SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Incursed - Elderslied (2014)

Incursed - Elderslied
Incursed logo
España

Elderslied

Folk / Viking Metal
Autoproducido
2014


Temes

01. Song of the Ancient [intro] – 3:15
02. Heart of Yggdrasil – 4:42
03. Raging Wyverns – 6:01
04. The Wild Hunt – 5:20
05. Beer Bloodbath – 4:23
06. Tidal Waves – 3:51
07. Jötnar – 7:00
08. A Fateful Glare [interlude] – 1:27
09. Lady Frost – 3:59
10. The Undying Flame (Homeland part II) – 7:37
11. Suaren Lurraldea (The Land of Fire) – 4:03
12. One Among a Million – 10:39
• The Dawning
• The Crossroads
• The Bleakness
• The Cleansing
13. Promise of Hope [outro] – 1:42

Formació

Veus i guitarra: Narot Santos
Veus i Teclats: Jon Koldo Tera "Jonkol"
Guitarra: Asier Fernandez
Baix: Juan Sampedro
Bateria: Asier Amo "Amo"

Crítica

Un àlbum sortit i finançat en part amb el que tots coneixem amb el nom de "Crowfounding", un mètode arriscat al meu parer ja que allà la gent et demostra que confia en vosaltres i això et fa estar contra les cordes de cara a l'àlbum, vull dir has de fer que aquesta ajuda de la gent hagi servit per a alguna cosa, doncs bé aquest és el cas de Incursed, banda de trajectòria nascuda al País Basc, ha aconseguit que aquesta campanya de recol•lecta sigui recompensada, presentant el seu tercer àlbum anomenat "Elderslied".

Com hem dit el seu tercer àlbum d'estudi, Incursed es llança a la conquesta amb aquest àlbum que res té a veure amb el seu EP Beer Bloodbath que era llançat com "presentació" i "degustació" del que ens tenien preparats, cosa molt fiestero i amb algun toc èpic. Doncs bé és com ho he esmentat una "degustació" però mínima del que anava a ser aquest àlbum, lluny de l'ambient festiu, Elderslied ens endinsa en passatges místics i èpics, també algun fosc, cosa que m'ha deixat de pedra, ja que esperava alguna cosa festiu com en l'EP es reflecteix, però per a mi millor ja que sóc un amant del èpic.

A Elderslied trobarem un seguit d'històries èpiques, on no només tenim els membres de Incursed a la batalla sinó que compten amb membres d'altres bandes com Rise to Fall o Orion Child, al costat d'altres components.
Bé comencem amb aquest àlbum que al meu parer donarà molt que parlar.

Elderslied, comença lent i èpic amb "Song of the Ancient", una delícia a les orelles per aconseguir endinsar-nos en un conte de temàtica èpica on trobarem tot tipus de varietat folklòrica i ritmes variats, amb un estil molt propi, Incursed amb aquest àlbum podrà equiparar-se a grans bandes del panorama folk / viking, tenint tocs al Finntroll, Ensiferum, Tyr, Equilibrium, etc.

Una intro de gairebé 3 minuts, llarga però densa, que dóna pas a "Heart of Yggdrasil" on sense més temps de relaxació comença la tralla i la epicidad sense més, ritmes vertiginosos i molt enganxosos. Només començar ja ens trobem amb una col•laboració als violins de part d'Andrés Ferrando, qui els acompanyés en altres temes com "The Wild Hunt" o "One Among a Million". Un punt fort d'aquest tema i que predominés en tot l'àlbum és el canvi de veus entre guturals i cors amb molt bona execució. En general un molt bon tema escollit per donar inici a aquesta obra de més d'una hora.

Seguidament, un tema que em sona d'alguna cosa ... ah sí! "Raging Wyverns", tema inclòs en l'EP Beer Bloodbath, tant aquest com Beer Bloodbath, els podreu trobar a la meva crítica de l'EP a la mateixa web de Satan Arise.

"The Wild Hunt", tema que comença a ritme de batalla, amb uns riffs molt enganxosos, un tema més fosc i èpic, amb tocs alguna cosa festers amb la sortida del violí a escena.

Ens acostem a la vora del mar on comença a sonar "Tidal Waves", un tema molt a l'estil Ensiferum, al meu entendre que acompanya moure el cap sense parar, on al costat de "The Wild Hunt" predominen les veus guturals, al contrari d'altres temes que intercalen les veus guturals amb els cors. Acabant amb un sol de guitarra acompanyada d'un mateix de teclat i acabant de cop.

Un tema a mig temps, aquest és "jötnar", amb ritmes bastant lents, on es vol que la epicidad regni per sobre de tot i que a mesura que va transcorrent el tema va agafant una mica de rapidesa i brutalitat per trencar els esquemes de cop . Després d'aquest pujada va descendint el tema i acabant per donar pas a "A Fateful Glare (Interlude)", on unes veus femenines predominen en un ambient tempestuós i fosc, perquè vegem el que s'acosta amb "Lady Frost", una altra descàrrega sense més, a ritmes vertiginosos on es compta amb les veus netes i guturals d'Oier "Jones" d'Orion Child.

En el següent tema "The Undying Flame (Homeland Part II), trobarem la col•laboració d'Hugo de Rise To Fall. Un tema molt progressiu en el que el seu so correspon on passem per passatges acústics, èpics. Sobretot ha hagut algun moment d'aquest tema on el que transcorria m'ha posat la pell de gallina, per la seva barreja perfecta i execució.

A continuació pensareu que heu retrocedit als anys 20/30 o que aquest disc està malament gravat, però no us espanteu que així comença "Suaren Lurraldea (The Land of Fire)", un tema que segueix el ritme del que hem pogut escoltar a l'inici que semblava una anada al passat. Un tema molt melòdic en el seu final, acompanyat d'un majestuós sol de teclat i guitarra que van a l'una en l'execució.

I finalment arribem a "One Among a Million", un tema complex i llarg on comptarem amb les col•laboracions al violí d'Andrés Ferrando, Borja Santamaría als cors i speech, Leire Tejada a les veus femenines i Oier "Jones" a les veus netes i guturals. "One Among a Million", un tema perfecte per donar a veure que això s'acaba, una última batalla on es desplega tot l'arsenal de Incursed, en varietat musical i tècnica. Un tema que per la seva durada ha de contenir diversos passatges per amenizarlo i així és, tal barreja que fa que el tema se't passi com menys t'ho esperes. El tema va agafant un aire fosc per arribar al cim i punt més fort de l'àlbum al meu entendre, un passatge tempestuós que al costat d'una veu diabòlica, com si de la fi del món es tractés, donant pas a una tempesta de tralla i brutalitat que converteix per un moment a aquest àlbum en alguna cosa més semblant a Athmospheric Black Metal. Al cap d'aquest gran moment el tema va descendint en volum donant per conclòs i entrant en "Promise of Hope (Outro)", semblant a la intro, 1 outro per acabar aquest gran disc però no sense delectar-nos amb l'èpica versió de "Game of Thrones" que ens dediquen Incursed.

Xavi Pascual
10/12/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.