SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Cobra Spell Rockville (Madrid)

Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Embersland - Sunrise (2013)

Embersland - Sunrise

Warning: getimagesize(pics/band/embersland.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_reviews_web.php on line 183

Warning: Division by zero in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_reviews_web.php on line 188
Embersland
Embersland logo
España

Sunrise

Progressive / Death Metal
Autoproducido
2013


Temes

1 Why 5:01
2 In Vain 5:20
3 Kidnapping 4:37
4 Fight for My Dream 4:57
5 Memories 5:05
6 Sadness 5:07
7 When 5:47
8 It's Not the Way 5:24
9 Sunrise (Part I) 8:24

Formació

Veus: Will
Veus i guitarres: Xavi
Baixo: Víctor
Teclats: Luana
Guitarres: Jimmy
Bateria: Damián

Crítica

Ens trobem davant l'àlbum debut de la banda barcelonina Embersland. Ja fa alguns mesos del seu llançament (mitjans del 2013) però segueix estant d'actualitat, ja que la banda just està acabant de gravar el seu segon llarga durada i amb algun canvi en la formació, com serà la incorporació d'una cantant femenina per donar més contrastos encara, cosa que en el disc que ens ocupa, s'encarreguen d'això Will i Xavi compartint protagonisme vocal.

El primer que apreciem en començar l'escolta amb el tema "Why", és el so de les guitarres. Molt cru, molt estripat i potent. D'ell s'encarreguen Xavi i Jimmy, tot i que actualment els canvis de formació, han reestructurat la banda, com podràs observar si assisteixes a un directe, i Jimmy únic guitarra a l'actualitat.

Immediatament després podem apreciar que aquesta potència s'encoixina i s'acomoda sobre una base de teclats, dels quals en el disc es va encarregar Luana (ex-Amadeus). La veu, molt característica, és greu, molt greu però neta la qual cosa li confereix al conjunt una senya d'identitat molt pròpia. Les veus tenen realment molta importància ja que es van tornant melòdiques, greus, més agudes i fan servir molt i amb molt d'encert guturals puntuals que li donen una potència realment atractiva.

Classificar la banda és realment difícil doncs gira entorn del heavy clàssic, metall progressiu i inclós Death Metal encara que això si, els seus composicions són fosques i menors de tonalitat. Aquesta duresa i foscor la confereixen també la base rítmica i la responsabilitat recau en les mans de Víctor al baix i de Damián en la bateria i percussió.

Formats el 2009, aquest disc debut els va conferir un lloc important per oferir una identitat pròpia al públic que pot observar una més que característica veu. En un dels seus temes més emblemàtics: "Kidnapping" trobem un altre exemple més. Guitarra neta i una veu sortida del mateix avern ens serveixen un inici que acumula tensió fins que finalment, amb lentitud en una combinació de guturals i una veu més terrenal desemboquen en l'explosió del tema, ple de contrastos sent un dels més representatius, potser , de la banda, darrere els seus canvis de ritme, de veus i d'estructura.

Més ràpids són en canvi "Fight for My Dream" o "Memories", tot i que la velocitat no és la característica principal de la banda. Mostren en aquest últim, un recurs brillant amb cors més que variats, amb tonalitats líriques fins i tot, que sembla que serà més utilitzat en futurs llançaments per les noves característiques dels integrants del grup.

Les lletres, tracten de temes mundans, escapant del recurs fàcil de la fantasia, mostrant pors, reivindicacions i desamor. Així "Sadness", un tema, potser menys fosc i més melòdic, mostra una qualitat de so més que brillant i és que no en va el disc va ser gravat en els Estudis TDC per Calos Torregrosa per ser mesclat i masteritzat posteriorment en els Finnvox per el prestigiós i omnipresent Mika Jussila.

Apropant-nos al final de la publicació, arriba la balada "When", encara que no ens deixem enganyar; a meitat del tema va agafant força fins arribar al punt de disbauxa deixant anar guturals i donant curs a un canvi de ritme on el doble bombo passa a ser el protagonista per donar pas a un duel de teclats i guitarres, demostrant que això de fer temes tancats cenyits a un patró de composició simple, no és cosa d'aquests nois.

"It's not the Way", ja si que ens acosta a la clausura jugant de nou amb múltiples canvis de ritme, de tempo i d'intensitat, fent d'aquest llançament, un disc hàbil per a molts gustos diferents, donada la seva amalgama de recursos desplegats.

Finalitza el disc amb l'obra mestra de la banda, ja que són gairebé 9 minuts de tema, que deixen obert a una segona part, probablement en el futur llançament. Donant nom a la publicació "Sunrise Pt.I", és tota una composició complexa que posa el punt final a la publicació, oferint una mica de tot el que és capaç de desplegar la formació: Foscor, cors majestuosos, contrasts i desplegament de veus guturals, netes i melòdiques, velocitat, canvis de ritme, una bateria que té vida pròpia i diferents intensitats que desemboquen en aquesta no tan petita joia.

Més que interessant el seguir la pista a aquesta banda que tants recursos i tan diferents ha estat capaç de mostrar en un disc debut, la qual cosa no és senzilla. En breu serà el moment de veure aquest grau de maduresa que li ha conferit el temps al bloc i esperar amb ganes el nou llançament que segur que no defraudarà a ningú! Mentrestant, ofereixen aquest àlbum en descàrrega gratuïta a la seva pròpia web www.embersland.com

Víc Salda
10/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.