SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Wind Rose - Stonehymn (2017)

Wind Rose - Stonehymn
Wind Rose
Wind Rose logo
Italia

Stonehymn

Folk / Power Metal
Inner Wound Recordings
2017


Temes

1. Distant Battlefields
2. Dance of Fire
3. Under the Stone
4. To Erebor
5. The Returning Race
6. The Animist
7. The Wolves’ Call
8. Fallen Timbers
9. The Eyes of the Mountain

Formació

Bateria i cors: Daniele Visconti
Guitarra i cors: Claudio Falconcini
Teclats: Federico MerandaKeyboards
Veus: Francesco Cavalieri
Baix: Cristiano Bertocchi

Crítica

Gràcies a Inner Wound Recordings, tinc en el meu poder el nou treball discogràfic d'aquesta banda Italiana composta per: Francesco Cavalieri (veus), Claudio Falconcini (guitarres), Federico Meranda (teclats), Daniele Visconti (bateria) i Cristiano Bertocchi (baix) .

Aquest és ja el seu tercer CD. Tenien editats dos discos: "Wardens Of The West Wind" (2015) i "Shadows Over Lothadruin" dels quals poc puc dir, atès que no he tingut el plaer de escoltar-los, però sí que tenia bones referències sobre la seva música, per manera que aquesta és una molt bona ocasió per conèixer-los.

Després d'una bonica portada obra de Jan Yrlund (Apocalyptica, Tyr) es troben nou temes, que com sempre descric per a tots vosaltres en les següents línies.

Després de la intro orquestrada i amb uns bonics violins "Distant Battlefields" obren foc amb el primer tema com a tal "Dance Of Fire" on ja puc veure les clares influències de Blind Guardian en la seva música, per la utilització de grans cors en una peça que barreja la potència de les guitarres amb unes parts acústiques realment belles per la utilització dels violins i una veu de soprano femenina. Donant com a resultat una composició realment èpica. Amb elements que també em recorden molt a Ensiferum sobretot en la seva part instrumental. La veritat és que la cosa no pot començar millor.

"Under The Stone" comença amb unes guitarres acústiques per immediatament donar pas a una canyera base rítmica i on els violins i l'orquestra són de gran importància. Cada vegada m'agrada més aquesta curiosa barreja de Blind Guardian / Ensiferum. Gran treball en els cors i en tota la part instrumental, Realment èpica i festiva, on despunta un excel·lent tornada amb múltiples capes de cors. Conformant un tema realment enganxós i hímnic.

No podia faltar alguna referència al Senyor dels Anells amb el seu següent tall "To Erebor" on continuen amb el to festiu i guerrer gràcies als seus flautes i aquests cors tan currats i grandiosos realment addictius, sobretot en la seva animada part central. Destacar també les parts orquestrals que donen profunditat i una gran sensació de banda sonora al conjunt de la composició.

Seguim la nostra escolta amb "The Returning Race" una peça de gairebé vuit minuts que uneix en la seva essència la potència del metall al costat dels elements folk i orquestrals claus en la seva forma de fer i entendre la música. Com ja he comentat anteriorment em sembla que està molt cuidat tot el tema de les veus i cors. També part fonamental per entendre la proposta d'aquesta gent. Tema festiu i potent com els anteriors i que deixa un gran sabor de boca en l'oient.

"The Animist" és un altre petit i bonic tall instrumental, on les acústiques i l'orquestra són les protagonistes.

La setena en caure es titula "The Wolves'Call" segueix recordant-molt als Ensiferum sense veus guturals. On de nou els cors són de gran importància, dotant de màgia i èpica a una altra gran composició on brilla amb molta força la seva hímnica part central, possiblement la més enganxosa de tot l'escoltat. I és en aquest tall on més m'agrada la veu de la seva cantant Francesco (tot i que destaca en tot el plàstic), de moment la meva preferida.

"Fallen Timbers" segueix el camí del que ja escoltat. On els elements orquestrals / folk es fusionen amb el potent metall per a una peça ràpida on puc trobar una gran base rítmica. De nou he de destacar l'aconseguit tornada: enganxós, hipnòtic, i molt bell. M'encanta la veu femenina de fons.

Ja per tancar un grandíssim disc, podem gaudir de "The Eyes of The Mountain" la més propera a Blind Guardian del que escoltat. Pel que ja sabeu el que podeu trobar: força, melodia, cors en abundància i èpica molta èpica per a un altre màgic i grandiós tema de marcat power pertanyent al vessant alemanya.

No puc més que recomanar aquest rodó als seguidors dels grups abans indicats, atès que segur ho van a gaudir molt. Com ja he comentat, en una sola escolta és difícil poder assimilar els múltiples detalls i el grandíssim treball bolcat en aquest llarga durada. Però en el meu cas estic segur que li dedicaré moltes escoltes, atès que m'ha encantat. Si t'agrada la música èpica, enganxosa, amb ganxo i una molt bona producció, no ho deixis passar.

Bruno Molina
11/04/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.