SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Anima Barroca - I.N.R.I. (2019)

Anima Barroca - I.N.R.I.
Anima Barroca logo
España

I.N.R.I.

Progressive Metal
Autoproducido
2019


Temes

01 El Borde del Infinito
02 Muerto en Vida
03 Eva
04 Vástago de Dios
05 Estrella de Guía
06 Legio Sum
07 Cuarenta Días
08 El Último Mandamiento
09 Getsemaní
10 Oración
11 Lema Sabactani
12 Bajo la Cruz
13 Al Tercer Día

Formació

Baix: Antonio Mellinas
Bateria: Pepe Sanchez-Palencia
Veu: Jesús Martínez
Teclats: Jesús Mª Alvarez
Guitarra: Antonio José Álvarez

Crítica

ANIMA BARROCA llança un treball que podem avaluar en dues parts: la tècnica i la conceptual. Quant a la primera part, estem davant d'una gran banda d'Heavy Metall, amb un so cuidat, net, ben aconseguit. Tenint en compte que el treball de producció també ha estat fet per la banda, no és una dada menor ja que, com he comentat en altres ressenyes, li dóna un valor afegit a el so de el grup.

Trobem una força que conjuga molt bé els cors i els sons més Simfònics, amb aquesta part que amenaça la brutalitat continguda que treu el cap tot el temps, en cada cançó. La veu està molt ben treballada, no força en excés, i els seus tons alts, quan els busca, són molt clars.

Pel que fa a l'orquestració en general de el grup, estem davant d'una banda que sona a la perfecció per als amants d'aquest gènere, per a aquells que valoren l'ordre, la bona estructuració i uns teclats enlluernadors. Les cordes es reparteixen les estrelles, tant baix com guitarres sumen i, quan els sols arriben, tenen un tint progressiu i clàssic.

Pel que fa a el concepte del disc I.N.R.I. deixa clar que explica la història d'J.C. i les seves vicissituds diverses. Encara que val la pena remarcar que també apareixen altres personatges bíblics (Eva, Llucifer, o el moment clau en la seva vida a Getsemaní). Doncs bé, tot aquest extens treball conjuga aquests trams lírics religiosos amb la força de l'Metall, i lletres que, la veritat, et fan pensar una estona. És interessant, i té cert contrapunt cridaner amb, per exemple, les llegendes de Blind Guardian amb Tolkien, o, per citar un cas, la banda Amenti amb la seva Força Vital i la temàtica d'aquestes sales post-mortem, o Sauron amb el seu disc Mariam. IMPORTANT: en el disc, cada cançó, té la seva explicació i, és clar, s'utilitza aquestes situacions de JC com analogies de les nostres vides, sumarà i molt, parar-li esment a l'art de tapa. Encara que a molts aquest comentari li sembli ridícul, estem davant d'una generació que no valora l'art de tapa físic i el missatge que moltes bandes, per sort, encara li imprimeixen.

La història de ANIMA BARROCA és tant extensa com espaiada. Tenint en compte que el seu naixement es remunta a l'any 2000 i el seu disc anterior va ser en l'any 2012 (El camí de l'Hades), podem prendre-ho com un nou naixement. I com a tal només resta dir felicitats.

I.N.R.I. es pot presentar, tranquil·lament, com un disc que està a l'altura de l'escena nacional de bandes de Heavy Metal (Simfònic, Power) i que té un so aconseguit.

Sebas Abdala
06/04/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.