SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Dagorlath - Última Alianza (2015)

Dagorlath - Última Alianza
Dagorlath logo
España

Última Alianza

Symphonic Power Metal
Autoproducido
2015


Temes

1. Narya
2. Mithrandir
3. Hoy debes luchar
4. Recuerdos
5. Cenizas
6. Vuestro clamor
7. Destino
8. El destierro de los dragones
9. Llanto de fuego

Formació

Veu: Dani Hernández
Bateria: José Antonio Hernández
Guitarra: Marcelino Romero
Teclats: Laura Illán

Crítica

Amb una mica de retard donat que va ser un llançament del 2015, em disposo a ressenyar el nou d'aquests alacantins que en l'actualitat són Dani Hernández a la veu solista i cors, José Antonio Hernández a la bateria i Marcelino Romero a les guitarres, encarregant també del baix per aquest enregistrament.

Per començar destacar una cridanera portada en la millor tradició de El Senyor dels Anells obra de Josep Pau i que dóna clares mostres de la temàtica de caràcter èpic fantàstic que ens podrem trobar en els nou temes de què es compon aquest llarga durada. Però com és tradició en la meva manera d'escriure em disposo a comentar una per una totes les cançons incloses en aquest "Última Alianza".

Una cosa èlfic per començar "Narya", nom d'un dels tres grans anells obra de Celebrimbor i donat a Gandalf per Círdan dels ports grisos; sí, m'agrada com al que més El Senyor dels Anells. Es tracta d'una intro de caràcter èpic amb un bon ús dels teclats que dóna pas al primer tall pròpiament dit "Mithrandir", nom que li donen els elfs a Gandalf, i aquí comença el power metall amb una peça llarga de set minuts de durada.
L'inici compta amb unes bones melodies de guitarra per a un tema ràpid i enganxós on destaca un encertat tornada molt Warcry i fins i tot em recorden els primers temps d'Avalanch, però aquesta gent al meu entendre està més propera al power més simfònic per la contínua utilització dels teclats.
La veritat és que els set minuts se m'han passat en un sospir, l'escolta comença molt bé.

Seguim amb "Hoy Debes luchar" d'un marcat caràcter positiu en la seva lletra i musicalment em segueixen recordant a Warcry, on brilla la seva tornada realment enganxós i un bon sol de guitarra donant com a resultat un altre fantàstic tema.

En "Recuerdos" em trobo amb un mig temps amb una lletra realment emotiva i on m'ha agradat molt la seva sol ple de feeling.

La cinquena en caure, "Cenizas", ens torna a la rapidesa i força de les seves guitarres en un altre tall típicament power on les rítmiques porten el pes i on torno a gaudir d'un bon sol.

La següent a sonar es titula "Vuestro Clamor" i mostra una bonica melodia de guitarra que desemboca en un tema marcadament melòdic i que em torna a recordar als anteriorment esmentats. Aquesta composició està entre les meves favorites per la seva magnífica part central altament addictiva i que pot ser una gran basa en directe i on torno a gaudir d'un gran sol. Una pena que la producció sense ser dolenta, on més es ressent és en les seves guitarres solistes que no sonen tan bé com haurien, els falta força, però per la resta de les més destacades d'aquest llarga durada.

Entrem en les tres últimes cançons, "Destino" és una balada amb molt de sentiment i on m'agrada la utilització dels cors amb diverses veus en el seu tornada. El seu cantant Dani està molt bé en tots els talls, però en aquest en concret es surt, destacar igualment un altre bonic sol.

“El Destierro de los Dragones" és un curt tema instrumental que dóna pas a l'última peça del plàstic "Llanto de fuego" una altra veloç cançó amb unes bones melodies de guitarra i una altra coreable i hímnica part central en la qual puc delectar-me amb un sorprenent sol de guitarra / teclat, sent una altra de les que més m'han agradat i tancant molt bé el disc.

Com a conclusió dir que pot agradar bastant als seguidors del power metall nacional, atès que ja tenen un altre exponent consolidat dins les nostres fronteres, una pena que per falta de producció no arribi a brillar el fenomenal treball de guitarres que es pot apreciar en totes les composicions, que com dic es nota sobretot en els sols, però per la resta, bona feina nois!

Bruno Molina
06/10/2016

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.