SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Sovengar - Metal March (2016)

Sovengar - Metal March
Sovengar logo
España

Metal March

Heavy Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. Raise Your Sword
2. Sons of Thor
3. Warlords of Metal
4. Immortal Warriors
5. We're the Gods of Metal
6. Divine Beast
7. Eternal Destiny
8. Hammer of the Gods
9. Final Victory
10. Metal March
11. You Are Metal
12. Call to the Battle II
13. Fight or Die II
14. Battle of Asgard II

Formació

Veu: RAVEN
Guitarra: BJÖRN
Guitarra: HJALNAR
Baix: EIGGNAR
Teclats: WÜLFGAR
Bateria: GÜNNAR

Crítica

Sovengar ens van donar una bestreta l'any passat amb l'EP Warlords Of Metall, i per fi tenim ja entre les mans la seva llarga durada ja acabada, Metall March.

Rondava l'any del senyor 2014 quan uns murcians es van posar la seva indumentària de banya i metall banyant els seus rostres de la sang del combat bàrbar. Vindicta Et Glòria ens descobria una banda que jugava a cavall entre el true metall, el viking i el epic ... una barreja guanyadora que aconsegueix arribar als nostres instints més primaris.

Metall March ens tas a uns Sovengar que mantenen les premisses del seu primer treball però amb una producció i una composició més acurada. Es nota que la banda ha evolucionat i madurat. Hi ha qui els s'assembla amb Turisas ... És cert que tenim semblances tant musicals com sobretot estètiques, però les comparacions de vegades només tenen com a resultat un encasellament. Més aviat són l'engendro metalero del metall contundent de Manowar i els aires nòrdics èpics d'aquells que han viscut l'explosió del viking metall.

Metall directe i sense excessius ornaments superflus, els virtuosos que es quedin a casa que Sovengar no ve amb refinaments progressius i ni falta que fa. Ens porten una contundència basada en una base rítmica potent i directa a la jugular, unes guitarres crues i afilades amb les seves bones dosis d'sols a discreció, per alguna cosa són tan trues com aparenten i una veu esquinçada amb molta personalitat que li dóna aquest toc agressiu i rude que una banda així necessita.

Sovengar no han vingut a inventar res de nou, només a agafar una idea que té enganxada i fer-la amb bon criteri i sense anar-se'n per les branques d'altres estils més tècnics com s'està posant actualment més de moda. Metall de tota la vida amb aires de grandesa i molt ben executat i sobretot, enganxa. I si un disc agrada i té la suficient enganxada com per gravar-millors temes i fer-los teus, ¿que més vols demanar? Gaudeix d'una bona dosi de metall.

El disc consta de catorze temes, i aquí si que vaig a posar-li la meva primera pega. Potser siguin massa, quedant-se a la frontera de l'hora de durada, crec que catorze temes són una mica excessius, però no és una cosa negativa en extrem, només gustos personals.

Entre els temes més destacats trobem a tema inicial "Raise Your Sword", un tema molt en l'ona dels Manowar ... tema contundent que pica cranis o trenca colls entre cabeceos, tema perfecte perquè soni en un bar amb una bona gerra de cervesa a la mà per corejar i deixar la veu. Més guerrera sona "són Of Thor" amb uns cors que li donen molt de joc. Contundència al poder, ritme pesat carregat d'èpica treta de soca-rel de la batalla, tema que tancava el seu anterior EP.

No podia deixar d'esmentar el tall que donava títol a l'EP previ a l'est Metall March, tema veloç d'aires power i trenca cames que no triguen a agafar el ritme d'aquesta bateria que tots portem sempre a sobre i que quan no ens veuen aporreamos sense control.Tema definitori de l'estil de Sovengar. Cruesa i tralla a discreció. Sí, porto 4 de quatre, però no és un "track by track", "Immortal Warriors" senzillament el començament del disc és veritablement bo. Ritme galopant amb unes bones guitarres de base que s'allunyen de l'típic ritme pesat, un dels temes més treballats d'aquest disc, acompanyat per un bon treball en les línies vocals, un dels talls que més m'han agradat. També present en l'EP.

"Divine Beast" és un altre tema carregat de força i fúria amb unes interessants veus acompanyades d'una contundència potentíssima. "Hammer Of The Gods" o "Final Victrory" són un bon exemple de temes que enganxen i deixen mossa ... El tall que dóna nom al disc "Metall March" juga amb un ritme pesat i pesat que per moments es deslliga en una veloç i potent tempesta de metall.

La veritat és que gairebé tots els temes tenen un moment o altre remarcables, i això és bastant meritori en un disc tan llarg. A la recta final dos temes que m'han cridat l'atenció han estat "Call To The Battle", un altre tall d'aquests que han de ser cantats a tot pulmó al bar cervesa en mà i amb magnificència. I "Battle Of Asgard" tancant el disc amb magnificència.

Catorze temes plens de ràbia, potència i força èpica que et traslladen a temps bàrbars i foscos assedegats de sang, espases i cotes de malla. No descobrirem res dient que els temes pequen de tenir sempre la mateixa tònica, com he dit a l'inici, Sovengar vénen amb alçant la destral de guerra del true epic metall i no s'amaguen d'això. Ni punyetera falta que fa, per cert.

Sovengar es reafirmen en el seu so, més madurs, més treballats, però amb la mateixa ràbia sagnant de sempre. Un disc que tot bon amant del metall amb majúscules hauria d'escoltar. En aquest país tenim de tot, bo més bo i espectacular, no fa faltar anar-se'n a altres països per gaudir del bon metall.

Sergi Arise "Hell"
31/05/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.