SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Saurom - Vida (2012)

Saurom - Vida
Saurom logo
España

Vida

Folk Metal
Zaluster Producciones
2012


Temes

01 - Cambia El Mundo
02 - La Noche De Halloween
03 - Magia
04 - La Leyenda De Gambrinus
05 - El Hada & La Luna
06 - Emperatriz
07 - Intimos Recuerdos
08 - Angeles
09 - La Poetisa
10 - Mírame
11 - El Principe
12 - Vida
13 - Se Acerca El Invierno
14 - El Cristal

Formació

Veu: Miguel A. Franco
Guitarra, flautes, whistle i gaita: Narci Lara
Guitarra: Raúl Rueda
Baix: Jose A. Gallardo
Bateria: Antonio Ruiz
Teclats: Santi Carrasco

Crítica

La Tornada dels Joglars ... sí senyor! Migue, Narci, Antonio, Raúl, José i Santiago tornen a la càrrega amb "VIDA", el nou treball de la banda de juglarmetal, Saurom. Un dels projectes més ambiciosos del rock nacional dels últims cinc anys sens dubte, un retorn als orígens de la banda gaditana, un nou plàstic que demostra al llarg dels catorze temes del disc, l'essència, màgia, crítica i força de Saurom ... vinguin, vinguin, acosteu-vos infants i grans, el Juglar us explicarà, el Juglar us cantarà ... VIDA!

Cambia El Mundo, un dels temes singles de la banda per aquest passat 2012 que compta amb la col · laboració de "Wyrdamur" (banda d'ambientació medieval-folk). El tema parla per si sol: crítica, esperança davant d'un futur incert ... "Un dia més se sent un sospir [...] ara sagna i jo la defenso". Un cant a la Mare Terra, un moment de reflexió que la banda gaditana ens brinda amb unes línies rock subtils, amb protagonisme de flautes i gaites.

"Vida" comença molt folk i aquesta essència es mantindrà durant tot el CD. Vents i violins donen pas a un altre dels singles titulat La Noche De Halloween. Aquest últim ens convida de cop, del no res, a una festa, una folkparty amb sabor taverner, aroma a ordi, hidromel i vi dolç. Exquisida barreja que aconsegueix Saurom en aquesta peça, comercialitat, però sense perdre la qualitat, riquesa i frescor en les harmonies.

Magia ... buah! TE-MÀS ... és un d'aquelles cançons "mode repetició" en l'i-POD. Migue està superb a les veus; forta, sensible, càlid i potent alhora. "Homes que fan poesia del cor ..." és un dels fragments que bé podrien definir la màgia dels Joglars de Cadis.

La Leyenda de Gambrinus altres dels singles escollits per materialitzar videoclip. És un tema senzill, cantable, enganxós i molt comercial. El protagonisme de flautes i violins segueix sent imperant, en aquest tema i durant tot el disc. A diferència d'altres discos com "Maryam" (2010) o "JuglarMetal" (2006), "Vida" és molt més rock, menys "dur" que els anteriors. Les guitarres fosques, power i la contundència és substituïda per una mica més intimista, vents i violins més protagonistes i veus més clares i frontals.

El Hada & La Luna és un dels temes més bells que he pogut escoltar en els darrers anys. Un Migue bestial demostra en aquesta peça la passió, l'expressió i el sentiment. Al fons piano i flauta converteixen "La fada & La Lluna" en un dels meus temes predilectes de "Vida".

Emperatriz, funciona a manera d'introducció instrumental de Intimos Recuerdos, setè tema i pas de l'Equador de l'últim treball de la formació de juglarmetal. És un de les cançons més insulses de "Vida" si tenim en compte la ENORME qualitat, frescor i originalitat dels temes anteriors, tot i que no podem negar que es tracti d'un bon tema amb una lírica exquisida, novament del gran Narci Lara, un dels millors lletristes, sens dubte, del marc nacional.

Ángeles, també conforma una de les peces "menys interessants", però l'alegria, esperança i vitalitat que desprèn és evident i palpable en cadascuna de les seves notes. A destacar el fragment muñeira gaiter, un toc fresc i rítmic molt oportú, sens dubte.

La Poetisa i Mírame segueixen la línia light de tot el disc amb un Migue poderós i expressiu, guitarres en segon pla i flautes dolces imperants. I arribem a l'onzè tema, o millor dit El Tema per excel · lència de "Vida" ...

Un altre dels clips del passat 2012, El Príncepe. Una de les obres mestres de la història musical, interpretativa i expressiva de la banda gaditana. Aquesta cançó no pot deixar ningú indiferent. És solemne, dolç, nostàlgica, crua i sensible ... és un perfecte beuratge de tremenda decadència, sentiment i incomoditat lírica, el simbolisme i la interpretació és lliure a l'una.

Vida que dóna nom al disc és un alè d'esperança i color. Tot i ser un rock molt calmat manté l'essència i la rítmica. Un jurament al viure, sentir, somiar i creure ... VIDA AQUÍ ESTIC!

Se Acerca El Invierno, penúltim tema del disc és un homenatge a l'aclamada saga "Joc de Trons". Amb la col · laboració de Rosa Luque a la veu i un Migue simplement bestial, estripat i visceral, "Es Sobre l'Hivern" esdevé, també, en una de les meves cançons predilectes Saurom. A destacar els arranjaments orquestrals i les harmonies corals. I el catorzè i últim tema del disc és El Cristal. Curiosa forma d'acabar, tranquil · la, a manera de comiat, a manera de redempció. Migue, acompanyat d'un fons acústic acomiada l'últim i gran treball de la banda de juglarmetal.

Segur que serà un disc criticat, comentat, estimat o odiat, per igual. Personalment considero que és un dels millors treballs de Saurom. Una ruptura amb els anteriors discos, tant a nivell estilístic, musical com líric. Saurom ha tirat la carn a la graella, ha arriscat amb un projecte molt més light, suau i "comercial", però sens dubte és un excel·lent treball. Catorze temes, gairebé una hora d'energia, vitalitat, nostàlgia, sentiment i expressivitat ... gairebé una hora de ¡VIDA, PURA VIDA!

Topillo
02/05/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.