SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Argion - Lux Umbra (2023)

Argion - Lux Umbra
Argion logo
España

Lux Umbra

Heavy Metal
Maldito Records
2023


Temes

1. Lux Umbra
2. El Juicio Final
3. La Ciudad Eterna
4. Hijo Del Diablo
5. Anne Bonny
6. La Orden
7. Prisionero Del Tiempo
8. Fuerza Y Honor
9. Un Largo Viaje

Formació

Veu: Pany Álvarez
Guitarres: Pitxu Estrada
Guitarres: Pablo Satch
Baix: Ivan Canedo
Bateria: Miguel Pérez
Teclats: Naf Fernández

Crítica

Argion, una de les agrupacions més prometedores dins del vibrant panorama del Power Metall cantat en castellà ha fet el seu esperat retorn. Després del seu impressionant debut amb l'àlbum "Tiempos de Heroes" l'any 2020, el grup torna aquest 2023 amb una energia renovada, mantenint la seva formació original i la mateixa passió per la música. Aquest retorn està recolzat pel segell discogràfic Maldito Records, fet que augura un viatge musical ple d'emocions i energia. Un disc que personalment tenia ganes d'escoltar, després d'haver gaudit de valent amb la seva feina anterior. L'impacte positiu que va causar el seu debut em va omplir d'esperances, ja que creia que el Power Metall a Espanya tenia molt de futur, cosa que aquesta banda va demostrar de sobres. Amb el seu segon àlbum, titulat "Lux Umbra", l'expectativa s'ha tornat a superar. Estem davant d'un gran disc que marcarà aquest any 2023.

La portada de l'àlbum s'alça com a obra d'art en si mateixa. Una portada que aconsegueix plasmar l'essència conceptual de la banda en una imatge impactant que reflecteix la dualitat entre la lluminositat i la foscor, fidel al títol del disc. A més, la figura del guerrer que figura a la portada sembla destinada a convertir-se en el seu emblema.

En el procés de creació d'aquest àlbum, igual que en el seu debut previ, Argion ha continuat explorant col·laboracions notables. En aquesta ocasió, han comptat amb la participació de Xana Lavey, membre de Celtian, aportant el seu talent al tema "Prisionero del tiempo", a més, la banda ha comptat amb Patricia Tapia (ex-integrant de la banda Mag d'Oz) i Víctor d'Andreu (Mago d'Oz) a la cançó titulada "Anne Bonny".
L'àlbum ho obre "Lux Umbra", la qual envolta a l'oient en un ambient cinematogràfic, evocant imatges dignes de pel·lícules de gran producció. Aquesta introducció es presenta com a preludi emocionant i grandiós que ens convida a somiar al llarg de tot l'àlbum. El segueix "El juicio final", moment on la banda aposta per un so propi. Cançó on la veu de Pany rememora l'època d'Avalanch sota la direcció de Víctor García, tècnica, passió i actitud per a un dels millors temes de tot aquest disc.

Amb "La ciudad eterna", arribem al tercer tall d'aquest disc. Punt d'inflexió de l'àlbum. Aquest tema irradia energia a dojo i una veritable presència del Power Metall de la vella escola, amb el seu ritme ràpid i èpic, transportant l'oient a través de la narració de la història de Ròmul i Rem. "La ciutat eterna" és sens dubte un punt culminant de l'àlbum. "Hijo del diablo", la quarta cançó, és plena de referències. Els acords inicials de teclat ens recorden als de Torquemada d'Avalanch, una base rítmica impressionant i un tempo agitat a les estrofes fan d'aquest tema una cançó eclèctica però intensa.

"Anne Bonny", és la cinquena peça, demostra una clara influència de Mag d'Oz a la música d'Argion. Les tornades enganxoses i podrien convertir-se en un pilar de les seves presentacions en viu. La sisena pista, "L'ordre", ens porta a través d'una melodia intensa a unes lletres que explora la història dels templers. Un tall carregat de potents harmonies i tornades ben treballades. El segueix "Presoner del tiempo", un tema tranquil i emotiu que mostra la versatilitat de l'àlbum. La veu de Xana afegeix un toc especial a aquesta emotiva cançó que tracta sobre la salut mental, oferint epicitat i profunditat lírica.

A "Fuerza y honor" emergeix la banda revivint l'emoció. Aquest és un himne èpic de Power Metall que incorpora canvis de ritme hàbils per atorgar densitat a la cançó. Les accelerades a les tornades capturen l'atenció, i el seu final en un punt àlgid el converteix en una elecció ideal per tancar els seus concerts. L'àlbum el tanca “Un Largo Viaje” un tema enèrgic i potent, ple d'intensitat. Una cançó que ens torna l'esperança al Power Metall.

Argion demostra novament la seva capacitat per explorar diversos aspectes del Power Metall, a través de col·laboracions notables i una amalgama de temes èpics i emotius, "Lux Umbra" es presenta com un pas endavant en l'evolució de la banda dins del gènere. La cohesió del seu estil, encara que amb alguns elements familiars, continua generant emocions entre els seus seguidors, mantenint viva l'espurna de la proposta musical. La tornada d'aquesta banda a l'escenari musical és un esdeveniment que els seguidors del Power Metal espanyol esperaven amb anhel. És innegable que continuen mantenint el potencial creatiu i la capacitat per evocar emocions a través de la seva música. La dualitat temàtica que transcendeix des de la portada fins al contingut musical, segurament afegirà una capa de profunditat a l'experiència dels seus fans. Caldrà esperar a veure com evoluciona la seva trajectòria i com aquest nou treball s'integra al seu repertori, encara que tot sembla indicar que tindrem banda per estona.

ZorroLoko
07/08/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.