SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Crippled Black Phoenix - White Light Generator (2014)

Crippled Black Phoenix - White Light Generator
Crippled Black Phoenix logo
Reino Unido

White Light Generator

Progressive Rock
Mascot Records
2014


Temes

1. Sweeter Than You
2. No! Part 1
3. No! Part 2
4. Let's Have An Apocalypse Now!
5. Black Light Generator
6. Parasites
7. ---------
8. Northern Comfort
9. Wake Me Up When It's Time To Sleep
10. Caring Breeds The Horror
11. We Remember You
12. A Brighter Tomorrow

Formació

Veu, guitarra: Daniel Änghede
Guitarra, teclats, baix, samplers: Justin D Greaves
Guitarra, dobro: Karl Demata
Baix: Christian Heilmann
Teclats, veu, sintetitzador: Mark Furnevall
Bateria: Ben Wilsker
Piano, veu: Daisy Chapman

Crítica

Per començar m'agradaria deixar clara la identitat musical d'aquest col · lectiu anomenat Crippled Black Phoenix. La banda neix sota el format de " supergrup " l'any 2004, comptant amb integrants de diversos grups de l'escena underground britànica ( Electric Wizard, Gonga, Iron Monkey o Teeth of Lions Rule the Divine ). Tots aquests comparteixen un so més o menys metàl · lic. D'altra banda hi ha un component en Crippled Black Phoenix que llueix més que el so pesat del stoner i el doom : el post - rock. Aquest ve donat, principalment, per la influència i afluència de membres de Mogwai i Hearts of Black Science.

Dit això, el disc, i per tant la crítica del mateix, difereixen una mica de l'ètica i l'estètica característiques de Satan Arise.

White Light Generator és un disc llarg ( setanta minuts ) compost per onze cançons que conformen dues facetes suposadament antagòniques. Hi ha una primera part anomenada Black Light Side i una segona part anomenada White Light Side. Malgrat la seva cara clarament post - rock, el grup segueix mostrant subtileses del rock progressiu, stoner rock, la neo- psicodèlia i fins i tot pessics de folk.

El més sorprenent i alhora decebedora d'aquest àlbum és la proporció entre moments excel · lents, que realment arriben i omplen, i algunes parts que, encara que benintencionades, resulten una mica insulses i distreuen tallant el ritme intern.

Parlant del millor del disc cal esmentar No ! ( pt1 i PT2 ) per ser un tema rodó. Molt del que es pugui destacar de White Light Generator ho proveeix aquesta meravellosa i emotiva suite per si sola. També és just esmentar l'efectivitat de Northern Comfort, la serenitat de Wake Em Up When És hora To Sleep, la llarga però agradable We Remember You ( amb ressons d'allò més " Gilmourianos ") i la bellíssima atmosfera de l'últim tema, A Brighter Tomorrow. No obstant això, si parlem del pitjor, cal posar l'accent en temes com Let 's Have An Apocalypse Now !, Parasites o la introducció del disc ( per al meu gust innecessària ), l'anodina Sweeter Than You.

White Light Generator disposa d'uniformitat en totes les cançons, però és irregular i incoherent quant a concepte global. En alguns moments el disc sona una mica genèric, fins i tot tou, sobretot en l'apartat líric. Si tractem les veus com un mer element instrumental, podem dir que el nou vocalista, Daniel Änghede, sap el que es fa. L'esforç vocal que es veu reflectit tant en les seves línies com en els cors és captivador per la seva senzillesa i frescor. El problema recau, en aquest cas, sobre el concepte i les lletres. Hi ha poc desenvolupament i menys profunditat que en els altres treballs de la banda. Si ho contrastem amb el seu magnífic treball del 2010 " I, Vigilant ", per exemple, veiem que White Light Generator peca d' ésser massa indolent. Tanmateix, i sense tractar de la seva millor obra, el disc ofereix refinament i bon gust per a la instrumentació i els arranjaments.

Que Crippled Black Phoenix tenen un gran potencial és evident, però crec que per la falta d'ambició que mostren en aquest nou àlbum, s'estan acostant cada vegada més a una brillantor purament anecdòtica.

Antoni Vela
29/05/2014

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.