SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Mercury Rex - Averno (2017)

Mercury Rex - Averno
Mercury Rex logo
España

Averno

Heavy Metal
The Fish Factory
2017


Temes

Mi pasión
Sálvame
Dame tu calor
Inmortal
Estrella Fugaz
Lobo
Nada que perder
Confianza Rota
Don't Stop me now
Averno
Estrella Fugaz (Piano Version)

Formació

Veu: Iñaki “Averno” Salas
Guitarra: David ‘Lawless’ Rodríguez
Baix: Alberto Moreno “Peque”
Bateria: Juanjo Martínez
Teclats: Diego Zapatero

Crítica

Mercury Rex pública el seu segon treball anomenat Averno, malnom del seu vocalista en record de la seva primera banda. ¿Però a qui trobem darrere d'aquest projecte? En primer lloc al seu mateix gestor, frontman, lletrista i vocalista, Iñaki Sales "Averno". Ideòleg fa ja uns quants anys d'aquest projecte per la qual cosa ja es va posar en mans del mestre Pere Monge (Vhäldemar) en els Chromacity Studios i no només per gravar el que va ser el seu primer treball, sinó també per a musicar i adornar els temes. Després va formar la banda per defensar els temes en viu i la formació s'ha mantingut en part, s'ha conjuntat i ha crescut. Per a aquest segon treball s'ha repetit la fórmula però amb la formació ja existent. I es nota. Es nota molt la mà d'un dels autors segons molts especialistes d'un dels millors discos Nacionals de l'any: Vhäldemar; i no és altre que Pedro Monge de nou.

El so que ha tornat a aconseguir la banda és simplement boníssim. Guitarrer, amb múltiples arranjaments, bon so i unes grans veus de les que s'ha encarregat plenament, cors inclosos el propi Iñaki.

El disc obre amb un tema que és una declaració d'intencions: "Mi passión" parla de la música i del significat d'aquesta per l'artista, encara que més aviat es refereix al metall fins i tot amb graciosa esment al Reggaeton.
Des del primer moment entra perfecta, i la tornada s'acaba corejant es vulgui o no. Pere ens deixa un bon riff i Solazo, ja que s'ha encarregat de gravar tots els instruments.

Després d'un principi excel·lent ens arriba "Sálvame". Una mica més dura, més pesada, però molt heavy. Veiem el gust de Pere a l'hora de compondre per l'ús d'harmònics i el d'Iñaki per parlar del món musical i el seu significat, ja que novament girem al voltant del tema.
Els tornades són impecables, adornats amb teclats i molt cantables, en el sentit de enganxosos, de fàcil lletra i melòdics.

La veritat és que la combinació que troba Mercury Rex a l'hora de barrejar una veu d'agradable timbre, línies molt melòdiques i amb molta musicalitat i la duresa de les composicions i de les guitarres, és molt encertada i fan que siguin d'agradable escolta i agradi de reproduir múltiples ocasions.

Es manté com destral de les sis cordes per defensar en viu a David Rodríguez, també guitarrista i vocalista de Umbra, fet que li permetrà fer bons cors. La formació la completen Alberto Moreno "Peque" al baix, Juanjo Martínez a la bateria i Diego Zapatero als teclats.

"Dame tu calor" és el tercer tall en un vessant semblant, letrísticamente parlant. Musicalment la banda és pur heavy metal però sense encasellar-se. Així bé, pot sonar més clàssica, més hard rock (encara que amb una afinació gravíssima) o molt més pesada en funció del tema.
Com a anècdota, la pronunciació d'Iñaki em recorda a un accent llatina-americà, i fins on sé, no és així, però el que importa és el timbre i l'entonació i ha aconseguit un treball vocalment excel·lent, no només pel que desprèn i seu timbre, sinó pel enganxoses que són les línies vocals.

Doble bombo demolidor i un riff molt dur, amb una bateria que s'acrecenta és com comença "Inmortal". Com dèiem, Mercury Rex, és capaç de tocar diferents pals dins el metall, però sense perdre aquesta essència que han aconseguit i que es caracteritza per aconseguir en qualsevol cas temes enganxosos.

Mercury Rex en el seu anterior treball ens va deixar una balada superba que a més va significar molt per a mi. En aquesta ocasió ens deixen "Estrella Fugaz". Què fer comentaris al respecte? Balada heavy per definició. Guitarra acústiques i piano, sol de guitarra sentit i pur sentiment. Tornada melòdic d'encenedor en alt i la intensitat d'una balada de metall: Unió de les guitarres per donar força i poder costat de la demostració vocal d'Iñaki.

Es fa olor, com no podria ser d'altra manera aquesta essència Vhäldemar, i en aquest cas ens trobem amb "Lobo". Un tema amb un riff de guitarra que em moro per veure en viu. Molt tècnic i un so molt fosc, molt greu i molt heavy. El tema més diferent de la resta de la feina, però no per això, pitjor. La duresa i la foscor s'apoderen de la banda per mostrar una nova vessant molt interessant!

Arriba de nou la melodia amb un harpsichord inicial que desemboca en un bon riff. És "Nada que perder". Bon missatge el que ens deixa el tema amb un nou tornada imperdible!

Vaig conèixer el treball d'Iñaki amb el disc de Eternity anomenat "Entre el Bién y el Mal". Un dels temes que més em va agradar d'aquest treball va ser "Confianza Rota" que van compondre Víctor Bielsa, encara actualment guitarrista de la banda, al costat d'Iñaki. Doncs bé, Iñaki ha decidit recuperar-lo per aquest llançament però donant-li un bon rentat de cara. El tema desprenia power melòdic per tot arreu i en aquesta versió ens trobem que a aquest power se li uneix moltíssima més duresa en les guitarres, més gravetat i més feresa i fins i tot més velocitat. No puc deixar de comentar un tema que m'ha fascinat i és que Pedro arriba a encadenar fins a 5 harmònics seguits un darrere l'altre. Una exageració però que queda de mort!
La veritat és que regravar un tema per deixar-ho igual, és innecessari, però si és per donar-li un gir com aquest, em sembla interessant. Això sí, acaba convertint-lo en el tema més ràpid i dur de la feina! Bestial!

Arribant al final ens trobem amb una frivolitat com és atrevir-se amb el "Don't Stop Me Now" de Queen. Però he de dir que, sobretot la part vocal, molt exigent, m'ha deixat sorprès. Té força bon gust i la frivolitat passa a convertir-se en una molt bona anècdota dins d'aquest treball, que sempre pot ajudar a pujar la calor dels directes!

Tancant el disc arriba el tema que li dóna nom: "Averno". Un tema molt rodó, bastant fosc i potent que conté una mica de tot dins de l'essència de Mercury Rex. Tenim parts melòdiques com és la tornada, duresa, riffs potents i un aire fosc i greu.

L'última pista és l'preciosa balada "Estrella Fugaz" però comptant únicament amb el piano com acompanyament a la veu, convertint-la en una peça encara més dolç, i transformant la potència de la balada heavy, en una bonica balada apta per a tots els públics.

En resum, Mercury Rex ha tornat i ho ha fet amb els deures fets. Un disc molt rodó, ben aconseguit i que ha de mantenir a la banda dins d'un primer pla d'actualitat del qual no va haver de sortir. Estarem atents i intentarem tornar a gaudir-ne en viu!

Víc Salda
31/01/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.