SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Angra - Ømni (2018)

Angra - Ømni
Angra logo
Brasil

Ømni

Progressive Power Metal
earMUSIC
2018


Temes

1. Light Of Transcendence
2. Travelers Of Time
3. Black Widow’s Web
4. Insania
5. The Bottom Of My Soul
6. War Horns
7. Caveman
8. Magic Mirror
9. Always More
10. Ømni – Silence Inside
11. Ømni – Infinite Nothing

Formació

Veu: Fabio Lione
Guitarres: Rafael Bittencourt
Guitarres: Marcelo Barbosa
Baix: Felipe Andreoli
Bateria: Bruno Valverde

Crítica

Ømni, novè àlbum d'estudi dels brasilers Angra. Un disc que després de la sortit de Kiko Loureiro a Megadeth, tan sols manté a Rafael Bittencourt, com a únic membre històric de la banda. No obstant això, els carioques no són nous en això del Power Metall combinat amb el Metall Progressiu, una cosa patent en aquest treball, on la banda demostra, que encara queda molta energia en ells.

"Light Of Transcendence" és el tema encarregat d'obrir aquest àlbum. Una cançó enèrgica i accelerat. On els arranjaments propis del Metall Simfònic ens fan rememorar el millor del Metall Europeu de la dècada dels 90. Les guitarres rugeixen com sempre, plenes d'actitud i virtuosisme, fent que no s'estranyi cap temps passat. El segueix la tribal "Travelers Of Time", un tema que comença amb molta percussió fent-inevitable el recordar a major exponent del metall brasiler, Sepultura. Una cançó on Angra segueix apostant pels arranjaments orquestrals i melodia sempre equilibrada per una secció rítmica de primer nivell. Un dels millors temes de l'àlbum.
 
El tercer tall de l'àlbum es titula "Black Widow 's web", un dels moments més experimentals de l'àlbum, on la banda compta amb la col·laboració de Sandy Leah Lima i Alissa White-Gluz, famosa pel seu treball en Arch Enemy. Un tema ple de grans textures vocals, combinant a la perfecció les veus líriques amb els guturals més salvatges. Un altre gran moment del disc. A "Insania", Angra canvien de registre, a través d'un tema ple d'harmonies vocals ben construïdes. Una cançó on el millor són les línies vocals que ens recorda el millor del Power Metall Europeu, en concret, recordant-nos a bandes com Rhapsody, cosa que resulta totalment inevitable escoltant Fabio Lione.

El cinquè tema del disc és el moment idoni per al medi temps que estàvem esperant, "The Bottom Of My Soul". En aquest tema Rafael Bittencourt s'encarrega de la tasca vocal, creant unes textures de gran calidesa, acompanyant un sol de guitarra de gran execució tècnica. A "War Horns", Angra decideix deixar-se de jocs i ens demostra, una vegada més, com s'ha de compondre un tema de Power Metall de veritat, sense ornaments ni concessions. Una cançó plena de melodia que compta amb la col·laboració de Kiko Loureiro a la guitarra solista, cosa que evidentment, eleva considerablement el nivell de la composició.

"Caveman", és el setè tall de l'àlbum. Un dels millors moments de tot el disc. Un tema de Metall Progressiu, complex i ple d'harmonia, que ens demostra la capacitat instrumental dels brasilers. Amb "Magic Mirror", la banda torna a repetir la fórmula. Un piano orquestral i capes de sintetitzadors acompanyen unes guitarres que semblen teixir una complexa muralla de so ple de matisos. Inevitable que ens vingui al cap els millors moments de Dream Theater.

El novè tall de l'àlbum es titula "Always More", una balada plena de calidesa i melodia a través d'una base de blues rock. Un bon tema, però res de nou. El segueix "Omni - Silence Inside", tema on la banda crea una atmosfera densa a través de guitarres espanyoles i arranjaments propis del Metall Simfònics. "Omni - Infinite Nothing" és el tema encarregat de tancar l'àlbum Una cort instrumental prescindible en l'àlbum. Demostra una vegada més la seva capacitat compositiva, però que de no haver inclòs en l'àlbum, aquest hagués acabat amb el mateix nivell.

Angra han tornat, demostrant tenir capacitat de sobres per reinventar-se sense perdre res d'actitud o identitat. I així ho demostra aquest àlbum, on els brasilers tornen a portar la seva particular interpretació del Power Metall amb el Metall Simfònic i el Metall Progressiu. Un disc molt recomanable i que no t'has de perdre. M'atreviria a afirmar que està entre els millors de la banda.

ZorroLoko
27/03/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.