SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Ignis Anima - Bajo el yugo del tiempo (2018)

Ignis Anima - Bajo el yugo del tiempo
Ignis Anima logo
España

Bajo el yugo del tiempo

Folk / Power Metal
Autoproducido
2018


Temes

1. Tempus fugit
2. Cicatrices
3. Píramides de sangre
4. Heraldo del hombre
5. Leyendas de sal y marea
6. Bushido
7. Eurídice
8. No es sólo música
9. Santa ejecución
10. Alma en llamas
11. Tierras estériles
12. Tras la última frontera
13. Bajo el yugo del tiempo
14. Arde Valhalla

Formació

Veu: David Isidro (Izzy)
Guitarra: Ricardo Mera (Ric)
Guitarra: Jorge Gómez
Baix: Iván Martí
Violí: Mercedes Olmeda
Bateria: Sergio Borges (Mini)

Crítica

Han passat uns quants anys des del llançament d'aquesta obra discogràfica, és cert. Tot i això, no podem deixar passar l'oportunitat de destacar un àlbum que sense cap dubte va impactar de ple en el món del Power Metall. Ignis Anima, sorgit l'any 2012, va marcar el punt de partida quan el guitarrista i cantant Izzy es va unir al virtuós guitarrista solista Rik. Aquest duo inicial va evolucionar fins a convertir-se en el sextet que coneixem actualment, consolidant així una carrera vertiginosa en una simbiosi musical frenètica que queda plasmada en la seva discografia. Des del llançament de la seva primera demo, "Albores de Guerra" (2014), Ignis Anima va demostrar la seva potència musical en establir les bases de l'estil que els caracteritza. Aquest disc enèrgic va asseure els fonaments per a la seva trajectòria artística. La seva música s'ha erigit com una declaració de força i creativitat en el gènere del Power Metall, atraient seguidors i crítics per igual. Al llarg dels anys, Ignis Anima ha transcendit les expectatives inicials, guanyant-se un lloc destacat a l'escena del metall. El seu so ha evolucionat des dels primers dies d'Albors de Guerra, madurant en complexitat i profunditat a mesura que la banda ha crescut i explorat nous horitzons musicals. La ressonància de la seva música i la passió que injecten a cada cançó demostren que el seu compromís amb l'excel·lència artística és indestructible.

"Bajo el Yugo del Tiempo" emergeix com el fruit d'un èxit rotund a la seva campanya de crowdfunding, un èxit que supera amb escreix totes les expectatives. L'àlbum ha cobrat vida als prestigiosos Estudis Fireworks, on cada nota ha estat acuradament esculpida per obtenir una qualitat sonora impecable. Aquest entorn de producció ha estat la forja on l'essència de cada melodia ha estat polida fins a assolir la perfecció auditiva. Un aspecte que ressalta de manera notable a "Bajo el Yugo del Tiempo" és la seva portada, que es desmarca audaçment dels convencionalismes del gènere. En un contrast refrescant amb les típiques representacions de dracs i cavallers, l'elecció ha estat prendre un camí més subtil i d'acord amb el títol de l'àlbum. Aquesta decisió no només sorprèn gratament, sinó que també afegeix un nivell addicional de profunditat i significat a l'obra en conjunt.

Pel que fa a les lletres creades per David, aquestes traspassen una àmplia gamma d'escenaris i emocions, cosa que afegeix una dimensió addicional a la riquesa de l'àlbum. Un exemple d'aquesta diversitat és la trepidant i galopant Heraldos de la Hambre, on les lletres exploren temàtiques religioses amb un toc vertiginós. En aquesta pista, la col·laboració vocal de Juanba Nadal (Dragonfly) afegeix un matís distintiu, fusionant les veus de manera magistral per potenciar la intensitat del missatge transmès. Un gir inesperat ens porta a les aigües i les aventures dels pirates a "Leyendas de sal y marea", on les lletres desentranyen les vides aspres i desafiadores d'aquests intrèpids marins. El contrast entre la vida a alta mar i la recerca de tresors, juntament amb les lluites internes dels pirates, crea una narrativa captivadora que submergeix l'oient en un món ple d'adrenalina i perill.

En un to més malenconiós i emotiu, "Eurídice" s'alça com una balada que evoca centelleigs de l'antiga història grega. Les lletres reviuen els passatges de la mitologia grega, portant al cap la tràgica història d'Eurídice i Orfeu. A través d'aquestes lletres, Ignis Anima no mostra només la seva habilitat per abordar temes èpics i èpics, sinó que també demostra una destresa notable per capturar l'essència emocional d'aquestes històries atemporals.

Aquest ventall de temàtiques i escenaris que abasten les lletres de David enriqueix l'experiència auditiva de l'oient i el transporta a través de diferents èpoques i emocions. Des de la frenètica intensitat fins a la malenconia i el suspens, "Bajo el Yugo del Tiempo" es converteix en un viatge no només musical, sinó també líric, que convida els oients a explorar i reflexionar sobre una diversitat d'històries i sensacions que conformen el tapís artístic de l'àlbum.

Dins del conjunt de cançons que conformen l'àlbum, es destaquen moments que resplendeixen amb una brillantor pròpia i que enriqueixen l'experiència auditiva. La introducció del disc a través de la melodia exuberant de la instrumental "Tempus fugit" és com una porta d'entrada a un viatge musical emocionant. Aquesta peça instrumental estableix una atmosfera immersiva que capta l'atenció de l'oient des dels primers acords, tot preparant-lo per al viatge sònic que està a punt d'emprendre. A "Cicatrices", la banda aconsegueix una ambientació powermetalera que evoca imatges èpiques i emocions intenses. L'equilibri entre la poderosa instrumentació i les lletres apassionades crea un pont entre la música i les històries que s'expliquen, atrapant l'oient en un remolí d'energia i emoció.

La pista "Pirámides de sangre" comença amb un toc arabesc, que immediatament estableix una atmosfera única. La barreja d'aquest començament distintiu amb cors potents aporta una dinàmica captivadora a la cançó, mostrant l'habilitat d'Ignis Anima per fusionar elements diversos en una obra coherent. "Bushido" sorprèn amb una transició fugaç des d'una sensació inicial que recorda Black Sabbath, evocant una aura fosca i misteriosa, per després desencadenar en una típica cavalcada característica del gènere. Aquest joc de contrastos enriqueix la cançó i mostra la versatilitat creativa de la banda.
D'altra banda, "No és només música" presenta una accelerada guitarra que immediatament atrapa l'atenció. L'agudesa de les guitarres i la força de la instrumentació donen vida a una cançó esmolada i poderosa que mostra el mestratge tècnic dels músics. L'àlbum culmina en un apogeu frenètic amb "Arde el Valhalla", on les històries del Nord es despleguen en una voràgine d'emocions i sons. La pista no només tanca l'àlbum amb una explosió d'energia, sinó que també reafirma l'habilitat d'Ignis Anima per explicar relats èpics i portar l'oient a través d'un viatge emocional.

En definitiva, l'àlbum es revela com un tresor de detalls i moments captivadors que convencen amb fermesa de la qualitat. Cada cançó aporta la seva pròpia essència al conjunt, creant un mosaic sonor que demostra el talent i la dedicació d'Ignis Anima en la creació d'una obra que sobresurt i perdura al panorama del Power Metall.

ZorroLoko
14/09/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.