SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Daeria - Alter (2020)

Daeria - Alter
Daeria logo
España

Alter

Metal
On Fire
2020


Temes

Miedo
El ojo de Aughra
Bailarina
Parte de ti
Horus
Siete Mares
Instinto
Hielo

Formació

Veus: Ángel Ortiz
Guitarres: Víctor Vázquez
Guitarres: Eimel Trejo
Baix: Laura Moral
Bateria: Joel Marco

Crítica

Després del seu anterior llançament, Fènix, on la banda es va donar a conèixer en aquesta etapa, s'han tornat a reinventar amb un so molt més potent i agressiu. Pràcticament res queda ja, que deixi endevinar els orígens del grup pel que fa a so i composicions.

Guitarres afilades i agressives, amb sons i afinacions més properes al thrash i fins i tot al metalcore / nu metall, un baix amb un protagonisme impressionant i una bateria senzillament de-mo-li-do-ra, marca de la casa Joel Marco. Tot aquesta base instrumental tan agressiva, es combina amb la veu dolça, melòdica i carismàtica d'Ángel Ortiz, que deixa una barreja bàsicament guanyadora. Si a més afegim composicions d'alt rang i una producció espectacular a càrrec de Isra Ramos, el qual també posa cors, doncs, crec que puc assegurar que estem davant d'un dels llançaments de l'any.

Diversos coneguts han escoltat els singles que Daeria ha llençat i em comenten explícitament de la millora que han trobat i el molt que els ha enganxat, decidint assistir al directe presentació que la banda té davant seu. I no és casualitat. Aconseguir barrejar temes enganxosos de fàcil escolta, amb una composició i uns arranjaments que permetin no avorrir ràpid, més aviat el contrari, és força complicat i dono fe que aquests musicazos ho han aconseguit.

Arrenca el disc, que he de dir que és breu, tot i que supera àmpliament la durada d'un EP amb el primer single que van presentar: "Miedo". El format de disc breu, sense palla, sense farciments, és un concepte que en l'era de la immediatesa i de l'consum del aquí i ara, cada vegada va tenint més èxit i acceptació. I és que millor dos discos breus en un anyet i mig, que un de llarga durada cada tres anys !!

Tornem al tema: Ràpid, enganxós, canyer, amb unes veus poderoses, el timbre d'Ángel molt melòdic i unes guitarres potentíssimes, amb un riff impressionant on s'endevina una perfecta compenetració entre Víctor i Eimel. El solo. Trobem entre tanta melodia i canya, solos realment tècnics i d'alt voltatge, Eimel deixa el llistó alt i serà un plaer poder gaudir d'aquestes escenes en viu.
La base rítmica espectacular, amb una Laura al baix que destaca i molt, amb un so de la seva quatre cordes amb molt de cos i Joel que senzillament, i parlant vulgar, "se la treu" i deixa unes bateries eixordadores, sense un patró monòton, més aviat al contrari i un so que s'allunya del metall melòdic i encerta i molt en la barreja que volien aconseguir.
Les lletres també són molt remarcables i en aquesta ocasió, el disc recull el nom del concepte que desgrana el tema amb la por a enfrontar-se al teu altre jo: "Alter".

Recentment ha vist la llum el tall que va en segon lloc en format de vídeo-lyric: "El ojo de Aughra". Si ja podíem intuir un so més cru i agressiu, en la cançó que obre el disc i que la banda va triar per a (re) presentar-se, en aquest ja podem al·lucinar amb la forma que prenen les composicions. Riff de pur metall més extrem i potent, i una composició fosca com poques. Inspiració compositiva i temàtica de la sèrie "Cristall Fosc" i una de les meves preferides del llençament. He de dir, que com més s'allunyen de les línies que els caracteritzaven i que m'agradaven, més m'agraden i més menganxen. Com més extrem és el contrast entre àngel i dimoni, entre melodia vocal i agressivitat instrumental, més em sembla una obra que ha de cridar l'atenció i molt a propis i estranys. I això que escric sobre aquestes línies, té el seu moment cim en el tema que ocupa la cinquena posició: "Horus". El meu favorit. Senzillament una bomba que és capaç d'aixecar a un mort, que et motiva a fer head-Banging i a mi personalment m'aixeca i de quina manera!

"Bailarina", amb un videoclip senzillament captivador, és el tercer tall i em sembla una obra que bé pots escoltar sobre aquestes línies i gaudir per tu mateix. No faltarà en els seus directes i em serveix per destacar també els tocs d'electrònica que la banda ha decidit posar en les seves composicions. Subtils o més aviat, no protagonistes, però imprescindibles per engrandir cadascuna de les composicions i aconseguir que vulguis tornar a escoltar l'àlbum de nou, un cop ha arribat a la seva fi.

Balada tendra, emotiva i molt sentida la qual ocupa la quarta plaça i porta per nom "Parte de ti". Molt acústica, molt suau i molt malenconiosa, sens dubte agradarà i mereix menció a l'apartat de balades a escoltar en moments més tranquils.

Havent parlat ja de "Horus", toca el moment de "Siete Mares", molt més proper a les composicions que la banda ens va deixar en el seu anterior treball, amb un riff inicial molt cridaner i un tall a meitat de el tema, aconseguint girar-ho de més melòdic en el seu conjunt a la fórmula de contrastos que ja hem esmentat. Un "girito" compositiu que manté la tensió del tema de principi a fi.

