquest àlbum, sens dubte.

Amb "El Solsticio De Driade", tema en el qual col·labora Rubén Kelsen vocalista de de Débler. En aquest tall, Celtian ens exposa un tema equilibrat, ple d'harmonia i intensitat. La base rítmica és impressionant. Una veritable mostra d'Heavy Metal clàssic, acompanyat d'elements propis del Metall Simfònic, sense oblidar els elements del Folk que impregnen cada segon a través d'una orquestració de gran precisió. La veu de Xana Lavey aconsegueix l'equilibri perfecte entre tants elements fent que el tema arribi a una projecció admirable, formula encertada, que es repeteix en "Mirada De Fuego", sisè tall d'aquest àlbum.

A "En Tierra De Hadas", Celtian compten amb la col·laboració de Patricia Tapia (KHY, Mag d'Oz, ...), vocalista capaç de fer d'aquest tema tota una veritable obra d'art. El segueixen "El Sueño de Deirdre" i tancant aquest àlbum escoltem "El Mar Sabe tu nombre", la cançó idònia per tancar un disc amb la qualitat compositiva com aquest. Un tema carregat per la intensitat i l'energia d'una banda capaç de enganxar-te des del primer tema.

Celtian ens porta amb En Tierra De Hadas un àlbum de gran qualitat capaç de reinventar el Folk Metall cantat en castellà. Un disc que enganxa des de la primera escolta. Un àlbum molt recomanable.

ZorroLoko
08/10/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.