SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Atreides - ORDALIA (2021)

Atreides - ORDALIA
Atreides logo
España

ORDALIA

Power Metal
El Chopito Records
2021


Temes

1. Somos Lo Que Somos 02:57
2. Herederos De La Fe 03:11
3. Flor De Madrugada 04:35
4. Ordalía 04:59
5. Mi Gran Culpa 02:26
6. Servet 04:25
7. Varados 03:44
8. Sin Perdón 04:38
9. Cruz Del Sur I: La Partida 07:59
10. Cruz Del Sur II: Ascensión 02:16
11. Cruz Del Sur III: Clarividencia 04:23

Formació

Veus: Iván López
Guitarra, veus Dany Soengas
Baix: Antonio Orihuela
Bateria: Adrián Moa

Crítica

Aquí em tens davant el tercer disc de Atreides, una d'aquestes tremendes bandes que hi ha al panorama nacional i que molts encara cometen l'error de no conèixer. Perquè clar, a l'ésser nacionals han de demostrar el doble que si vinguessin de més enllà de l'oceà o els Pirineus.

Com és costum quan abordo d'aquestes bandes "especials" per a un servidor, us aviso que intentaré ser el més objectiu possible, com sempre passa amb totes les meves reviews.

Ordalia, una terme que desconeixia, però que a l'conèixer el seu significat m'ha deixat amb un somriure ximple que es podria traduir per un "ho heu tornat a fer cabrons". I és que Atreides, a l'igual que succeeix amb altres projectes del senyor Soengas, no són simples pistes amuntegades una rere l'altra en un disc. Intenten filar un nexe comú i sempre ben buscat. Doncs ordalia no és més que el Judici de Déu. Per a aquells amants de l'edat mitjana i la història en general ja sabreu que és. Una prova d'com l'home pot arribar a ser la criatura més il·lusa sobre la faç de la terra. Per als que desconozcáis que és el Judici de Déu, és una "suposada" prova a la qual se sotmetien, sobretot els acusats de bruixeria o altres actes blasfems per demostrar la seva innocència, se'ls sotmetia a una prova cruel, dolorosa i impossible de realitzar amb la premissa que si eren innocents, Déu, els ajudarà a superar-la. Entre aquestes proves hi havia la ingestió de verins, ficar extremitats en aigua bullint o ser ruixats amb metalls fosos. si no patien danys o cremades, resultaven innocents gràcies a la intervenció de Déu. Una bogeria anem.

Musicalment, aquest Judici de Déu, és un pas més en l'evolució de la banda, que com sempre, ficada fins al coll dins el Power Metall més veloç, potent i contundent, segueixen amb la marca de la casa, portar-lo a un vessant més fosca i fresca alhora. Pot semblar una contradicció, però us asseguro que és la sensació que em queda després de l'escolta de Atreides, una mena de ordalia auditiva, que et submergeix en una foscor però alhora et salva amb aquestes melodies de sis cordes que et fan emergir de les profunditats.

Anem que de nou han parit un gran disc tremend i devastador!

Veus contraposades les d'Iván López, liderant la part vocal acompanyat per Dany i els seus esquinçats més profunds. La formació es completa amb Antonio Oriola a el baix i Adrián Moa a la percussió.

No és el meu estil fer un track by track, però hi ha temes que no puc deixar sense repares, "Som El Que Som" obre el disc amb una percussió molt insistent i molt contundent, amb unes guitarres de riffs afilats i unes veus punyents. Molt molt potent.

"Hereus De la Fe" pren el relleu conservant aquesta fúria continguda acompanyada per unes línies vocals molt enganxoses, gravant-se en el cap a foc. 3 minuts de tralla en vena.

"Ordalia" que dóna títol al disc arrenca molt fosc, gairebé pesat, a mig temps per trencar-lo i explotar en una histèria veloç i contundent. Un tema ple de canvis de temps i Rompecuellos!

"Servet" és un altre dels gran talls, que va veure la llum com vídeo lyric d'avançament del disc. Una lluita entre la llum i la foscor, veloç i contundent amb unes guitarres que emergeixen contínuament de la foscor amb el permís d'una aclaparadora percussió que et destrossa els timpans.

Podria seguir ... però és que per més que escrigui el que aconseguiria és avorrir i el que teniu que fas és escoltar aquest treball i jutjar-ho per vosaltres mateixos. Deixeu-vos portar per aquest Judici sonor de ordalia.

Gran disc que han tornat a parir Atreides. Evolució després evolució portant a l'Power de nou a la bretxa, però barrejant-ho amb la foscor que tan bé sap crear Dany. Un fort xut en tota regla.

Sergi Arise "Hell"
02/03/2021

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.