Hem esmentat a Isra Ramos al principi i no hi ha manera de no veure-ho en la composició vocal de "Instinto". Instrumentalment és molt més potent i agressiu, però vocalment podria pertànyer a Black Jack de Amadeüs, sense dubte. Isra, a més d'oferir la seva veu per als cors, ha fet un treball excel·lent, traient el millor d'Àngel, que compte, amb el seu quefer en aquest disc, truca a la porta dels grans a nivell nacional situant-se en una posició de privilegi a l'hora de valorar les millors veus d'aquest país. Impressionant en mitjans i aguts, sense despentinar-se!!!

I acaba el disc amb un altre gran tema on també es veu la mà d'Isra i mereix menció: "Hielo" Vuit temes. Només vuit, però sense cap desperdici ni palla. Cada instant d'aquest treball mereix ser escoltat amb deteniment i té el protagonisme que mereix. Vuit temes, només vuit temes, però vuit singles potencials que faran les delícies de qualsevol amant de l'metall que l'escolti, sense cap mena de dubte !!!!!

Vic Salda






La banda de Barcelona ha volgut anar un pas més enllà amb aquest segon disc de la seva actual formació, i crear un treball molt més cuidat, més evolucionat, i amb un so més potent i canyer, si és possible més que el seu anterior 'Fènix'. Formats per Àngel Ortiz (veu), Víctor Vázquez (guitarra), Eimel Trejo (guitarra), Laura Moral (baix) i Joel Marc (bateria i artwork del disc), la banda de l'roster d'On Fire Promo resumeix en vuit temes històries molt personals amanides amb un tint més fosc, riffs evocadors i melodies vocals molt treballades. En paraules de el grup, 'Alter' es presenta fent referència a l'alter ego, a el "món plàstic" en què vivim avui en dia, ple de màscares que eclipsen la veritable realitat.

El viatge comença amb "Miedo", que va ser el primer avançament de l'àlbum, presentat el passat dilluns 25 de novembre. Una excel·lent carta de presentació que ja ens mostra els ingredients fonamentals del que és 'Alter'. So molt potent i canyer, amb molta duresa, producció molt ben cuidada i una gran importància dels cors en les melodies de les tornades. Cal ressenyar la gran influència de Isra Ramos (Alquímia, Avalanch, Amadeüs) com a productor vocal. Així mateix, són destacables els arranjaments electrònics que s'aprecien en alguns temes. Pel que fa a la lletra, ens plasma aquesta por a tenir l'obligació de ser el que dicta la societat, i la por a l'fracàs.

Arribem a continuació a "El ojo de Aughra". Tal com ens va confessar Joel Marco, aquesta cançó està inspirada en la sèrie "Cristall Fosc". Continua la mateixa línia canyera i dura que ha marcat "Miedo", però aquesta vegada amb un ritme més accelerat, amb especial importància en les guitarres. Unes delicades notes de piano donen pas a "Bailarina", el segon avançament del disc, el videoclip va ser publicat el passat dijous 6 de febrer. Amb una acollida excel·lent en xarxes, el tema parla de la falsedat que envolta la societat i l'obsessió d'haver d'agafar sempre la perfecció. Probablement, el dia a dia d'una ballarina sigui el millor exemple per a plasmar aquesta problemàtica. Aquest tema posseeix una força punyent i emocionant, i per a alguns membres de la banda es tracta d'un dels talls més especials de l'àlbum.

A meitat del disc ens trobem amb un canvi de terç. Es tracta de "Parte de ti", una power ballad molt emotiva que parla sobre una ruptura amistosa des d'un punt de vista molt profund. En aquesta ocasió, deixen de banda els riffs canyeros i els arranjaments electrònics per posar el centre en la veu i la lletra, amb la qual és difícil que no brotin les llàgrimes. "Horus" és potser el tema més peculiar de el disc. Aquí ens trobem amb escales orientals que aporten un toc molt especial a el tall, sense perdre la seva potència, mentre Daeria ens parlen de la venjança d'Horus, fill d'Osiris, cap a Seth.

Tots els talls tanquen un significat molt especial, i "Siete mares" no podia ser menys. Tracta sobre una princesa que es converteix en pirata, ja que es troba embolicada en un món en el qual no està còmoda i anhela llibertat. El tema segueix la mateixa línia canyera del disc, a l'igual que ho fa "Instinto", reflectint les passions més carnals en la seva lletra. La pròpia banda va afirmar que pretenien crear amb 'Alter' un treball més contundent que el seu predecessor, i no hi ha cap dubte que ho han aconseguit. Toquem ja el final amb un tema molt especial: "Hielo". Daeria aborden amb aquesta última cançó el sofriment silenciós d'una persona amb síndrome d'Asperger, sota unes melodies molt evocadores i una potència aclaparadora.

Amb aquests vuit talls queda per finalitzat el nou treball de Daeria. Un àlbum molt breu, senzill d'escoltar, però a el mateix temps intens, amb multitud de matisos i passatges interessants i emocionants que l'oïda no es cansa d'escoltar. Sens dubte, 'Alter' apunta a ser un dels àlbums de l'any.

Clara S. Gallego

Víc Salda
24/02/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.