SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Saurom - Sueños (2015)

Saurom - Sueños
Saurom logo
España

Sueños

Folk Metal
Maldito Records
2015


Temes

1.Camino a Las Estrellas
2.Paz
3.El Carnaval Del Diablo
4.Músico De Calle
5.La Isla De Los Hombres Solos
6.Las Caricias Del Alma
7.El Elixir
8.Dalia
9.¡Vive!
10.El Duende En La Ventana
11.El Reino De Las Hadas
12.Soñando Contigo
13.Más Allá Del Sendero Dorado
14.El Círculo Juglar
15.Náufrago
16.El Beso
17.Bella Luna
18.Pintor De Suspiros
19.Memorias De Un Héroe
20.¡Por Fin Viernes!
21.Sueños Perdidos
22.La Partitura Secreta
23.Rosa Negra
24.Latinoamérica Juglar
25.La Mujer Dormida (La Leyenda De Popocatépetl y Iztaccíhuatl)
26.Dulces Sueños
27.La Musa y el Espíritu (Sueños) (Bonus)

Formació

Veuz: Miguel Ángel Franco "Migue"
Bateria: Antonio Ruiz Donovan
Guitarra: Raúl Rueda Raulito"
Baix: José A. Gallardo "Josele"
Teclat: Santiago L. Carrasco "Santi"
Guitarra, cors, gaita i flauta: Narci Lara Márquez

Crítica

"Diuen que els somnis només són reals mentre duren, però si aconsegueixes creure en ells seran per a sempre eterns".

D'aquesta manera comencen els gaditans seu 8è àlbum d'estudi "Sueños". Un disc de "tan sols" 27 talls (es diu ràpid) on treuen a la llum totes les seves variades vessants estilístiques; una miqueta dels primers plàstics, un gran substrat de "Juglarmetal, 2006", "Once Romances des de Al-Andalus, 2008", "Maryam, 2010" i, en general, una continuïtat de "Vida, 2012".

Saurom ens regala disc doble per poder gaudir de la màgia joglar sense descans.

La lírica torna a ser un plat fort, un cop més, en la composició de "Sueños"; esperança, himnes de la pau, alegria, força, passió i màgia són estendards del nou plàstic dels joglars. Un discurs que va de primera per als temps que corren. Gràcies joglars! Ja podrien "alguns" de les altes corts baixar dels seus palaus de vidre i deixar-se contagiar per aquesta màgia, solidaritat i pau que tant ens cal a tots i totes.

Ja ens van presentar "Paz", "La Musa y el Espíritu" (versió "Sueños" 2015) i fa bé poc, "La Dama Dormida (La Leyenda de Popocatépetl & Iztaccíhuatl)". Per obrir boca i deixar-nos a tots salivant amb ganes de més ... aquí van!

El primer bloc "Las Caricias del Alma" té veritables grans temes. Són molts i és difícil quedar-se amb alguns pocs destacats, però de ser així són: "Paz", "El Carnaval del Diablo", "El Elixir", "Dalia" i "Vive!".

Els gaditans arriben, en aquest primer tall de "Sueños", a un equilibri entre la canya característica de "Maryam" i "Juglarmetal", la cantarella pròpies de "Vida", amb el joc d'unes guitarres menys agressives i les línies melòdiques de vent característiques, i la sensibilitat singular de la veu de Miguel a "Dalia". Em va semblar preciosa.

Els altres temes, no és que no m'hagin agradat, però a vegades em semblen, potser, una mica "farciment" pel que fa originalitat en la composició. Són 12 regals per al fan, això està clar, però com talls estendard, d'aquests que sonen manera repetició en el iPOD són els que vaig apuntar anteriorment.

Deixant enrere "Las Caricias del Alma" vam entrar de ple a "La Partitura Secreta". Cal destacar alguns títols que m'han arribat especialment; "El Círculo Juglar", "El Beso", "Bella Luna", "Memorias de un Heroe", "La Partitura Secreta", "Rosa Negra", "La Dama Dormida" i "La Musa y el Espíritu".

Temes amb molta força, originalitat a manera de petites sorpreses musicals ("Bella Luna" i "La Partitura Secreta") i amb una riquesa en les melodies i sons.

Destaco especialment la facilitat que té Saurom per crear dibuixos d'intensitats constants, sense perdre la coherència i l'atenció de l'oient. Veritables joglars són aquests gaditans.

"Latinoamérica Juglar" també mereix un lloc destacat en "Sueños", no perquè m'hagi agradat especialment, sinó pel merescut homenatge que es mereix la fanaticada llatinoamericana. Saurom conscient d'això, bé ha demostrat la seva devoció pel fan llatí.

I finalment, menció especial a "La Musa y el Espíritu". Una versió a piano i veu del mític tema de "Juglarmetal". Igual que ho va fer "El Príncipe" ("Vida") m'ha deixat a llagrimeta solta. Simplement preciosa, màgica i tendra.

Saurom ens ha regalat un disc doble, que si bé he destacat alguns temes en concret, és perquè per servidor són grans peces, no perquè els altres no mereixin escolta.

Un gran treball dels gaditans que segueixen en el seu particular ascensió a la indústria musical. A poc a poc, sempre fidels al seu estil i principis, Saurom va rumb convertir-se en una de les bandes consagrades, tant a Espanya com Llatinoamèrica.

Tan sols queda afegir el meu més sincera enhorabona.

Topillo
06/10/2015

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.