SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Fixion - Encrucijada (2020)

Fixion - Encrucijada
Fixion logo
Uruguay

Encrucijada

Heavy Metal
Autoproducido
2020


Temes

1. Requiem para un salto.
2. Estrella interior.
3. Encrucijada.
4. La guerra es tan fuerte.
5. Del miedo al fuego.
6. Llegando al final.
7. Un refugio.
8. Expulsando el veneno.
9. Ultravelocidad.
10. Karma.
11. Requiem para un salto (instrumental) (bonus track)
12. Encrucijada (instrumental) (bonus track)

Formació

Guitarra i veu: Daniel César
Baix: Santiago Cardozo
Bateria: Sebastián Etchecopar

Crítica

Des de la ciutat de Montevideo (Uruguai) escoltem Fixion, una banda de Gothic Metall que des de l'any 2002, ve creant-se un espai de caràcter propi en l'escena Metall de America Llatina. Ara ens presenten "Encrucijada", el quart àlbum de la seva carrera musical amb el qual pretenen fer el salt internacional a través de la seva sòlida proposta que navega entre el Metall gòtic i el Metall alternatiu, a través de deu temes i dos bonus tracks en versió instrumental de "Requiem para un salto" i "Encrucijada".

"Requiem para un salto", és el tall que obre aquest àlbum. De manera sòlida i coherent FIXION ens porta una cançó amb gran efectivitat. Des del primer acord, les guitarres capten la nostra atenció fins portar-nos a una tornada enganxosa. Una cançó plena de canvis d'estructura i de so atmosfèric ens mostra a una banda amb grans dots per fer el salt internacional que mereixen. El segueix "Estrella interior", de nou, un tema atmosfèric i Doneu-nos que a poc a poc va desenvolupant-se en una tornada enganxosa que fa olor de directe. Una cançó de tornades ràpids i denses estrofes construeixen un so propi que ens recorda a grans bandes com Paradise Lost.

El tercer tema de l'àlbum és l'encarregat de donar títol al disc. Una cançó que arrenca amb una força que es manté durant tot el tema. De nou, una tornada ràpid i enganxós, carregat de melodia fan que la cançó se't quedi al cap durant hores. "La guerra es tan fuerte", és un tema en què els uruguaians aposten pel so fosc i atmosfèric de bandes com To / Die / For. A l'arribar a la tornada, Fixion mostra la seva faceta més enèrgica a través d'una estructura molt potent que sens dubte, es convertirà en un clàssic de la banda.

El cinquè tall del disc es titula "Del miedo al fuego" instant on la bateria protagonitza completament el so de la melodia, creant un clima musical de so enèrgic, proper a l'Hard Rock clàssic. Acompanyat per un riff de guitarra amb segell propi, fins a aconseguir un so èpic d'estrofes denses i una tornada molt melòdic. Una cosa que forma part de el so propi d'aquesta banda. El segueix "Llegando al final". Una cançó de so Pop Rock que a poc a poc va guanyant en velocitat. Amb uns cors femenins molt ben executats, la banda ens mostra una cançó senzilla i accessible per a tots aquells oients que no estiguin massa acostumats als riffs de guitarra propis de l'Metall Gòtic.

A "Un refugio", vam escoltar una cançó amb una intro fosca i misteriosa, que progressivament es va transformant en una cançó potent amb contrastos molt marcats entre les parts més agressives i els ponts melòdics. Del millor d'aquest àlbum. El segueix "Expulsando el veneno". Una atmosfera fosca i densa ens envaeix des de la primera escolta. Carregada de potència, té una de les tornades més enganxoses i efectius de l'àlbum. Un disc molt sòlid que sembla anar guanyant en qualitat conforme avancen els temes.

"Ultravelocidad" fa honor al seu nom. Una cançó carregada de velocitat a través de diferents patrons rítmics construint un tema molt divers demostrant ser una banda madura i versàtil capaç de crear temes propers a l'Metall Progressiu sense cap tipus de sobreesforç. Com a últim tema de l'àlbum escoltem "Karma", de nou és la bateria l'encarregada de donar-li forma a un so dens i cru. De nou les tornades enganxoses, les estrofes melodies i els canvis de patró rítmic caracteritzen aquesta cançó. Com bonus tracks escoltem les versions instrumentals de "Requiem para un salto" i "Encrucijada", tota una mostra de la capacitat musical d'aquesta banda.

Fixion ens porta amb "Encrucijada" un disc honest, de so cura a través d'una proposta molt interessant. Una banda madura capaç de construir música complexa, plena de matisos. Fixion demostra amb el seu quart àlbum ser una d'aquestes bandes dignes de fer el salt a l'panorama internacional de l'Heavy Metall, i si no t'ho creus, només has d'escoltar aquest treball. Un disc d'escolta imprescindible.

ZorroLoko
15/09/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.