SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Saratoga - 22/10/22... la historia continúa (2023)

Saratoga - 22/10/22... la historia continúa
Saratoga logo
España

22/10/22... la historia continúa

Power / Heavy Metal
Maldito Records
2023


Temes

CD 1:
1. Intro
2. Tras Las Rejas
3. A Morir
4. No Sufriré Jamás Por Ti
5. Maldito Corazón
6. A Sangre Y Fuego
7. El Vuelo Del Halcón
8. Morir En El Bien Vivir En El Mal
9. Perro Traidor
10. Lejos De Ti

CD 2:
1. Las Puertas Del Cielo
2. Mi Ciudad
3. Solo de bajo
4. Si Tú No Estás
5. Vientos De Guerra
6. Si Amaneciera
7. El Olvidado De Dios
8. Como El Viento
9. Rojo Fuego
10. Resurrección

Formació

Baix i cors: Niko del Hierro
Guitarra: Jero Ramiro
Veu: Tete Novoa
Bateria: El Estepario Siberiano

Crítica

La banda de Heavy Metal espanyola originària de Madrid, Saratoga, no necessita cap tipus de presentació, llevat que hagis estat hivernant durant aquests darrers anys. Una banda en perfecte estat de manera que representa el millor de l'Heavy Metall cantat en castellà. En aquest moment, a més, amb motiu del seu XXX aniversari com a banda es troben més actius que mai. Demostrant, una vegada més, que el millor encara ha d'arribar. Dins aquesta nova etapa d'eterna joventut, la banda madrilenya va gravar el passat 22 d'octubre del 2022, a La Riviera de Madrid matèria suficient per a un recopilatori doble CD + DVD, que va ser llançat el 3 de gener, a través de Maldito Records sota el títol de “22/10/22… La Historia Continúa”, un testimoni viu del que és un directe de Saratoga.

El primer CD, i després de la intro que obre el concert la banda ens porta de cop a l'àlbum “Agotarás”, quart treball en estudi de la banda editat l'any 2002 i vaixell insígnia de la banda. Les cançons “Tras Las Rejas” i “A Morir”, van obrir aquest concert amb un so brutal i plena d'energia. El quart tall d'aquest disc és per a “No Sufriré Jamás Por Ti”, pertanyent al seu àlbum Secretos y revelaciones, editat l'any 2009. Vuitè disc de la banda que va suposar una clara fita en la carrera de la banda. Després d'aquesta, escoltem “El Vuelo Del Halcón”, una cançó enèrgica i molt intensa, tocada en directe amb una ràbia digna de menció. Un homenatge a VII, el disc que suposa el debut de Tete Novoa a la banda, després de la sortida de Leo Jiménez i Jero Ramiro.

El vuitè tall d'aquest primer CD és “Morir En El Bien Vivir En El Mal”, un tema més proper en el temps i que representa l'etapa més contemporània de Saratoga. Després d'aquesta cançó escoltem “Perro Traidor”, un veritable himne de la banda i una de les seves cançons més reconeixibles. En aquesta ocasió, compta, a més, compta amb la col·laboració de convidats com Carlos i Jorge Escobedo. El tancament d'aquest primer CD arriba amb “Lejos De Ti”, cançó que ens arrossega cap al costat més emotiu de tot aquest concert.

El segon CD d'aquest àlbum torna a arrencar amb un homenatge disc “Agotarás”, en aquesta ocasió és torn per a un altre himne, “Las Puertas Del Cielo”. Una base rítmica d'infart al llarg d'una de les millors composicions i una execució brillant ens reflecteix com la banda gaudeix d'una salut de ferro. A “Mi Ciudad”, corresponent al segon disc en estudi de la banda i editat l'any 1997, Saratoga va comptar amb uns convidats de l'alçada de Víctor i Pablo García, de WarCry.

Després d'un sol de baix, sonava el quart tall d'aquest àlbum, "Si Tu No Estás", corresponent a l'àlbum Aeternus. Disc que es va publicar a l'any 2018, i que personalment em va suposar el retrobament amb una banda que m'ha acompanyat durant molts anys. Textos com “Desde que llegaste solo intento alejarme. De ese sendero llamado soledad. Voy por la vida intentando superarme. Mantengo la llama de tu eternidad…” demostren ser una de les millors bandes de Heavy Metal cantat en castellano. Del millor de l'àlbum.

El cinquè tall d'aquest segon CD és un dels moments àlgids d'aquest àlbum en directe. Leo Jiménez, puja a l'escenari per acompanyar a la banda en cançons tan significatives com “Vientos De Guerra” i “Si Amaneciera”. Un moment que ens va fer recordar l'època daurada d'una banda que va guanyar popularitat a causa de la producció de grans discos de Heavy Metal i que han passat a la història de l'imaginari col·lectiu de qualsevol metalhead espanyol.

A “El Olvidado De Dios” escoltem un Tete Novoa dinàmic, interactuant amb un públic més que entregat. El segueix “Como El Viento”, pertanyent al seu àlbum Morir en el bien, Vivir en el mal, llançat l'any 2016, és el desè àlbum d'estudi de la banda. Una cançó en què podem escoltar un Tete més que còmode. Un vocalista de gran versatilitat a qui se'l veu gaudir de cadascun dels seus directes.

“Rojo Fuego” reflecteix el lliurament total d'un públic davant d'un tema ple de força i actitud. Un homenatge a la primera etapa de la banda. Tancant aquest concert, la banda executa “Resurrección”, altres les cançons que han sonat en aquest directe pertanyent al seu àlbum Agotarás. Una cançó desbordada d'energia ràbia i actitud, justament el que necessitàvem per acabar un concert com aquest.

Saratoga ens presenta amb aquest disc en directe, un veritable espectacle ple de grans convidats amb un gran escenari, celebració i públic entregat. Com a únic punt en contra assenyalar que no toquen res del Terra de Llops, un àlbum de gran qualitat del que semblen haver oblidat. Tot i això, Saratoga gaudeix d'una salut de ferro, després de trenta anys, la banda es troba, al meu entendre, en el seu millor moment, demostrant, a més, que encara els queda molta carretera per recórrer i molts concerts per oferir.

ZorroLoko
20/07/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.