SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Incursed - Baskavígin (2021)

Incursed - Baskavígin
Incursed logo
España

Baskavígin

Power / Death Metal
Helheim Records
2021


Temes

1. 1615 02:30 instrumental
2. Baskavígin 05:08
3. Who Stole My Beer 04:34
4. The Black Hunter 05:27
5. Colossal 04:48
6. Eusko Troll Label 04:33
7. Into the Curse 04:42
8. Patxi Porroi 04:39
9. Paganauts 04:39
10. Souls on Fire 04:53
11. Saltus eta Ager 10:06

Formació

Guitarra, veus: Lander
Guitarra, veuss: Jones
Veus, teclatos: Jonkol
Baix: Haitz
Bateria: Amo

Crítica

Ja han passat molts anys des de 2009, any en què Incursed començava a fer les seves incursions discogràfiques. Des d'aquell primerenc EP i una formació encara molt primerenca, la banda va començar a solcar un camí sempre cap amunt i de moment, cinquè treball i segueix millorant disc rere disc. Que pocs poden dir alguna cosa així de si mateixos!

Morituri, primera presa de contacte. Fimbulwinter redescobriment. Elderslied confirmació. Amalur excel·lent. El problema és que cada disc que surt eclipsa el seu predecessor i ja no es com qualificar-los.

Baskavigin és un disc que et va a enganxar de principi a fi, sense cap tall de farciment, però farem aquesta anàlisi de manera ordenada i presentarem a la banda per a aquells que no la coneguin.

Incursed la formen Lander i Jones a les guitarres i veus, Jonkol als teclats i veus, Haitz a el baix i Estimo la percussió. En l'apartat musical, què podem esperar d'Incursed? Doncs una proposta que barreja el viking, folk death amb el power més potent i fosc que et puguis imaginar.

Una cosa que m'ha passat a mesura que donava escoltes a Baskavigin és que les melodies se m'han fet molt ràpidament familiars tant és així que sembla que em recordin al millor de l'estil dels últims anys. Han aconseguit destil·lar el so vikig / death folk de les millors bandes europees, especialment un aire a Finntroll que et deixa bocabadat. Una passada.

Des de la intro de rigor, "1615" que et fica de ple en Baskavigin, una intro que literalment et deixa sense paraules per arrencar amb el tema que dóna títol al disc. Power viking en vena ... unes guitarres que atropellen de la mà de la percussió. Tall potent i malenconiós tremend! Si ens centrem en els talls més foscos i víkings hem de tenir en compte "The Black Hunter" més comesa en tempo, però molt contundent i plena d'èpica. "Colossal" arrenca amb unes melòdiques que et deixen sorprès, del millor que he escoltat en molt de temps, molt fosc i lluminosos alhora, una dualitat melòdica brutal amb aires a bandes com Crimson Shadows.

Si ens endinsem en temes més folk, àlies, més Finntrollianos, "Eusko Troll Label", "Patxi Porroi" són dos talls molt divertits que tenen aquest aire fosc i desenfrenat mític de Finntroll. 'Grans temes !! "Souls On Fire" per la seva banda és un tema més folkie habitual amb unes línies vocals molt treballades i enganxoses.

A la banda més power de la banda tenim "Who Stole My Beer", "Into the Cursi" o "Paganauts". I és que Incursed segueix semblant que jugui a casa amb aquest registre més èpic i veloç.

Per donar el punt final ens trobem amb "Saltus Eta Ager" de més de deu minuts ... un tema molt variat on conflueixen totes les influències de les banda, un bon final.

S'acosta a un disc gairebé ... gairebé perfecte dins del seu registre. Gran disc !! Imprescindible!

Sergi Arise "Hell"
24/03/2021

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.