SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Ravenblood - Essentia (2018)

Ravenblood - Essentia
Ravenblood logo
España

Essentia

Death Metal
Autoproducido
2018


Temes

1. Prelude
2. Essentia
3. Alone
4. Out of the universe
5. Purge
6. Cold Wind
7. Condemned
8. Secret´s Mind
9. Cosmos
10. Chasing Dreams

Formació

Veu: Daniel C Pérez
Guitarra: José Luis Gil
Baix: Raúl Romero
Bateria: Daniel 'Ecu' Ortiz

Crítica

Des de Cornellà del Llobregat, Barcelona, ??ens arriba Essentia, nou treball discogràfic de la banda de Symphonic / Melodic Death Metal Ravenblood. Banda nascuda l'any 2011, i que després editar la seva primera demo de 6 temes, i el single Promenade, decideixen donar el salt al gran amb el LP Beyond the Ghost pride, àlbum que va tenir repercussió tant a nivell nacional com internacional. Després de tenir l'oportunitat de tocar en Wacken Open Air 2012 o MetalDays 2013, entre d'altres, ens presenten Essentia, un nou treball on poder demostrar que la seva reeixida carrera no és fruit de l'atzar o la sort.

"Prelude" és la intro que arrenca aquest àlbum. Una cançó melòdica de tall simfònic, on els matisos inunden la melodia. Un piano perfectament executat ens trasllada fins a "Essentia", tema que dóna títol a l'àlbum. Una melodia molt acurada va donant pas a la brutalitat pròpia de Ravenblood. Un tema equilibrat que sense descuidar les harmonies, trasllada tota l'energia d'una base rítmica d'infart i unes veus estripades que ens recorda a bandes com Amon Amarth. La tasca de Daniel C Pérez a les veus és brutal. "Alone" és el tercer tall de l'àlbum. Un tema d'riff sòlid i cru on la bateria de Daniel 'Ecu' Ortiz adquireix un gran protagonisme acord transcorren els segons. Un tema enèrgic, de gran identitat i presència, on la banda endureix el seu so. El millor del tema és el sol de guitarra acompanyat per una atmosfera èpica propera al Paguen Metall de bandes com Eluveitie.

A "Out of the Universe", Ravenblood deslliga una base rítmica molt tècnica, clarament influenciada pel so de bandes com Ensiferum, on la banda de nou demostra la seva capacitat per a les composicions èpiques capaços d'equilibrar tant la brutalitat del Death Metal més clàssic com els millors elements del Metall Simfònic. El treball de José Luis Gil a les guitarres suposa un element de tècnica i cruesa a uns temes de gran impacte sonor. El segueix "Purge", moment on Ravenblood decideix deslligar qualsevol tipus de contenció per estripar les oïdes de l'oient a través d'una base rítmica eixordadora que ens recorda a bandes com Hypocrisy o Messhugah. Un tema que no deixa un segon de descans on la banda enfosqueix el seu so incorporant elements subtils de el Black Metall.

"Cold Wind" és el sisè tall d'aquest àlbum. Tema on la banda recupera les intros èpiques i les guitarres afilades heretades del Heavy Metal Clàssic. De nou, l'ombra dels nòrdics Amon Amarth es fa palpable en cada compàs. Un tema de més de cinc minuts de durada on les atmosferes èpiques són presents al llarg de tot el tema, aportant a la melodia un caràcter propi proper al Paguen Metall. "Condemned" és un tema ràpid i dinàmic capaç de recollir influències tant del Metall Simfònic com del Death Metal Old School en un equilibri perfecte. Al meu entendre, un dels millors talls de tot el disc.

"Secret's Mind" és el tema on Ravenblood demostren que són capaços de donar molt més de si. Tot un luxe arribats a aquesta altura de l'àlbum. Un tema diferent, que sense perdre l'essència de la banda, ens mostra una altra faceta més amb l'estil i la qualitat a la qual ens tenen acostumats. El segueix Cosmos. De nou les atmosferes simfòniques inundada la melodia, mentre la base rítmica formada per Raúl Romero i Daniel 'Ecu' Ortiz, al baix ia la bateria, respectivament, aporten la solidesa necessària per a un tema disposat q provocar un esquinç cervical. Tancant l'àlbum escoltem "Chasing Dreams". Una altra mostra de la capacitat de Ravenblood per combinar a la perfecció l'agressivitat del Death Metal amb els elements més enganxosos del Peguen Metall i del Metall Simfònic.

Ravenblood, sens dubte, fan un pas sòlid en la seva carrera amb aquest àlbum. Essentia és un disc ple de caràcter i actitud que demostra la personalitat d'una banda coherent disposada a demostrar que mereix un lloc en l'imaginari del Metall. Un disc potent que no defrauda ni avorreix, capaç de transmetre la maduresa musical d'una banda que encara té molt a transmetre.

ZorroLoko
04/06/2018

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.