SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Metalite - Heroes in Time (2017)

Metalite - Heroes in Time
Metalite logo
Suecia

Heroes in Time

Modern Melodic Metal
Inner Wound Recordings
2017


Temes

1. Afterlife
2. Purpose of Life
3. Nightmare
4. The Hunter
5. Heroes in Time
6. Power of Metal
7. Over and Done
8. The Light of Orion
9. In the Middle of the Night
10. Black Horse Rider
11. The Great Force Within Us

Formació

Veus: Emma Bensing
Guitarra: Edwin Premberg
Guitarra: Robert Örnesved
Baix: Robert Majd
Bateria: Lea Larsson

Crítica

M'acaba d'arribar cortesia de Inner Wound Records, el disc debut d'aquesta jove banda sueca composta per: Emma Bensing (veus), Edwin Premberg (guitarres), Robert Örnesved (guitarres), Robert Majd (baix) i Lea Larsson (bateria) . Que m'ha sorprès molt gratament, però d'això parlaré posteriorment.

El disc la portada és obra del conegut il·lustrador Jan Yrlund (Apocalyptica, Leah) es posarà a la venda a finals d'octubre, i conté onze temes, que com sempre pas a disseccionar per a tots vosaltres.

El tall inicial "Afterlife" no pot ser més apoteòsic, i també et dóna pistes del que intenta fer aquesta gent. Metall molt melòdic i enganxós, barrejat amb parts electròniques que en molts casos marquen la melodia principal i que arriba a ser summament addictiu. La tornada és sensacional, igual que la melodia a doble guitarra de la seva part instrumental. Escoltant-em ve al cap una banda molt similar en aquest estil, Amaranthe. Alguns en diuen pop metall i és possible que algun element tingui, però és que enganxa cosa fina la música d'aquesta penya.

La següent a caure "Purpose Of Life" segueix per la mateixa senda, barrejant les melodies electròniques amb la base rítmica metalera, aconseguint una barreja fresca i molt accessible, i on el fantàstic tornada amb uns cors molt treballats, brilla amb força. Cal destacar també la bonica veu d'Emma que dóna lluminositat i personalitat a la composició.

Segueixo l'escolta amb "Nightmare" que segueix entrant de ple en el camp del metall melòdic, amb una gran importància dels teclats. Però sense que falti la força i potència de les guitarres a la base rítmica. I què dir de la seva part central: comercial, en el bon sentit de la paraula, tremendament melòdica i que entra a la primera. Només escoltant un cop ja l'estic taral·lejant.

"The Hunter" té ressons dels videojocs dels vuit bits en la seva part electrònica, i que de nou em recorda molt a Amaranthe. Tant per l'estructura de la cançó, com per la tornada que és una delícia per a les oïdes, excel·lent la part coral, amb aquestes veus que se superposen amb diferents melodies en el seu background. Quatre de quatre.

"Heroes In Estafi" és el tema títol del llarga durada, i desplega tots els elements abans indicats, però no per això la seva proposta perd frescor. Aconseguir que tots els talls et cridin l'atenció és realment difícil, i aquesta banda ho aconsegueix amb una facilitat insultant. Addictiva, dinàmica, amb força, i ultra melòdica. Tots aquests adjectius se li poden aplicar a aquesta peça.

"Power Of Metal" un bon nom per a un altre gran exemple de metall melòdic modern, i la melodia principal barreja d'electrònica i metall no et podràs treure del cap. El mateix que un altre tornada brillant i lluminós, gràcies a la veu de la seva cantant Emma. Destacar també un sol ple de feeling que tanca amb nota una altra composició d'excel·lent.

És cert que totes les composicions són semblants, però al meu entendre en ser tan accessibles i enganxoses, no et fan per res pesades. Aquesta banda té una fàbrica per fer hits.

"Over And Done" o com la furiosa barreja de metall / electrònica segueix la seva marxa triomfal dins de les meves orelles. I com una vegada més, la seva tornada en aquest cas més proper al power, impacta de manera rotunda, i em produeix calfreds de plaer en el meu sistema nerviós. Tremenda la melodia a doble guitarra inclosa en la seva part instrumental.

Sona en el meu reproductor "The Light Of Orion" que com no podia ser d'una altra manera és un cacau d'electro metall, on com a la resta de les composicions aquí incloses, es busca agradar a l'oient, i ja ho crec que ho aconsegueixen. Bella, hipnòtica, s'estén com una forta infecció en el teu sistema auditiu, però de la qual no necessites ni vols cura. Té fins a un sol de teclat / guitarra una mica més progressiu.

"In The Middle Of The Night" és la preciosa balada que no podia faltar, i que trenca amb la resta del material. Plena de màgia i plena de sentiment, amb una part central que et posa els pèls de punta i en la qual es llueix àmpliament la seva frontwoman, si a això li afegim un gran sol, ens dóna com a resultat un altre gran tema.

"Black Horse Raider" ens torna als rítmics machacantes i frenètics, encara que en aquest cas molt més propers al power, gràcies a la bonica melodia a doble guitarra, i encara que segueix estant el teclat molt present, en aquesta ocasió està per donar color, però no com a element principal, atès que les guitarres marquen el tempo de tota la cançó. Sens dubte el tema més power de tot el rodó.

Ja per tancar aquest fenomenal "Heroes InTime" ens trobem amb "The Great Force Within Us" i tornada al so Amaranthe. Amb tot el que això implica: estupendes i addictives melodies / harmonies sobre una afilada base guitarrera que ens porten a un altre tornada per emmarcar. I on el fantàstic sol de guitarra posa el seu granet de sorra per liquidar amb fermall d'or un treball discogràfic que m'ha fascinat.

Només em queda felicitar a la banda per aconseguir un primer disc realment impressionant. Agradarà i molt als seguidors de la banda citada com influència. Però encara amb aquest clar referent, aconsegueix mantenir i reforçar la seva pròpia personalitat. Ja està al meu Ipod per al gimnàs.

Bruno Molina
19/09/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.