SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Icestorm - The Northern Crusades (2023)

Icestorm - The Northern Crusades
Icestorm logo
España

The Northern Crusades

Melodic Death / Folk Metal
Blood Fire Death
2023


Temes

1. Crusaders of God [Introduction to the Crusaders]
2. Across the Baltic Sea [Ascent of the Northern Campaigns]
3. The Iron Fist on the Lance Shaft [The Teutonic Knights March to War]
4. The Night Before the Battle [Bonfires, Prayers and Songs at the Teutonic Camp]
5. The Power to Fight [Peipus Lake April 5th, 1242 – Dawn of the Battle of the Ice]
6. Clash of Titans [The Battle Begins]
7. The Teutonic Charge [Bishop Hermann of Dorpat Leading the Charge]
8. Fields of Death [Nevsky’s Ambush]
9. Novgorod Arise [Defeat of the Teutonic Knights]
10. Triumph of the Pagan Warriors [Lament for the Fallen Ones]

Formació

Veu: Marc Storm
Guitarra: Jaume Roca
Baix: Álex Martínez

Crítica

Icestorm, el clan guerrer català, culmina la seva incessant evolució amb The Northern Crusades, un quart àlbum conceptual que els col·loca com a grans dominadors del death metall. La banda de Barcelona formada l'any 2005 presenta el quart treball discogràfic, una aposta ferma en la seva carrera. Després de publicar dos discos on canten en català: “Contes de la vall de glaç”, amb un so proper al Heavy metal clàssic, editat l'any 2012 i “Terres de foc”, amb clares influències del Power Metall, editat l'any 2016, en el seu tercer àlbum endureixen el seu so. Saga, editat l'any 2019, és l'àlbum on la banda aposta per Death Metal amb clares influències de bandes com Amon Amarth. The Northern Crusades segueix l'estela d'aquest darrer treball i tornen a apostes pel Death metall Melòdic.

“Crusaders of God” és la intro que obre aquesta obra. Una intro de caràcter èpic, ens endinsa a la batalla. Un tall atmosfèric que ens envolta i ens arrossega cap a allò més profund d'aquesta feina. A “Across the Baltic Sea” ja no tenim escapatòria, el fragor de la batalla ens ha fet els seus presoners i ja és impossible escapar-se del salvatge so d'Icestorm. El death metall melòdic heretat de bandes com Dark Tranquillity o In Flames, arrasa tot al seu pas. A “The Iron Fist on the Lance Shaft” escoltem un cant de guerrers. Una cançó salvatge i directa que no perd la melodia en uns cors que semblen recrear la gresca d'unes hosts en ple estat de trànsit. La base rítmica d'aquesta cançó és eixordadora, d'aquelles que et tallen la respiració.

El quart tall d'aquest àlbum es titula The Night Before the Battle és un petit interludi de música pagana que ens serveix de transició entre una cançó i una altra. És digne d'esment els detalls que Icestorm han aportat al llarg de tot l'àlbum, construint una obra sòlida. El resultat és impressionant. Després d'aquest passatge arribem a The Power to Fight una cançó potent carregada de velocitat i uns cors d'infart. Un tema on les influències d'ebandes com Turisas o Windir queden més que patents. Una cosa semblant li passa a “Clash of Titans”, amb un so que ens recorda a Ensiferum, instants on la banda catalana ens mostra com fer un death metall melòdic de gran octanatge sense cap mena de complexos. El treball vocal és superb, intensitat i agressivitat en cadascuna de les paraules que surten per una gola desbocada.

Arribem al setè tall d'aquest treball discogràfic i veiem com The Teutonic Charge segueix mantenint la frescor i la ràbia dels primers temes. És increïble com aquesta banda és capaç de mantenir el nivell al llarg de tot làlbum. Personalment, aquest és el millor tema de l'àlbum. Una cançó que fa malbé l'energia del Death Metal Old School segon rere segon. Energia que es manté a Fields of Death on els catalans segueixen demostrant com fer Death Metal Melòdic a l'alçada de les millors bandes de projecció internacional.

Amb “Novgorod Arise” escoltem una cançó intensa, on les harmonies tenen un gran protagonisme. Una base rítmica que sembla el galop de tota una horda de cavalleria ens introdueix en aquest Battle Metall de gran passió i tècnica. Tancant l'àlbum escoltem “Triumph of the Pagan Warriors”, un altre dels grans instants que aquest àlbum ens aporta. Una cançó que compta amb grans orquestracions manté la intensitat que venim buscant en un àlbum com aquest.

Icestorm ens han portat un àlbum intens i ple de matisos on han sabut equilibrar a la perfecció la intensitat d'una base rítmica desenfrenada, unes harmonies vocals des del mateix Valhala i un tacte delicat per a les melodies. The Northern Crusades és un disc impressionant, de so intens i textos atrevits. Un disc descolta obligada.

ZorroLoko
16/05/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.