SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Pyramaze - Contingent (2017)

Pyramaze - Contingent
Pyramaze logo
Dinamarca

Contingent

Progressive Metal
Inner Wound Recordings
2017


Temes

01. Land Of Information
02. Kingdom Of Solace
03. Star Men
04. A World Divided
05. Nemesis
06. Contingent - Part I: The Campaign
07. 20 Second Century
08. Obsession
09. Heir Apparent
10. Contingent - Part II: The Hammer Of Remnant
11. Under Restraint
12. The Tides That Won't Change
13. Symphony Of Tears

Formació

Veus: Terje Harøy
Guitarra i Baix: Jacob Hansen
Teclats: Jonah W.
Guitarra: Toke Skjønnemand
Bateria: Morten Gade Sørensen

Crítica

Després d'un excel·lent "Disciples Of The Sun" estava desitjant veure que ens podrien oferir en aquesta nova encarnació de la banda, ja amb el famós productor Jacob Hansen (Amaranthe, Epica, Volbeat) a les seves files com a guitarrista i baixista. Pel que la promesa d'un gran so la teníem assegurada, i també és destacable el canvi musical sofert. D'aquest heavy / power primigeni a un power / prog realment melòdic i que al meu entendre quadra perfectament amb la veu del seu nou cantant Terje Haroy. En l'actualitat a més dels anteriorment esmentats, componen la banda Jonah Weingarten als teclats, Toke Skjonnemand a les guitarres solistes, i finalment Morten Gade Sorensen a la bateria.

Gràcies a Inner Wound Recordings ja tinc a les mans aquest "Contingent" que després d'una bonica i futurista portada amaga tretze temes que com sempre començament a desgranar en les següents línies.

El primer tema a sonar és "Land Of Information" On uns teclats de marcat aire electrònic donen pas a les potents guitarres que donen suport a un bon tornada i on brilla la veu del seu cantant que en alguns moments em recorda al tristament mort VA DONAR, un tècnic sol de teclats / guitarra arrodoneix un prometedor inici.

La següent a caure "Kingdom Of Solace" Té un aire molt més èpic i orquestral en el seu inici gràcies als excel·lents teclats de Jonah, però al que no li falta potència en les seves guitarres i una tornada que no m'acaba de convèncer i és una pena, perquè la resta del tema té un gran nivell, sobretot en la seva part instrumental amb aquest duel entre la guitarra i el teclat.

Seguim l'escolta amb "Star Men" on una vegada més els teclats acompanyen de meravella a les guitarres en un tema amb clars tocs prog i on destaca un magnífic i enganxós tornada, m'encanta el sol que té un feeling tremend.

"A World Divided" comença amb un melancòlic i bonic piano al qual se li uneixen els violins per donar pas a unes guitarres deslligades i on els teclats van dibuixant un patró al costat de les guitarres per dotar de força i color al conjunt de la peça, brilla amb molta força la seva preciosa part central, plena de sentiment i màgia.

Continuem gaudint d'aquest "Contingent" amb "Nemesis" on les guitarres entren amb força sense deixar de banda les cures teclats per a una composició dinàmica i plena de força. On de nou destaca un grandíssim i addictiu tornada amb uns cors molt aconseguits. M'encanta aquest tema.

"Contingent part I" és un breu tall instrumental "que dóna pas a" 20 Second Century "on de nou les potents guitarres prenen el paper predominant sense descuidar els teclats, part important en la seva música, i on tornen a delectar-me amb un fenomenal i molt cuidat tornada que es queda amb facilitat al cap, una altra de les meves favorites dins d'aquest fantàstic treball.

"Obsession" és un altre rítmic i canyer tall on la gran fusió entre les guitarres / teclats ens porta per una composició dinàmica però a la qual li falta una tornada convincent, una pena ja que el seu pre tornada i el sol són collonuts.

Entrem ja en el novè tall "Heir Apparent" que comença amb una estupenda melodia de piano / guitarra i on la seva brutal base rítmica ens porta a un bon estribillo on brillen uns aconseguits cors que donen força a la seva proposta, destacar també el sol: tècnic i amb arpa.

"Contingent part II" és un altre bonic i petit tall instrumental de caràcter futurista.

Estem ja a la part final del disc composta per tres temes:

"Under Restraint" segueix per la mateixa senda de prog / power amb la fusió del piano / guitarra. Donant com a resultat una bella melodia que dóna color a una altra peça en la qual destaca la seva part central càlida i amb ganxo, i on es troba el sol de guitarra que més m'ha agradat de tot el llarga durada.

"The Tides That will not Change" És una preciosa balada cantada en part per Kristen Foss i amb un excel·lent duet a la part central, els cors imprimeixen un caràcter realment emotiu a una altra de les cançons fonamentals d'aquest fantàstic rodó.

Com a gran final ens trobem amb "Symphony Of Tears" que amb els seus teclats d'aire futurista i l'enganxada de les seves guitarres destacant de nou una fantàstica base rítmica, ens torna a portar a coll fins a un altre precís tornada i amb un sol molt cuidat.

Sincerament crec que està un petit esglaó per sota del seu anterior treball, però segueix sent un excel·lent àlbum de prog / power replet de bons temes, amb un gran cantant, una acurada producció i que no defrauda per res les expectatives que tenia posades en ell. Recomanat.

Bruno Molina
16/03/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.