SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Eluveitie - Helvetios (2012)

Eluveitie - Helvetios
Eluveitie logo
Suiza

Helvetios

Folk Metal
Nuclear Blast
2012


Temes

1. Prologue 01:24
2. Helvetios 04:00
3. Luxtos 03:56
4. Home 05:16
5. Santonian Shores 03:58
6. Scorched Earth 04:18
7. Meet the Enemy 03:46
8. Neverland 03:42
9. A Rose For Epona 04:26
10. Havoc 04:05
11. The Uprising 03:41
12. Hope 02:27
13. The Siege 02:44
14. Alesia 03:58
15. Tullianum 00:24
16. Uxellodunon 03:51
17. Epilogue 03:16

Formació

Veu, acustics, mandolina, gaitas, whistles: Chrigel Glanzmann
Violí i veus: Meri Tadic
Guitarra: Ivo Henzi
Guitarra: Sime Koch
Viola de roda, voces: Anna Murphy
Gaitas i whistles: Päde Kistler
Baix: Kay Brem
Bateria: Merlin Sutter

Crítica

Des d'aquell magnífic Slania, cada vegada que Eluveitie llança un disc al mercat es sacseja el món del Folk Metall per bé o per mal. Slania va ser una hòstia a la cara per a tots els amants d'aquest estil i va suposar l'ascens de Eluveitie per situar-se entre els grans igual que succeís amb bandes com Turisas i Equilibrium.

Amb un gran disc que fusionava a la perfecció el folk i el death com ningú és complicat tornar a treure discos sense que tota la parròquia els compari i s'obrin debats soporífers sobre quina és millor. I de nou això és el que està succeint amb Helvetios.

Eluveitie en aquest disc tira la mirada cap enrere per fixar-se en els fets esdevinguts durant les Guerra gaèliques al segle I aC en el que avui en dia és el seu país natal, Suïssa, el país helvètic. Un disc conceptual, que malgrat que no es noti en excés en els 17 temes que el componen, sempre resta llibertat compositiva cedint a favor de l'evolució de la història narrada.

Si ens centrem en les 17 pistes que componen Helvetios ens trobem amb uns Eluveitie que si bé segueixen els passos de "Everything Remains es It Never Was" suposa un disc més treball i amb temás més variats. Ens trobem uns Eluveitie no tan death com a Slania, però que es mantenen en el costat més dur del folk metall, sobretot per la veu de Chrigel Glanzmann que em segueix captivant com el primer dia que els vaig escoltar, agressiva, esquinçada i potent, una de les marques més característiques de la banda, així com ho és també la veu d'Anna Murphy el timbre i registre és inconfusible i enriqueix les composicions en gran mesura sense oblidar que disc rere disc millora la seva veu, tant neta com amb algun que un altre gutural.

Els instruments tradicionals, violí, flautes, mandolines, viola de roda ... segueixen entremesclant i lluitant per dominar les composicions davant les guitarres, que si bé són més lineals i suaus que en Slania, segueixen sent molt contundents i plenes de força i ràbia. És cert que no hi ha sols a Helvetios ... però realment no els he trobat a faltar, és un disc ple de embriagadores melodies i tornades enganxoses. 100% folk metall.

Si ens centrem en alguns temes, destaquen Helvetios que dóna nom al disc i centre de tota la narració, un tema cridat a ser single, cors èpics i cants femenins ens endinsen a un tema ràpid, i pesat, conduït per la veu de Chrigel feia una tornada enganxosa i fàcilment memoritzable. Un tema on les guitarres es deixen portar pels instruments folk, emfatitzant i aportant una força sense en ells. Més pesada i contundent és Luxtos, amb una tornada que de nou estarem cantant ja des de la primera escolta mentre piquem nostre coll al ritme d'unes guitarres molt contundents sense necessitat de grans virtuosidades. Santonian Shores és un bon exemple de perquè Eluveitie és una de les bandes que millor fusiona el metall i el folk, per no dir la millor. Meet The Enemy ens porta a Slania, un inici punyent, una veu esgarrifosa, canviant de ritme, pesat, ràpid, pesat, ràpid ... ¡L'esperit de Slania no s'ha perdut, segueix latent!

Temes com Neverland ens transporten a uns Eluveitie més festius, tot i la festivitat molt allunyada per la temàtica bèl · lica i de patiment que explica la història del disc, en aquesta tornada no podrem evitar aixecar els punys, un gran tema per als directes. Podria seguir enumerant tema després tema, però tots estan tallats pels patrons que fan d'Eluveitie un dels grans del folk metall per mèrits propis.

Eluveitie no han fet un pas enrere en la seva carrera, com a molt ho han donat cap al costat per aportar enriquir més els seus temes, tot i perdre una mica de brutalitat en favor de la força i la contundència que emana Helvetios. Un disc sobre guerres passades, patiment i mort.

És cert que 17 temes són massa temes, si no es tractés d'un àlbum conceptual, seria un excés considerable, però a l'estar lligats per la narrativa, passa el de sempre, que són preses de la seva pròpia obra.

Sergi Arise "Hell"
07/03/2012

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.