SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Pimeä Metsä - Legacy Of The Heathen North (2013)

Pimeä Metsä - Legacy Of The Heathen North
Pimeä Metsä logo
España

Legacy Of The Heathen North

Folk Metal
Autoproducido
2013


Temes

1. Utgard threat
2. Warmarch Of The Jotuns
3. The Wolves Rebellion
4. Varangian Odyssey
5. Stormy Night
6. Kaamos
7. Jörmungandr
8. Journey Of Sleipnir Scions
9. Olut!
10. Anthems Of Conquest
11. Pimeä Metsä

Formació

Veu, arpa de boca: Ángel "Enkeli" Flores
Guitarra: David Chas
Guitarra: Hugo Pérez
Baix: Juanto Viana
Teclats, acordeó: Miguel Moroón
Bateria: Pablo S. Carmona

Crítica

Hi ha moments en què els raspallades i necessitats de quedar bé, que me les porten bastant al paire, poden malinterpretar, i aquest és un d'aquests casos. Una vegada em van dir, escolta Pimeä Metsä que valen la pena. Els vaig escoltar, vaig contactar amb ells i realment van valer la pena, una de les bandes de folk metal que més m'han agradat del panorama nacional. I el gust de revisar el seu primer treball, l'EP Beneath The Northern Lights, editat el 2010. Curt, quatre temes, però que deixaven clar una cosa. Calia tenir en compte a aquesta banda madrilenya.

Ja han passat dos anys des d'aquell EP i per fi tenim disc, s'han armat de valor, i perquè no dir-ho, de diners, i s'han ficat en l'estudi per poder treure aquest Legacy Of The Heathen North, un disc que em fa una especial il • lusió poder escoltar i revisar. És una forma de seguir la trajectòria d'una banda, revisant cadascun dels seus treballs i si a sobre són de gran qualitat, què més es pot demanar ?

Pimeä Metsä és una banda de... digues viking, digues-li folk, digues-li com vulguis, per a mi folk metal, ja que no té aquests guturals ni sons foscos del viking o death folk, sinó que opta per unes veus netes, una mica esquinçades, però que s'allunyen d'extrems ni tints death. Les seves composicions emanen sentiment i pensaments pretèrits a cada compàs. Sons ancestrals cobreixen aquest Legacy Of The Heathen North, un disc ric en melodies enganxoses i teclats que saben molt bé quan aparèixer i quan sumir-se en un segon pla gairebé irrellevant. Particularment com a mi m'agraden, que només apareguin per aportar alguna cosa, no per fer de mer matalàs pasteloso. En fi, una de les millors apostes de folk metal nacional.

Un dels aspectes que més criden l'atenció és aquesta cura detall que tenen en compondre per dotar la banda d'un clar so nòrdic sense caure en calques d'altres bandes. És cert que es noten influències de Ensiferum i Korpiklaani per exemple, però no són còpies. Han sabut destllar seu propi so. En aquest disc han canviat una mica l'orientació dels temes, el seu primer EP era més festiu, sense arribar a extrems de Korpiklaani, però si et donava molt bon rotllo, en Legacy Of The Heathen North han aconseguit sonar més foscos i seriosos.

El disc arrenca amb la introducció de rigor, ben aconseguida, et va introduint en el seu gèlid món nòrdic després de les qual " Warmarch Of The Jotuns " obre el disc, un tema ràpid, molt diferent al que abans havien fet, s'ha d'entendre pel que fa a matisos. Endinsant-se en guturals en els ponts, un detall brutal, i amb uns teclats que sota les bases formen uns arranjaments molt cuidats, és un tema que travessant els canvis de ritme et deixa amb ganes de més, si això comença així, molt ha de torçar per no ser un gran disc. Guitarres excel • lents, base rítmica potent, veus amb força, teclats immensos... la cosa promet.

" The Wolves Rebellion " manté la velocitat accelerada de l'inici, però amb canvis de ritme abundants, un tema intens, però més fosc, amb uns teclats que per moments s'incorporen per temes les regnes melòdiques, amb un so molt malenconiós. " Varangian Odyssey ", comença amb unes guitarres molt enganxoses, un tema més lent, però amb molta més melodia, uns riffs potents amb moments més calmats i foscos, tònica general del disc... però que guitarres... res que sigui molt tècnic la veritat, no hi ha riffs virtuosos per la seva excel • lència, però si molt treballats buscant una força lligada a una melodia enganxosa, igual que els sols.

" Stormy Night " és un tema curiós... si abans deia que s'allunyava de l'anterior compost per la banda, això ho és encara més. Després d'un inici amb una intro sinistra ens trobem amb un tema amb tints simfònics, uns teclats impressionants tornen a ressorgir d'entre les guitarres per capbussar-nos en un remolí d'emocions trobades, foscor i llum, veus guturals agudes enfrontades a les veus normals de la banda, i uns detalls del rotllo Tim Barton... ¡ Gran tema ! " Kaamos " serveix de pausa en l'escolta, tema instrumental amb sons ancestrals.

" Jörmungandr ", tema que ja figurava en el seu anterior EP reprèn la marxa, un tema bastant influenciat per Korpiklaani i bandes similars, bastant tradicional però de nou aquestes guitarres, tot i estar en un oportú segon pla durant gran part del tema tenen els seus moments àlgids amb uns grans puntejos que surten de la tònica festiva i ancestral dominant. " Journey Of Sleipnir Scions ", un tema entre mitjos temps i canvis de ritmes més ràpids, de nou amb guturals puntuals, barrejant foscor i èpica.

" Olut ! " també pertanyent al primer EP tornen a mostrar uns PimeÄ Metsä més festius i alegres, i de nou la vena Korpiklaniana surt a la llum. " Ancest Of Conquest " també del seu anterior treball ens porta uns ritmes molt power a l'inici per entrar de ple en sonoritats nòrdiques. El disc tanca amb un tema que porta per nom el mateix que la banda. gairebé vuit minuts de durada ni més ni menys. Foscor i solemnitat per finalitzar aquest primer treball de llarga durada.

No tinc cap dubte que si aquest Legacy Of The Heathen North aconsegueix tenir la repercussió que es mereix hauria de posar a la primera fila del folk metal nacional a Pimeä Metsä, però aquestes coses són aliades de condicions de tot tipus menys musicals en moltes ocasions, o sigui que caldrà esperar a veure els déus nòrdics donen el seu beneplàcit per a això, per la meva part, aquest disc no fa més que confirmar el que ja pensava amb el seu primer i breu primer EP. Totalment recomanat per a seguidors del metal nòrdic.

Sergi Arise "Hell"
19/12/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.