SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Noctem - Haeresis (2016)

Noctem - Haeresis
Noctem logo
España

Haeresis

Black Metal
Prosthetic Records
2016


Temes

1. Through the Black Temples of Disaster
2. Auto-Da-Fe
3. The Submission Discipline
4. Blind Devotion
5. The Dark One
6. Haeresis
7. Whispers of the Ancient Gods
8. Conjuring Degradation and Morbidity
9. The Paths of the Lustful Abandon
10. Pactum with the Indomitable Darkness

Formació

Veu: Beleth
Guitarra: Exo
Guitarra: Ethell
Baix: Varu
Bateria: Voor

Crítica

En el metall tenim la sort de tenir una gran varietat de gèneres i subgèneres. Avui, en Satan Arise, ens introduïm en el black metall, un dels gèneres més extrems i foscos del mateix.

Noctem és una banda de València que ja té a les seves esquenes tres discos i 3 EPs, llançats a discogràfiques com ara Noisehead Records, Metalblade Records, Art Gates Records i Prosthethic Records. En els seus 15 anys d'activitat han fet tours per Europa i Àsia telonejant a algunes de les més grans bandes del gènere com ara Marduk, Gorgoroth i Taake i altres bandes importants de gèneres germans dins del metall extrem com Incantation i Napalm Death. La detalladíssima i densa portada ja ens diu que s'acosta alguna cosa caòtic i molt treballat i he aquí les impressions que hem tret.

Comencem a escoltar el disc i ens trobem amb una tralla aclaparadora. Riffs melòdics i una tralla de bateria que impacta considerablement, sobretot, en el primer contacte. També ens trobem algunes veus simfòniques èpiques que conjunten perfectament amb la tralla de l'inici del disc i aquesta ambientació a la qual ens vol introduir. La composició, malgrat ser simple i amb matisos típics de black metall és de gran importància per a aquest disc, que també destaca sens dubte per la seva gran qualitat de producció.

Els tremolo pickings estan a l'ordre del dia i els blast beats i el doble bombo no es queden per res enrere. Cal destacar que aquest disc no abusa dels clàssics shrieks característics del black metall i també aporta guturals que trobem habitualment al death metall i punts intermedis entre els dos cants.

A mesura que avança el disc ens trobem amb temes com Blind Devotion en els quals la tralla no és tan constant i li donen més importància a les contundents melodies i fins i tot a algun només una cosa apoteòsic. Òbviament això només era un petit descans i amb The Dark One tornem a la tralla màxima. Cal destacar que malgrat que els elements dels temes es repeteixin, les estructures estan ben definides i són diverses, cosa que s'agraeix i fa que el disc no caigui en monotonia.

Tampoc podien faltar, per descomptat, els riffs més emotius que podem trobar en Haeresis. I a la resta de temes apreciem diferents estructures amb els elements que ja hem citat de temes anteriors. En general, el disc és treballat, dens i molt cuidat pel que fa a composició i qualitat de so i amb una durada considerable. Han sabut aprofitar els recursos que a dia d'avui tenim per fer una obra de black metall de qualitat. L'única cosa que trobo a faltar en treballs de black metall actuals és aquesta foscor tan profunda i misantròpica que altres grups clàssics i no tan clàssics del gènere transmetien d'una forma increïble, però no entrarem en detalls ja que potser aquesta no és la intenció que té Noctem amb aquest treball. 'S'agraeix molt la varietat dins del gènere!

Per acabar, dir que és un disc que està a l'altura d'aquests 15 anys que porten de banda, d'aquests discos i d'aquests tours que porten a l'esquena i de tota l'experiència en general que han obtingut tot aquest temps. És una millora, un pas més enllà en el seu camí i un disc molt recomanat per la meva part. Al desembre faran un tour amb els deathmetaleros polonesos Hate per Europa i les quatre primeres dates cauen a la península. No dubteu a anar a alguna de les dates si teniu ocasió. Segur que donaran la talla i defensaran el seu treball amb fermesa.

Juan Carlos Mellado
20/09/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.