SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Dragonfly - Génesis (2017)

Dragonfly - Génesis
Dragonfly logo
España

Génesis

Power Metal
Autoproducido
2017


Temes

01. Genesis
02. Soy (feat. Tete Novoa)
03. Hágase Tu Voluntad
04. Viento de Libertad
05. Ni un Paso Atrás
06. Sin Mordazas
07. La Musa
08. Ira Divina
09. Lágrimas Negras (feat. Manuel Martínez)
10. Recuerda
11. Cenizas
12. Mares de Sueños
13. Legado

Formació

Veu: Pablo Solano
Guitarra: Víctor González
Baix: Juanba Nadal
Teclat: Isauro Aljaro
Bateria: Juansa Ferrer

Crítica

Nou disc d'aquesta agrupació valenciana de power metall que en aquesta ocasió i després d'una bonica portada, ens presenta un extens treball compost per tretze talls. Normalment sòl comentar tots els temes, però per no repetir-me massa, intentaré donar la meva opinió sobre els que m'han semblat més interessants.

Després de la espacial intro "Génesis", obren l'àlbum amb "Soy" comptant amb Tete Novoa (Saratoga) com a convidat a les veus. Cosa que es fa notar en l'estructura musical del mateix gràcies a aquesta dualitat vocal, i que deixa la seva empremta en l'esdevenir musical de la composició. Per a un tall ple de Power poderós i de fàcil assimilació, gràcies a les seves enganxoses melodies / harmonies de guitarra / teclat, que ens porten de la mà davant un excel·lent tornada ple de sentiment i on les dues veus brillen amb força. Cal destacar també la seva part instrumental de caràcter clàssic i amb uns bons cors en el background, conformant un boníssim inici del plàstic.

"Viento de Libertad" és una mica més enrevessada en els seus ritmes, però deixant una interessant base rítmica, i sobretot una tornada amb un punch brutal i que de segur serà àmpliament corejada en els seus pròxims concerts.

Una altra de les que més m'han agradat és "Sin Mordazas" on el teclat és part fonamental i guia en les seves melodies / harmonies inicials per fondre amb les potents guitarres, i donar-nos una complexa i fins i tot en alguns moments progressiva part instrumental, que es fon amb una aparent part central a doble veu, i uns currats cors en la seva part final. Va guanyant amb les escoltes.

"La Musa" segueix per la mateixa senda de base musical enrevessada i gairebé prog / rock, però sense renunciar a ser molt accessible, en part gràcies a un molt aconseguit tornada. I sense oblidar un magnífic sol a doble guitarra que encaixa perfectament amb la seva impactant part central. Sens dubte una altra de les que més m'han cridat l'atenció del llarga durada.

"Ira Divina" ens torna el power a tota pastilla característic dels seus primers discos, sobretot en el seu hímnic tornada que és realment addictiu i on es llueix seu cantant Pau Solano.

A "Lágrimas Negras" tenim la segona col·laboració del rodó de la mà de Manuel Martinez (Medina Azahara), que es presta al gran contrast entre les dues veus, i que possiblement sigui el que més m'ha sorprès del tema. Sense oblidar la seva estupenda part central on les dues veus són les màximes protagonistes. Finalment, destacar el feeling que té la zona instrumental, amb un gran riff de guitarra en primer pla.

"Recuerda" té una base més rockera en les seves guitarres, però sense perdre l'aire power ni les grans melodies de teclat característiques d'aquesta gent. Sobretot en la seva tornada, que torna a ser accessible i de fàcil assimilació per a l'oient.

Seguim la nostra escolta amb "Cenizas" que possiblement costat de la primera sigui la més netament power del que escoltat, encara que endolcida pel teclat, que té una gran presència al llarg de tota la durada del tall. La instrumentació és menys complexa i entra amb més facilitat que en anteriors peces.

"Mares de Sueños" segurament sigui la meva preferida d'aquest bon "Génesis" des de la cabalgante i fulgurant base rítmica als èpics teclats, passant per una altra part central molt aconseguida i que se't queda amb gran facilitat al cap. Fantàstics també els cors que podem trobar a la mateixa.

Ja com a final, podem gaudir d'una preciosa, però alhora poderosa balada "Legado" en què destaquen els violins i el piano donant la base de la versàtil veu de Solano, i que tanca amb fermall d'or un disc que he gaudit bastant .

Possiblement no sigui tan directe musicalment com els seus anteriors treballs, però destil·la classe, i segueixen sabent construir peces amb molt bons tornades. Si els dónes una oportunitat, segur que t'atrapen amb la seva proposta.

Bruno Molina
11/12/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.