SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Eternity - Las Manos de la Vida (2016)

Eternity - Las Manos de la Vida
Eternity logo
España

Las Manos de la Vida

Power Metal
Autoproducido
2016


Temes

Intro
Las Manos de la Vida
En Llamas
Ángel de Dolor
Nada que Ganar
Mi Eternidad
Frente al Mar
Alma en Pena
Vértigo
Luna Nueva

Formació

Veu: Diego Royo
Guitarres: Victor Bielsa
Bateria: Adrian Berna
Baix: Diego Arazo

Crítica

Som al 2017 però encara queda molta tela que tallar del 2016 i en el cas que ens ocupa a nivell nacional. Una banda que va llançar un dels grans treballs d'aquest any va ser el retorn amb magnificència dels aragonesos Eternity i és que ha plogut des que els descobrís allà per l'any 2002 amb el treball "Entre el bien y el mal".

Ja ens van anunciar la seva tornada amb un petit EP amb alguns temes regravats i sobretot amb l'anunci en primícia que vam fer a Satan Arise del seu nou treball "Las Manos de la Vida" i el tema "En Llamas" però el que almenys jo no preveia era que seria un dels millors llançaments nacionals del 2016.

Després d'una introducció clàssica i que potser hauria de enganxar una mica més amb la següent pista, arrenca el tema que dóna nom a la feina. "Las Manos de la Vida" és una peça directa amb un riff de guitarra molt enganxós. Uns teclats de fons en els seus orígens, que em evoquen als millors Angra i un segon riff molt en l'ona del primer disc de Eternity, és a dir, sense més: Power Metall i del bo.
El primer disc de Eternity neix sota l'estela del gran triomfador del moment com va ser el "Llanot de un Heroe" d'Avalanch i és que "Entre el Bien y el Mal" tira d'una fórmula semblant i si bé han passat 14 anys i això es nota en moltes coses, diguéssim que de totes les feines de Eternity, aquests tornen als seus orígens amb una velocitat endimoniada en les bateries d'Adrian Berna, i unes guitarres que faran les delícies dels ritmes més clàssics de doble bombo, amb riffs, Tappings i sweap pickings de qualitat.

El tercer tema, "En Llamas", va ser el que vam llançar com a avançament i ens mostra velocitat, però també tocs de duresa i potència. Els teclats i arranjaments tenen gran presència de nou dotant de qualitat al tema, que presenta també alguns canvis de ritme interessants.
Un dels grans punts forts d'aquesta renovada versió de Eternity i que sigui, potser, un dels motius perquè em sembli un autèntic tros de disc és una de les grans autoritats vocals de la capital aragonesa: Diego Royo. El joveníssim cantant s'ha erigit en tota una figura referència dins de la ciutat de l'Ebre. I és que després de donar-se a conèixer a Evernight (on el vaig flipar veient els seus registres en viu), ha aportat i aportarà veus a Salduie i es consagra amb aquest treball. Impressionant els aguts, els registres i el timbre càlid, alhora que metàl·lic.

Després d'una introducció èpica ens arrenca "Ángel de Dolor". Diego ens mostra el seu costat més dolç durant els primers segons, abans que el conjunt s'erigeixi en tempesta de nou. Un treball vocal de nou espectacular, però el conjunt brilla rodó, des del baix de Diego Arazo i les treballades guitarres de Víctor Bielsa, artífex de tot aquest tinglado i gran líder de la banda, que acaba de creuar el toll de gira!

Més potència la qual ens trobem en "Nada que Ganar". Més pesat el global del tema, ens deixa un registre més esquinçat en les veus de Diego, unes guitarres més pesades a la mà de Víctor i una base rítmica sòlida i que ens deixa amb una tornada que no surt del cap: "no no no "!!!!

En general, una sorpresa més que grata aquest retorn. Estan de moda els retorns i probablement molts siguin prescindibles, però quan aquest serveix per marcar-, crec que no m'equivoco si dic el millor àlbum de la seva carrera, llavors val la pena! El power metall també està de tornada, tot són modes i encara que bé, bé, mai va passar, la veritat és que ara es torna a portar amb una pujada d'esglaó pel que fa a composicions, ja que aquestes tonalitats majors que ho va posar de moda, ja estan explotades. Així que els aragonesos fan servir més aviat tons menors, i laments melancòlics majoritàriament, fet que personalment m'agrada i molt. "Mi Eternidad" no és més que una altra prova d'això, encara que el power potser aquesta vegada rítmicament més aviat galopa, conjuntant tots els instruments a una.

"Frente al Mar" faria les vegades de balada, encara que no sé si m'atreveixo a catalogar-la com a tal o més aviat com a tema lent. Això si, en qualsevol cas preciós. Les instrumentacions segueixen alimentant amb cada nota la qualitat dels temes i en aquest cas el fet preval.

10 temes constitueixen aquest treball i "Alma en Pena" ens porta ja a la vuitena pista. Veiem clarament que si cal definir el disc, aquest és clarament guitarrer, amb molta força i presència. Una afinació molt greu i amb moltíssim cos dota el llançament d'aquesta característica que només es veu eclipasada en ocasions per la ja esmentada veu de Diego, que en aquest tema torna a assolir cotes altíssimes, ja no per les vuitenes assolides, sinó pel salt que dóna entre elles!

El final s'aproxima amb "Vértigo" i és que podríem dir que només ens quedarà ja la outro "Luna Nueva". Així que vam gaudir d'una altra peça, de caràcter bastant fosc, amb riff de tall clàssic i una bateria de nou eixordadora i és que ha estat gravada amb molta presència. M'agradaria esmentar els redobles del bombo del tema. Veure això en viu ha de ser espectacular.

Per a mi el resum d'aquest treball ja ho he posat unes línies més amunt i és que tornar per llançar el millor àlbum de la teva carrera, sí que és un bon motiu i Eternity ho aconsegueixen posant tota la carn a la graella i demostrant que encara tenen molt a dir. Molt recomanat !!!

Víc Salda
10/01/2017

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.