SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Saratoga - Aeternus (2018)

Saratoga - Aeternus
Saratoga logo
España

Aeternus

Power Metal
Maldito Records
2018


Temes

1. El Olvidado de Dios
2. Una Vez Fuimos Héroes
3. Tres Ahorcados
4. Renegado
5. De Tierra de Nadie
6. Si Tú No Estás
7. Acuérdate de Mí
8. Culpo a Dios
9. Cien Mil Veces No
10. Siempre Hacia el Sol

Formació

Veu: Tete Novoa
Guitarres: Jero Ramiro
Baix: Niko Del Hierro
Bateria: Dani Pérez

Crítica

Després del descans merescut dels madrilenys, la mítica banda de Heavy Metal Saratoga torna amb Aeternus, és el segon disc d'aquesta nova era on la banda demostra, un cop més, la seva capacitat per crear un disc honest i directe que no fa més que seguir incrementant la llegenda d'una de les bandes essencials per entendre el Heavy Metal cantat en castellà. Un àlbum que desborda creativitat i inspiració, que no decebrà a cap dels seus seguidors.

“El Olvidado de Dios" és el tema encarregat d'obrir aquest disc. Una cançó que desborda energia i actitud, demostrant que no escriuen cançons per escriure. Un riff poderós i una tornada enganxosa caracteritzen és tema on Tete Novoa torna a enlluernar pel seu registre vocal. La base rítmica, composta pel combo Niko del Ferro i Dani Pérez, al baix ia la bateria respectivament, construeixen un sòlid mur de solgut, més compenetrat que mai. El segueix "Una Vegada Vam ser Herois", moment per al Heavy Metal més clàssic. Un tema dur i ple de cruesa. On el doble bombo de Dani Pérez acapara gran part de la rudesa d'aquesta cançó. El millor de la cançó arriba amb la tornada, intens i enèrgic, capaç de posar a la banda en el lloc que li correspon.

“Tres Ahorcados", és el tercer tall del disc, de nou Dani és capaç de captivar tot el so de la banda a través d'una execució excel·lent. Una cançó acompanyada d'una lletra acurada que reflecteix l'actualitat a la perfecció. El segueix "Renegado", quart tall de l'àlbum. Un tema que s'acosta als patrons del Metall Progressiu i que ens fa descobrir una altra faceta més de la banda.

Amb "De Tierra de Nadie", Saratoga aposta per un so eixordador, on el doble bombo sembla voler taladrarte les orelles, acompanyant un Tete Novoa desbocat, articulant a la perfecció veus netes amb veus guturals. Un tema molt ràpid que transmet energia a dojo. Del millor de l'àlbum. El segueix "Si Tu no Estás", tema on el baix és el gran protagonista. Una cançó influenciada per el millor del Power Metall europeu, sense perdre gens de l'essència d'aquesta consagrada banda.

Amb "Acuérdate de Mí", arriba la balada del disc. Un tema càlid i ple de matisos, on la textura de la melodia dibuixes harmonies marcades pels arranjaments. Després d'aquest descans, la banda torna a trepitjar l'accelerador amb "Culpo a Diós". Una altra vegada més, la base rítmica accelera el patró per presentar-nos un tema ràpid i contundent amb un so propi de la marca Saratoga. Sembla que la banda ha deixat el millor per al final.

A "Cien Mil Veces No", l'aposta és clara, la banda torna a deixar veure les seves influències del Power Metall europeu, cosa que els agraïm. Amb una mica menys de velocitat que en el tema anterior, Saratoga no perd contundència en aquest final del disc. Tancant l'àlbum, vam escoltar "Siempre Hacia el Sol". La velocitat és la protagonista d'una cançó capaç de reptar a Tete Novoa a les harmonies més agudes.

Saratoga ens porta amb Aeternus un disc intens i carregat d'energia. La banda demostra estar en ple estat de forma. Quatre músics completament engranats capaços de dibuixar un àlbum del més alt nivell caracteritzat per un so propi. Molt recomanable.

Víc Salda
19/02/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.