SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Skiltron - Into the Battleground (2013)

Skiltron - Into the Battleground
Skiltron logo
Argentina

Into the Battleground

Folk / Power Metal
Hellion Records
2013


Temes

1. Brosnachadh 01:04
2. Lion Rampant 04:26
3. The Swordmaker 03:26
4. On the Trail of David Ross 05:46
5. Besieged by Fire 03:31
6. The Brave's Revenge 05:01
7. Mearrsadh Air 03:06
8. The Rabbit Who Wanted to Be a Wolf 05:21
9. Loyal We Will Stand 05:11
10. Prestonpans 1745 08:12
11. Esbat 01:54

Formació

Baix: Ignacio Lopez
Guitarra: Emilio Souto
Bateria: Matias Pena

Crítica

Quan parlem de folk metall, la mirada la acostumem a dirigir cap a les terres del nord, països escandinaus o anglesos, escocesos i perquè no, països eslaus que últimament estan pegant molt molt fort. Però la realitat va més enllà i hi ha moltes bandes que allunyades d'aquestes terres gèlides i humides són capaços de practicar aquest estil a un gran nivell. Al nostre país sense anar més lluny tenim uns quants exemples.

En aquest cas ens anem més enllà de l'oceà atlàntic per revisar el quart treball d' Skiltron, d'Argentina. Into The Battleground és el títol d'aquesta peça que torna a posar en actualitat a aquesta banda que ha patit una bona sacsejada en la seva formació quan en 2011 es van quedar a quadres amb la marxa de diversos components. El que per a moltes bandes hagués estat un desastre. Skiltron tornen a la càrrega amb un disc que no passarà desapercebut per als seguidors del folk metall o farien bé de no deixar-lo passar per alt.

Amb el permís de Devilsoldier amb qui he estat comentant el disc abans de posar-me a redactar aquesta review, li vaig a robar una definició del disc... i és que tenim en Into The Battleground l'estrena d'una nova banda, Skiltron Wild. Els referents als mítics Running Wild són molt abundants, començant pel tema que obre el disc, és genial, per un seguidor de Running Wild com és un servidor, però són tantes les referències musicals que em sorprenen molt.

Into The Battleground és un disc més pesat que els anteriors, si, però no perd l'essència escocesa que sempre ha caracteritzat a Skiltron i que els ha fet coneguts entre el públic seguidor del folk metal. Les gaites, el so és embriagador, però que puc entendre que per a molts poden ser massa dominants, s'encarreguen d'afegir el toc escocès i més folk. M'encanten.

Entre els temes a remarcar estan " Lion Rampant " que obre el disc després de la intro de rigor, un tema que arrenca amb unes gaites que criden al combat quals gaiters al capdavant de les tropes camí a la batalla. I... de sobte... Running Wild... aquest tema podria estar signat pel mateix Rock n ' Rolf i formar part d'algun disc com el Death Or Glory. Val.. potser no tant en els versos i bases però al arribar a la tornada ja no hi ha escapatòria. M'encanta el tema, amb els seus canvis d'intensitat guiats per les gaites i les melodies vocals. Però són molt, molt running...

" The Swordmaker " és un altre dels temes a tenir molt en compte en aquest disc, un mig temps una mica accelerat molt a l'estil... Running de nou però amb aquestes gaites que li donen aquest toc Skiltron, una barreja explosiva. Amb uns cors molt potents. Sens dubte del millor del disc. " On The Trail Of David Ross " inicia amb una intro emocionant, que hi farem m'agrada la música dels regiments del Regne Unit des dels temps de les guerres napoleòniques i anteriors... i així s'inicia el tema... un inici militar que dóna pas a un altre mig temps que recorden temes com " Ballad Of William Kidd " de Running Wild un tall amb tendència a ser corejat cervesa en alt. Més ràpid i fosc tenim a " Besieged By Fire ", un tema molt elèctric. I tornem a uns versos molt familiars a " The Brave s Revenge ", són aquests temes els que em evoquen al meu records inesborrables barrejats amb gaites escoceses... Genial !

" The Rabbit Who Wanted To Be A Wolf " és un tema estrany, amb un clar aire americà, sud, amb el seu banjo... es fa estrany d'escoltar enmig d'aquest disc. El disc es tanca al marge del tema de sortida, amb " Prestopans 1745 " un tema que tracta d'una de les batalles entre Jacobites i l'Exèrcit Reial Britànic concretament Prestopans va ser quan les tropes de les Highland conquistar Edimgurgo. Un bon final per a aquest treball.

Un disc que agradarà als seguidors del folk metall, sense cap tipus de dubtes, i no ho farà a aquells detractors del gènere.

Personalment he gaudit de l'escolta com un nen, és un dels discos de folk metall que més m'han agradat dels últims mesos i si li sumem aquest toc tan Running Wild...

Sergi Arise "Hell"
20/11/2013

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.