SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Third Dim3nsion - Conspiracy Theory (2015)

Third Dim3nsion - Conspiracy Theory
Third Dim3nsion logo
España

Conspiracy Theory

Power Metal
Autoproducido
2015


Temes

Project Infinity
Lasta Survivors
Lanre’S Revenge
Sacrifice
Conspiracy Theory
Nexus-6
Tears And Thorns
Gate To The Stars
The Price Of One Rose
The Warrior Is Back
Where The Dragon Lies
From Ashes
Now When All Begins

Formació

Veus: Miguel Ángel Monzón
Bateria: Javi "Quentin"
Guitarres: Sergio Vasco
Guitarres: Jorge Baeza
Baix i cors: Jose
Teclats: Elena Alonso

Crítica

Arranquem el mes de febrer revisant una d'aquelles grans publicacions de finals d'any d'una banda nacional que promet i molt amb el power metall melòdic que practiquen i no és més que Theory Conspiracy, el segon treball de Third Dim3nsion.

Els madrilenys no s'han adormit a l'hora de mostrar al gran públic aquesta nova publicació, que no és més que la lògica i evolucionada continuació al seu disc debut de l'any anterior, anomenat "Where The Dragon Lies".

La primera evolució que es mostra tant en el so com en la pròpia formació de la banda, és la inclusió de teclats més elaborats, obra d'Elena Alonso, que dota de més rodonesa les composicions, enriquint el resultat final i permetent noves fórmules dins del power practicant la banda.

Introducció com tot disc de power requereix, amb tints de pel·lícula futurista, donen pas a "Last Survivors". Primer riff de guitarra amb molt reverb desemboca en el que predomina a la banda: Un doble bombo ràpid i potent i un power del de tota la vida. Menció a part requereixen dos guitarres, Jorge i Sergio!
Comencen les veus de Miguel Angel en un to més greu del que estem acostumats, fins al punt que costa reconèixer-! El tema desprèn velocitat i contundència per totes bandes. Un dels temes més remarcables que m'han cridat l'atenció és el tractament de les veus en el seu desdoblament sobretot a la part aguda molt ben treballats. La tornada és molt enganxós i si aquest llançament fos de 1990, la banda ara estaria tocant sens dubte en el Wacken.

Es noten molt els arranjaments d'Elena en els teclats com ja hem comentat en la visió global, encara que no acaben de ser protagonistes, sempre estan presents donant solidesa a cada tema i actuant més enllà del farciment que podrien tenir en el seu predecessor. "Lanre 's Revenge" és dins del doble bombo que mai no abandona Javi "Quentin", com una mena de mig temps on de nou les tornades s'erigeixen en els amos de la melodia. Miguel Angel aquesta vegada no força la veu de manera contínua com en el disc anterior i s'agraeix veure aquesta amalgama de matisos dins d'una escala més terrenal i pujant puntualment a cotes impossibles.

El disc, sent rapidíssim, és més assequible que l'anterior en el sentit de les velocitats. També entraria dins el tempo de la banda com mig temps "Sacrifice" amb la seva introducció de piano que dóna pas al tema pròpiament. Els sols mereixen especial atenció, ja que sense ser potser, un excés de prodigi, són una barreja equilibrada entre virtuositat i assequibles a cau d'orella, adaptant-se a cada tema i fent les delícies del públic igualment en un hipotètic directe. Què seria un bon disc de power sense solazos?

Donant nom al llançament arriba "Conspiracy Theory", amb múltiples matisos, sent les guitarres les que li donen la força i arribant a una tornada senzillament magnífic, mereixent esment de nou el sol, que obté un protagonisme vital.

El baix de Jose s'erigeix ??com vital a l'hora dels desdoblaments de guitarra per mantenir la secció rítmica dalt i potent i en els directes cobrarà una importància més que vital com es pot veure per exemple en "Nexus-6". Un tema que ens porta a aquesta època esplendorosa del metall fa ja molts anys!

Èpica balada què ens deixen amb "Tears and Thorns" on mereixen especial esment de nou i de manera sorprenent, sent una balada, tant la bateria de Javi de nou, com les veus de Miquel Àngel sempre allà dalt!

El timbre d'aquest prodigi madrileny està fet per cantar power metall i per a això gens com velocitat, guitarres amb bons riffs i un doble bombo potent: Just els ingredients de "Gate to the Stars".

Tappings, Sweap pickings i velocitat al costat de desdoblaments amb Sergio, són el que desprenen els sols de Jorge Baeza, un jove guitarrista que està cridat a cridar l'atenció amb la seva tècnica. Un flanger obre el que és la part final del disc amb "The Price for One Rose". Riffs enganxosos són la clau que ha de trobar tota banda per ficar-se al capdavant dels oients. Aquí n'hi ha!

"The Warrior is Back" és potser un dels temes que menys m'han transmès però dóna pas a una curiositat com és que el tema que dóna nom a l'anterior disc es troba en aquest, així "Where the Dragon Lies" reposa en el desè primer tema. Més de sis minuts de nova èpica, potser menys directa però que no desmereix per res!

"From Ashes" obre amb un riff espectacular que no cal deixar passar i segueix de nou que ja s'ha comentat encara són set minuts i mig que dóna temps per a una tornada més que remarcable, sent dels millors temes de la feina.

Tanquem amb "Now When All Begins" a manera d'èpica outro i deixant el llistó alt per al tercer treball.

Encara que potser seria el moment de combinar aquestes bones idees que contenen els riffs de cada tema, el més que li atorga el teclat d'Elena, la incansable secció rítmica de Javi i Jose i la increïble veu de Miquel Àngel per fer una volta de rosca més i fer un tercer llançament que no sigui la immediata continuació d'aquest més que bon disc, com a evolució d'una banda que vol picar alguna cosa!

Víc Salda
01/02/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.