SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Icestorm - Contes De La Vall De Glaç (2012)

Icestorm - Contes De La Vall De Glaç
Icestorm logo
España

Contes De La Vall De Glaç

Power / Heavy Metal
Autoproducido
2012


Temes

1. La Vall de Glaç
2. Tempesta
3. Ancestrals
4. Ullals de sang
5. Posseït
6. Infernal
7. Fills del tro
8. Llàgrimes de gel
9. El batec de mil laments
10. Brindem
11. Desterrats
12. El concili
13. Horitzons
14. Un nou món

Formació

Veus: Lambert Méndez
Guitarra: Lluis Quintana
Guitarra: Marc Ferré
Baix: Alex Martínez
Bateria: Niku Lapuerta

Crítica

La banda catalana Icestorm ha editat per fi el seu primer llarga durada, que veurà la llum de forma oficial el proper 24 de novembre. Contes De La Vall De Glaç estarà disponible en dues versions, la digital en la qual es podran escoltar tots els temes de l'àlbum i la física que tindrà a més les veus de narració que van enllaçant alguns temes i aporten a l'oient la informació necessaria a seguir la història d'aquest treball conceptual. A més, com a valor afegit podrem gaudir de la veu d'aquesta narració que ens resultarà molt familiar i no és altra que la veu que va doblar Gandalf a les pel•lícules de "El Senyor Dels Anells".

La veritat és que després de moltes escoltes m'he decantat per etiquetar aquesta banda com uns Sangtraït 2.0, aclarirem per quellos que no coneguin Sangtraït que van ser una de les bandes més importants dins del que en els principis dels noranta van ser les bandes de rock en català i aquesta en concret la que es va endinsar en el metal, sent una de les grans influències per a molts, entre els quals m'incloc.

El perquè de Sangtraït 2.0 és molt simple, fora de cantar en català el seu so és molt cru i amb un sabor que recorda molt als discos dels noranta, la producció no és tan perfecta i sobrecarregada com la de molts altres grups d'avui dia que freguen sovint el sonar gairebé artificials. I si a més comptem que Contes De La Vall De Glaç ha estat gravat amb la participació de Joan Cardoner, doncs ... el so final del disc evoca en la meva ment un clar record que no puc amagar i que fa que aquesta review botiga a estar una mica influenciada pel meu subconscient. Si és que a més Quim Mandado col•labora en un tema ...

Contes de la Vall Del Glaç ens explica una història èpica d'aventures en un món cru al més pur estil Tolkien i altres succedanis. La inserció de la veu del narrador, i més encara tenint en compte que veu de tràfic, emfatitza molt més l'èpica del disc, només faltaria que en algun moment digués "No pots passar!".

Com no podia ser d'una altra manera el disc s'inicia amb una introducció de tall èpic ... que dóna pas a un segon tall que junts formen la introducció musical del disc, deixant clar que tot i explicar una història d'aventures no es tracta de la típica banda de metal èpic, sinó que ens trobem davant d'un power metal amb molta influència clàssica i un so molt intens i cru, amb molt de cos i un malbaratament d'energia.

El tema del disc, el tercer tall, "Ullals De Sang" és el primer contacte real amb el so de la banda i no deixa cap dubte. Un tema intens amb un sabor molt rocker, guitarres crues i directes i un ritme trepidant que et portés a donar continus cabeceos mentre segueixes el ritme instintivament. En aquest tema ens trobem amb la col • laboració de Quim Mandado, actual membre de Los Guardianes Del Puente i ex-Sangtraït.

La veu de Lambert és potent i qualla amb el so d'Icestorm, una veu que s'escapa dels extrems del power actual, però sense flaquejar en cap dels talls, amb sobrada força per als moments més intensos i més que correcte en els temes més melòdics i lents.

El disc continua amb "Infernal" un tema més contundent amb bons riffs que alternen la contundència i la melodia que dóna pas a un dels temes que més enganxen d'aquest disc, "Fills Del Tro" i que té tots els números per ser un tema matador en els directes, intens, melòdic i elèctric. Tota una declaració d'intencions de la banda.

Passem l'equador del disc amb la balada de rigor, "Llàgrimes De Gel", lent i sentit tall el acústic inici i riffs em recorden temes de certa banda alemanya de power per tots coneguda ... de nou ens trobem amb una lletra enganxosa i que es que se't fica fàcilment al cap. "Batec De Mil Laments" torna a portar la intensitat al disc, un tema on la veu de Lambert queda una mica eclipsada per les guitarres, que sonen més crues i punyents que mai.

"Desterrats" és un altre dels meus talls preferits del disc, intens i contundent amb un inici pesat però imparable canviant la intensitat amb uns riffs que et mantenen en tensió constant i amb una tornada bastant èpic. I entre narracions ens trobem l'últim tall, "Horitzons", un tema amb un inici trist i malenconiós, que recupera la intensitat habitual de Icestorm, finalitzant aquesta història amb un tall instrumental i la seva corresponent narració ... al final si ho voleu saber ... haureu escoltar el disc.

Contes De La Vall De Glaç és un disc power però amb un so bastant clàssic i cru que sense estar gravat com la majoria de bandes de l'estil que actualment sonen per Europa i sense utilitzar orquestracions contínues, tornades èpics ni grans tecnicismes han aconseguit trobar el seu so propi al marge de les modes. Un so que m'és especialment familiar i que, espero que molts, encara segueixin tenint molt present en la seva memòria.

Sergi Arise "Hell"
17/11/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.