SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Sylvania - Recuerdos del mañana (2016)

Sylvania - Recuerdos del mañana
Sylvania logo
España

Recuerdos del mañana

Power Metal
Autoproducido
2016


Temes

1. A Través De Los Siglos
2. Un Mundo Infeliz
3. Transylvania
4. Luna Quebrada
5. La Tentación Del Mal
6. Encantamiento
7. Finis Templarii
8. Océanos De Tiempo
9. Libérate Y Despertarás
10. Recuerdos Del Mañana
11. Bonus track

Formació

Veu: Alfonso Arróniz
Baix: Álvaro Chillarón
Guitarra: Alberto Tramoyeres
Bateria: Sergio Pinar

Crítica

Des de terres valencianes arriba si més no, el disc més esperat per a mi des que formo part de SatanArise, "Recuerdos del mañana" segon treball després d'una llarga espera de Sylvania.
 
Quan ho vaig escoltar per primera vegada, la meva resposta va ser negativa ja que la primera impressió va ser "això no és Sylvania". Vaig decidir donar-li oportunitat i després de diverses escoltes puc dir que és un gran disc en tots els aspectes: musical, maquetació i artwork i la història que l'envolta.
 
"A través de los siglos" és el tema encarregat d'obrir en forma d'introducció instrumental d'una qualitat tremenda que pot recordar-nos a Opera Magna. Aquesta dóna lloc a "Un mundo infeliz", es tracta d'un tema molt enganxós en què potser la veu d'Alfonso no brilla tant com a la resta, però tot i així el contrast que fa amb la col·laboració vocal per part de Jose Vicente Broseta (Opera Magna) li dóna el toc perfecte. Un inici més que prometedor.
Valgui apuntar la col·laboració als vents de Zarach Roig de Lépoka, que s'està llaurant un nom com un dels músics de vent més cotitzats dins el metall nacional i especialment de la Comunitat Valenciana.
 
La següent pista a sonar és la ja coneguda "Transylvania", igual que passa amb "Finis Templarii" ja que portem temps escoltant per formar part de l'EP anterior que van presentar, sent de gran pes dins de l'àlbum, ja que la història que ens compten passa al voltant de la futura i aterridora ciutat del caos Transylvania. Massa semblança amb la realitat actual!
 
A contiuación trobem sens dubte, la millor cançó de tot el disc "Luna Quebrada" pel meu gust. És una cançó totalment diferent al que ens tenen acostumats i des dels primers compassos t'enganxen amb la força que té i donen ganes de venir-se a dalt a ritme dels teclats, que culmina amb una tornada de vertigen donant un missatge una mica trist ja que descriu a la perfecció la situació política que estem vivint. Per descomptat que Alberto Montoya, guitarrista de la banda, ha fet un gran treball en tots els aspectes que envolten aquest "Recuerdos del mañana" al costat del baixista Álvaro Chillarón, el qual dóna alguna que altra exhibició amb tappings i molt protagonisme a les quatre/cinc coredes, i la resta de la banda.
Un altre destral valenciana de les sis cordes és Juan Miguel Roda de Systemia qui posa només al tema, dotant-lo d'aquest toc progressiu personal.
 
"La Tentación Del Mal" potser és la cançó més agressiva a nivell vocal ja que Sergio Pineda, bateria, és l'encarregat de la veu gutural del tema, portant a terme entre ell i Alfonso un diàleg entre dos personatges com si d'una opera metall es tractés. Excel·lent cançó de nou amb aquest contrast.
I parlant de la bateria valgui dir que la banda ha portat el so i la composició d'aquesta, dins dels límits del power a una interpretació més agressiva i destacable.
 
"Encantamiento" és un interludi obra d'Alberto Montoya basat en "Enchantment" de Chris Spheeris i Paul Voudouris. Una obra clàssica que trenca el disc i el dota d'aire fresc per continuar endavant com ja van fer en el Lazos de Sangre.

Un harpsichord obre el tema que ja coneixíem "Finis Templarii", al qual se li suma el baix d'Álvaro abans de trencar en un inici molt a l'estil Rhapsody, però en els seus bons temps. La composició també m'ha recordat en algun lloc, bé sigui per la melodia, bé sigui perquè el cant d'Alfonso que té matisos en el seu timbre que evoquen a Víctor García, i a Warcry, amb el que això significa en el pla musicalment positiu.
Però no confondre "recordar" amb cap altra cosa ... i és que l'estil de Sylvania, encara més potent, segueix l'estela pròpia del grup: Molta melodia, molts tons majors, grans i ràpids sols amb bastant tècnica amb sweap pickings i Tappings encaixats a la perfecció i tornades fàcils d'escoltar, cantar i repetir!

Arriba el torn de la balada del disc "Océanos de tiempo", tema que ens fa baixar revolucions deixant un gust de boca molt bo per la delicadesa d'Alfonso en la seva veu per transmetre la tristesa del missatge.
 
"Libérate y despertarás" compta amb la col·laboració de Teresa Brosseta, germana del magne col·laborador del primer tema i juga una lluita sense cap mena de dubte titànica amb Alfonso. La veu de la cantant de queloni és greu, esquinçada, potent i amb una personalitat gegant i és excel·lent per donar aquest contrast en el joc vocal amb Alfonso. El sol de FJ Nul·la no és altra cosa més que una curiositat que augmenta la qualitat del disc, com un dels millors guitarristes del país que és.
 
Finalment "Recuerdos del mañana", a part d'un bonus catxondo de la banda, tanca el disc. Són 14 minuts que culminen una obra mestra i que recorda en ocasions a aquests finals de disc de l'època daurada de Mägo d'Oz (es perfilen clarament influències) i on juguen amb tot tipus de sentiments musicals: Tons majors i més folklòrics, menors més dolguts i una amalgama de melodies enganxoses marca de la casa Sylvania. La veritat és que la col·laboració del cantant de Dragonfly Pablo Solano, tanca la quota a un conjunt de col·laboradors del cercle valencià d'autèntic luxe que han donat suport així el rellançament de la banda després de la seva reestructuració pel que fa a membres es refereix, buscant aquesta estabilitat necessària per despuntar en un gènere que sembla que torna a enganxar amb força.

Per acabar destacar de nou la història: Un viatge a un futur on un punt d'inflexió poc després del nostre temps, porta a la terra al més temible caos en què els humans perden la seva identitat i passen a ser éssers que ni qüestionen ni senten, només viuen en un planeta destrossat, governat per una classe que s'aprofita dels pocs recursos que queden. Amor, odi i ganes de canviar el futur són part del missatge que la banda transmet amb un booklet que realment torna a valer la pena ja no només com a suport musical, sinó com a lectura amena i reflexiva. Un dels millors llançaments nacionals de l'any, sense dubte!

Vica Arise
21/09/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.