SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Ars Nova XIV - Tiempo (2018)

Ars Nova XIV - Tiempo
Ars Nova XIV logo
España

Tiempo

Folk Rock
On Fire
2018


Temes

1. El Reloj
2. Mi Red
3. Vive Hoy
4. Hasta El Amanecer
5. Cadenas
6. Incondicional
7. El Camino
8. Nuevo Comienzo
9. La Danza Del Destino
10. Sumergido En El Tiempo
11. Incondicional (Versión Acústica)

Formació

Voz y Flauta Travesera: Gabriel Vicente
Piano: Elena Atienza
Guitarra: Agua Sancruz
Bajo y Violín: Clara Castrillo
Batería: José Antonio González

Crítica

La banda sevillana de folk-rock simfònic, Ars Nova XIV, ens presenta Temps. Un treball en què aquest conjunt de músics s'atreveix a combinar estils com el blues, el jazz o la música clàssica per construir la seva pròpia manera d'entendre el Rock Progressiu. Una proposta atrevida, però que compta amb un nivell compositiu excel·lent. Una proposta idònia per a tots aquells seguidors de bandes com Yes o Jethro Tull.

L'àlbum arrenca amb "El Reloj", una intro dinàmica i melòdica, que ens acompanya fins a les entranyes d'aquesta proposta. Ja des de la intro podem afirmar que no estem davant d'un disc qualsevol, i que el sentit de la melodia està molt present en aquesta banda. Una cosa que podem afirmar obertament després d'escoltar "Mi Red", el segon tall del disc. Un tema de Folk Rock carregat d'elements progressius en el qual l'equilibri entre els diferents músics és exquisit. La tasca vocal de Gabriel Vicente ens porta el record de les millors Operes Rock. Com a característica cal destacar el domini dels patrons rítmics i les maneres a l'ara de compondre, tota una ostentació de virtuosisme al servei de la melodia. El segueix Viu Avui, on els sevillans continuen apostant per aquesta proposta de Folk Rock Progressiu. En aquest tema destaquen les harmonies vocals d'uns cors perfectament equalitzats, així com el treball d'Elena Atienza en els teclats, element indispensable en aquest tall.

El quart tall de l'àlbum es titula "Hasta El Amanecer", una cançó pausada, de tall emotiu. Més de set minuts de durada per a una cançó plena de textures capaços de transmetre l'estat d'ànim en què indubtablement, ens submergeix la banda. El segueix "Cadenas" un tema de base rítmica sòlida on la flauta travessera és la principal protagonista. El millor de la cançó arriba a partir del minut 02:00 del tema. Un interludi de gran qualitat que no et deixarà indiferent.

EL sisè tall de l'àlbum es titula "Incondicional". Un mig temps càlid, de grans harmonies i textures. Els subtils arranjaments d'Elena Atienza al teclat aporten molta profunditat a una cançó de cuidada producció. Un tema més directa que l'escoltat fins ara, però de gran qualitat i presència. A "El Camino", Ars Nova XIV torna a fer gala de tota la capacitat instrumental a través d'una cançó marcada per les harmonies. El sol de guitarra d'Aigua Sancruz és digne de menció.

A "La Danza Del Destino" escoltem un tema on li folk medieval és la pedra angular del mateix. Una cançó molt dinàmica, de so alegre i divertit que fa olor de directe. Un tema que incita al ball i la diversió a través d'una melodia molt acurada. Amb "Sumergido En El Tiempo", Ars Nova XIV va concloent aquest àlbum. Un tema d'estructura sòlida i melodia complexa. Que posa fi a un treball d'escolta obligada. Com a regal, els sevillans ens mostren la versió instrumental de "Incondicional", una mostra més de com aquests músics són capaços de reinventar-se.

Ars Nova XIV ens porta amb Temps un disc complex de melodies cuidades i una aposta arriscada, només per a oïdes exquisits. Un treball de Folk Rock Progressiu, alimentat amb múltiples influències més que farà les delícies dels fidels seguidors del millor Rock Progressiu de la dècada dels 70. Un disc que has d'escoltar diverses vegades per fer-te amb ell, però que acaba enganxant. Una banda amb una projecció molt interessant.

ZorroLoko
07/01/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.