SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Oker - Culpable (2013)

Oker - Culpable
Oker logo
España

Culpable

Heavy Metal
7hard
2013


Temes

01. Volvere a Resurgir (04:43)
02. Culpable (04:43)
03. Heavy Metal (04:09)
04. Nunca lo Fuiste (04:42)
05. Que mas da (04:33)
06. Prejuicio (04:53)
07. Ultimo Adios (04:38)
08. El Rugido de los Convictos (04:45)
09. Corre (04:23)
10. Vallecas (03:34)

Formació

Veu: Carmen Martínez "Xina"
Guitarra solista: Álvaro Pérez "Destroyer"
Guitarra rítmica: Manuel San Sebastián "Lolo"
Baix: Luis Ligero López
Bateria: José Andrés Rodríguez "Delorian"

Crítica

Dir Vallecas i Heavy Metall és tot un clàssic dins del heavy nacional, moltes de les més famoses bandes han sortit d'aquest barri madrileny. Ara Oker amb aquest segon treball intenten seguir el seu camí anys després.

"Culpable" segueix les línies traçades pel seu primer disc "Burlando A La Muerte", heavy metal sense virtuosidades ni adorns innecessaris. No enganyen a ningú, això és pur i dur heavy metal. Guitarres afilades, plenes de cuir i tatxes, canalles, autèntics i fidels a un ideal, l'Heavy Metall.

Els temps passen i la música evoluciona, però sempre va bé una bona dosi d'heavy per recordar d'on venim i per què som el que som. I res millor que una banda directe i autèntica per recordar-ho.

És cert també que una vegada aclarit tot això, el disc com a tal, aquesta ancorat als clixés d'heavy dels vuitanta, recreant-se en les seves lletres amb l'estil de vida i el heavy metal, "Soy culpable de amar al rock" és un bon exemple. Però és un bon disc per passar una bona estona al teu rotllo o en un bar compartint unes cerveses ben fredes. Si t'agrada el heavy clàssic no trigaràs és seguir els ritmes amb els peus o rematar de cap i fins i tot canturrajear els temes que s'enganxen fàcilment. Què més es pot demanar a una banda d'aquest rotllo? Que sigui fidel i tingui força i d'això van sobrats.

Que dir de la Xina, veu inconfusible de Oker, afilada i esquinçada segueix sent la punta de llança de la banda. Sense ella res seria igual.

"Volveré A Resurgir" desencadena la ràbia de "Culpable", directe a la cara i sense refinaments, tota una declaració d'intencions perquè volem refinaments quan la tralla ve tan de cara. "Culpable" que dóna nom al disc, no deixa de ser el típic clixé del heavy dels vuitanta, parlant de si mateix, tot sentiment, estimar el rock, que recorre les venes de tots els components de Oker. De la mateixa pal tenim Heavy Metal que compta amb una col · laboració vocal de primera línia com és Silver, dues de les veus més significatives del heavy, un tema enganxós que Enganxa, amb aquestes veus ... la memòria es comença a acordar dels grans moments de Muro, una de les meves bandes preferides del speed nacional.

"Nunca Lo Fuiste" segueix en la tònica, més accelerada si és possible, molona i perfecta per als directes. "Perjuicio" és un altre tema a remarcar, més pesat i contundent, preparat per rematar de cap? "El Refugio De Los Convictos" és una peça instrumental addictiva entre sols i riffs afilats com punyalades, en què han col·laborat Javier Endara (Wild), Willy Gascón (Steel Horse) i Pablo Yagüe (Cicló). Una altra col·laboració del disc és la de Fran Soler per "Vallecas" de la banda sonora de la pel·lícula "La Estanquera De Vallecas".

La cosa és molt senzilla, T'agrada el metall de tota la vida? Doncs t'agradaran. No inventen res, però no ho pretenen. Fan el que els agrada i com els agrada. Heavy Metal 100%. Si t'agrada, passaràs una bona estona amb riffs potents i amb caràcter.

Sergi Arise "Hell"
16/07/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.