SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Wisdom - Marching for liberty (2013)

Wisdom - Marching for liberty
Wisdom logo
Hungría

Marching for liberty

Power Metal
NoiseArt Records
2013


Temes

01 – World of the Free
02 – Dust of the Sun
03 – War of Angels
04 – Failure of Nature
05 – The Martyr
06 – God Rest Your Soul
07 – Take Me to Neverland
08 – Wake Up My Life
09 – My Fairytale
10 – Have No Fear
11 – Live Like a Beast
12 – Marching for Liberty

Formació

Veus: Gabor Nagy
Guitarra i cors: Gabor Kovacs
Guitarres: Mate Bodor
Baix: Mate Molnar
Bateria: Balazs Agota

Crítica

Tots tenim un estil amb el qual vam créixer i per a un servidor va ser el power metall, molt abans que es convertís en un estil massificat en els noranta. Sens dubte calia un garbell de bandes i el temps va posar a cadascú al seu lloc. Ara és moment de seguir gaudint del bon power metall.

Wisdom, formació hongaresa formada als 2000 i amb aquest Marching For Liberty ja són tres els discos que tenen editats. No són uns desconeguts, almenys per a mi, tampoc és que fos un gran seguidor, però vaig tenir l'oportunitat de veure'ls obrint la gira de l'any passat de Sabaton que portava com a teloners a Eluveitie i Wisdom.

Quines sensacions em van deixar llavors? Va ser un show curt, però no va estar malament, power metall europeu en estat pur i van aconseguir animar la sala.

No és una banda que vagi a trencar els esquemes del power metall europeu, guitarres ràpides, doble bombo a discreció, veus tendint al agut...melodies enganxoses, mitjos temps...elements per a una jugada segura dins del gènere. I això és el que trobarem en Marching For Liberty. També tenim moments èpics memorables.

El millor del disc? La veu de Gabor Nagy, no vacil·la ni un moment de fragilitat, contundent i amb molt de cos, tons alts, sense arribar a cotes exagerades. Una veu amb molta força. Quant als temes potser és l'inici del disc... la introducció i els dos primers temes "Dust Of The Sun" i "War Of Angels" són brutals. Power en vena a tot drap. El primer amb aires italians m'han fet recordeu a Drakkar, mítica formació italiana dels noranta. Un tema enganxós i potent que et fan aixecar el puny mentre et deixes la veu. El segon més contundent i menys veloç, però amb una gran força, uns cors grandiosos i un toc simfònic perfecte.

La resta del disc no és que sigui dolent, en absolut, però la cota l'han deixat tan elevada que sap a poc... tens ganes de mantenir el puny amunt i et topes "Failure Of Nature" que et talla una mica el rotllo, la veritat, un mig temps que podria haver encaixat millor cap al final. "The Martyr" recupera aquesta essència veloç i potent, un bon tema que torna a fer volar als teus peus.

El més èpic per "God rest Your Soul", bé la cosa segueix ràpida i intensa, m'agrada, m'agrada! Detalls als Sonata Arctica, com podria posar a altres bandes del moment a "Take Em To Neverland". I baixada amb "Wake Up My Life", balada gairebé obligada pels cànons, però que odio... si odio les balades, ja podeu lapidarme.

"My Fairytale" recull el testimoni per aixecar el disc, un tema més happy, "Have No Fear" és un mig temps èpic, rotllo himne amb grans cors. "Live Like A Beast" torna a posar de moda un aire semblant a l'inici del disc, velocitat a tot drap, power metall al rescat!

Per al final s'han reservat una peça de vuit minuts que dóna nom al disc "Marching For Liberty" un tema que sembla estar treballat com una petita narració, no un tema més. Un bon final, et fa aixecar els punys de nou en els cors de la tornada i agitar el cap en els riffs.

Wisdom no canviaran res en el power metall, no surten dels cànons establerts dins de l'estil, però crec que tampoc és la seva intenció, poc hi ha per inventar aquí, però han rubricat un bon disc, totalment recomanat per a amants de les guitarres ràpides i melodies en què aixecar el puny i deixar-se la veu.

Sergi Arise "Hell"
28/01/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.