SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Myrath - Legacy / ميراث (2016)

Myrath - Legacy / ميراث
Myrath logo
Tunez

Legacy / ميراث

Progressive Symphonic Metal
earMUSIC
2016


Temes

1. Jasmin
2. Believer
3. Get Your Freedom Back
4. Nobody's Lives
5. The Needle
6. Through Your Eyes
7. The Unburnt
8. I Want to Die
9. Duat
10. Endure the Silence
11. Storm of Lies
12. Other Side

Formació

Baix: Anis Jouini
Guitarres: Malek Ben Arbia
Veus i teclats: Elyes Bouchoucha
Veus: Zaher Zorgati
Bateria: Morgan Berthet

Crítica

Fa temps o millor dit, molt poques vegades trobes una banda que em sorprengui. No dic que m'agradi, no dic que m'arribi, dic que em sorprengui i molt probablement sigui fallada meu perquè sense anar més lluny aquests franc-tunisians no són precisament novells ni editen el seu primer treball que fins i tot han estat revisats per altres usuaris de Satan Arise, però mira, gràcies a una promoció més intensa ia un videoclip senzillament espectacular, han arribat aquest cop si a les meves orelles deixant-me impressionat, fascinat i sorprès!

A més, he tingut fins i tot l'oportunitat de vels en directe fent de teloners de Symphony X i no em van decebre en absolut així que ... anem a explicar per què!

Aquest treball dels franco-tunisians ha estat concebut i gravat amb tot el mim del món usant fins i tot una orquestra per registrar la important part instrumental / simfònica que compon cada treball.

Ritmes clarament arabescos, tonades que evoquen al llunyà orient i tot això barrejat amb un metall actual, dinàmic i tocs progressius que el converteixen en una de les majors sorpreses i revelació per a mi d'aquest 2016

Obren aquest Legacy amb una introducció anomenada "Jasmin" i ja ràpidament ens situen en el seu tema estrella que han triat com single i videoclip que mereix especial menció. Senzillament una producció espectacular i amb paisatges que suposo que els cauen més a mà els donen una porta d'entrada no només a les teves orelles, sinó també als teus ulls, senzillament de deu!

Musicalment tots els temes estan tallats pel mateix patró: una base rítmica molt potent amb una bateria que va moltíssim més enllà de marcar un ritme amb molta percussió extra del que s'encarrega Morgan Berthet com a "Get Your Freedom Back".

Un baix que marca el ritme en tot moment de mans d'un molt brillant sobretot en directe Anis Jouini. Ens deixa tot tipus de tècniques com bass tap slap, Tappings i un baix que també crida l'atenció.

La orquestració té un pes al costat dels teclats de Elyès Bouchoucha més que important i és el que dóna aquest toc arabesc com tan marcadament veiem en temes com "Nobody 's Lies" o "Duat" en els quals ni sembla que es canti en anglès!

De les guitarres s'encarrega un sol home i sobre ell recau part important de la càrrega de metall dur. L'excel·lent treball progressiu el materialitza en les sis cordes Malek Ben Arbia qui a més resulta fiable i molt interessant de veure en directe. Des de temes on el seu pes és més d'acompanyament a increïbles riffs progressius o molt potents com a "The Needle" o en "The Unburnt". Duríssim, èpic, progressiu i sobre entra bé!
Però l'artífex, el primer que crida l'atenció és el seu vocalista Zaher Zorgati, amb una presència tipus André Matos per la seva llisa cabellera i indumentària més clàssica i una veu amb la calidesa que podria recordar a Jake I amb deixis a Tobias Sammet.

El conjunt senzillament espectacular encaixen a la perfecció en aquesta amalgama de sons a camí de tons arabescos, metall progressiu melòdic però dur i un conjunt virtuós amb una veu agradable i que recorre un ampli registre com ens demostra des d'un inici més sobri a un final més espectacular en "Through Your Eyes".

Temes que mereixen ser també remarcats serien la semibalada "I Want To Die" per exemple, amb canvis d'intensitat logradísimos sempre sota la batuta orquestral o "Endure the Silence" que aconsegueix com tot el treball una tornada que no pot sortir ja del teu cap . La veritat és que he saltat per casa a ritme de Myrath àmpliament!

El CD el tanca un tema com és "Storm of Lies". Novament brilla el progressiu, amb percussió, guitarra d'agressiva distorsió i la veu dolça de Zaher qui també li confereix característiques orientals, i un altre tornada més al sac dels brillants.

Senzillament a manera de resum un CD que frega la perfecció i l'originalitat combinant elements més que interessants: Progressiu, melodies arabesques, percussió i virtuosisme. Fes-li algunes escoltes i m'expliques!

Víc Salda
21/04/2016

Les darreres del mateix país:

MyrathShehili

Myrath

Shehili

Progressive Symphonic Metal

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.