SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Avalanch - El Dilema de los Dioses (2023)

Avalanch - El Dilema de los Dioses
Avalanch logo
España

El Dilema de los Dioses

Heavy Metal
Maldito Records
2023


Temes

1. Expulsando A Mis Demonios
2. Ceniza
3. Cuatro Elementos
4. Sonrisa De Un Ángel
5. Sentido
6. Confianza Ciega
7. Horizonte Eterno
8. Tumbas Y Reyes
9. El Dilema De Los Dioses
10. Más Allá De Las Tinieblas

Formació

Veu: José Pardial
Guitarra: Alberto Rionda:
Baix: Nando Campos
Bateria: Mike Terrana
Teclats: Manuel Ramil

Crítica

Després de publicar l'àlbum “El Secreto” l'any 2019, la banda asturiana Avalanch havien tornat a estar en boca de tots a través d'un àlbum de gran qualitat i presència, a l'alçada de “El Angel Caído”, aquell disc publicat a l'any 2001 i que va suposar la consagració definitiva de la banda. Després de la presentació dels EPs “El Dilema” i “De Los Dioses”, que servien de presentació al seu nou vocalista, José Pardial. Avalanch publica aquest 2023 “El Dilema Dels Déus”, el seu nou treball discogràfic a través del segell discogràfic Maldito Records.

Aquest nou àlbum arrenca amb “Expulsando A Mis Demonios”, una cançó plena de força i actitud on José Pardial s'enfronta a l'àrdua tasca de defensar la seva proposta vocal en una banda per on han passat vocalistes de gran envergadura. El segueix “Cendra”, moment on s'endureix el so de la banda. Un tema més cru, que tot i això ha sabut equilibrar a la perfecció les guitarres de Rionda amb les harmonies del teclat de Manuel Ramil, construint el característic so dels asturians. Una base rítmica amb presència marca la intensitat d'una cançó que transmet l'energia d'un directe.

Cuatro Elementos arrenca amb un riff de guitarra més propi del Hard Rock que del Metall. Una cançó atípica que probablement disgusti els fans més puristes d'Avalanch, però que és ple de matisos. Una tornada enganxosa acompanya una secció rítmica plena de fatxenderia a través d'aquesta cançó dinàmica i fresca. "Sonrisa de un Ángel" és el quart tall d'aquest disc, i escoltem els Avalanch més clàssics. Un altre cop, el teclat de Manuel Ramil imprimeix cada segon amb aquest so tan característic. José Pardial construeix una harmonia vocal atípica a Avalanch, però que personalment m'ha atrapat des de la primera escolta.

Amb “Sentido” la banda ens presenta una cançó pausada i càlida, plena de matisos i mestratge. Un tema que recull la pròpia essència de la banda. Una balada de textures cuidades que aposta per una lletra cuidada i una tornada sincera. Del millor del disc. "Confianza Ciega" és el sisè tall d'aquest disc. Probablement la cançó més treballada de tot aquest disc. Una cançó ràpida, de clares influències al Power Metall més clàssic. A la tasca vocal, la banda compta amb Isra Ramos per a delit de tots els seguidors acèrrims d'Avalanch.

“Horizonte Eterno”, arrenca amb un riff de guitarra totalment fora de lloc. Una cançó densa i feixuga, plena d'intensitat on la veu de José Pardial demostra estar a l'alçada de la llegenda. La banda liderada pel guitarrista Alberto Rionda demostra vigor i intensitat en cadascuna de les seves composicions., quelcom palès en temes com “Tumbas y Reyes”, cançó que segueix amb aquest tempo pesant, de base rítmica intensa i atmosfera fosca. Una altra gran cançó, una gran composició que ha de ser espectacular en directe.

El novè tall d'aquest àlbum és la cançó homònima, “El Dilema Dels Dioses”. Els teclats de Ramil, construeixen des del primer segon una atmosfera pausada on, de manera progressiva, van incorporant-se la resta d'instruments fins a construir un tema pausat, de textures cuidades que ens acompanya fins a “Más Allá De Las Tinieblas”, cançó que tanca aquest treball discogràfic. Un tema molt sentimental i emocional que tan sols amb la veu i una guitarra acústica, tanca aquest àlbum de manera calmada
Avalanch ens porta amb "El Dilema de los Dioses" un àlbum ple de força i identitat en què Pardial, nou vocalista de la formació demostra tenir capacitat de sobres per defensar-se. Un disc ple de coherència, que si bé no està a l'alçada dels grans discos de la banda, manté el caràcter propi de la banda. Queda Allau per a estona, sens dubte.

ZorroLoko
26/07/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.