Insight After Doomsday - Events of Misery (2018)
Nu Metal / Metalcore
Art Gates Records
2018
Temes
1. The other One (Part II)
2. Revolution
3. My Shelter
4. Surrender
5. The Sigh
6. Misery
7. Rise of the Doomsday Breed
8. Wearing Out
9. The Nails of Memory
10. Tribe
11. Events of Misery
12. Sick
13. Part of me
Formació
Veu i guitarra: José Fernández
Baix i cors: Eric García
Bateria: Víctor Leo
Teclats: Jordi Pascual
Guitarra, cors i programacions: Ricardo Estrada
Crítica
Els barcelonins Insight After Doomsday porten experimentant amb el Metall més actual des de l'any 2000. 19 anys de creació a través de gèneres tan dispars com el Death Metall, el Metall Contemporani i el Metalcore, sense oblidar gèneres com el Progressiu i el Metall Industrial. Després editar l'any 2014 el LP The Way to Nihilism, la banda ens presenta Events of Misery, el seu nou treball d'estudi. La peça definitiva per donar el salt al mercat internacional.
L'àlbum arrenca amb "The other One (Part II)", un tema proper als sis minuts de durada on la banda experimenta amb estructures pròpies de la música oriental i les harmonies vocals elaborades. Tot això amanit per l'excel·lent treball de Víctor Leo a la bateria, amb un doble bombo digne de menció. El treball vocal de José Fernández a les veus és espectacular, una línia vocal plena de ràbia heretada del millor del Death Metal Melòdic. L'energia no decau en "Revolution", segon tall de l'àlbum. Moment on els loops i les programacions adquireixen el seu particular protagonisme. Un tema de Metall Industrial, amb grans interludis melòdics que no cedeixen un pas en la devastadora proposta musical d'aquests barcelonins.
El tercer tall del disc es titular "My Shelter", cançó que continua amb tot l'arsenal electrònic apostant fermament per tot el llegat deixat anteriorment per bandes com Ministry o Nine Inch Nails. Influències que han sabut incorporar al seu evident amor pel Death Metal. Del millor del disc. A "Surrender", l'aposta musical d'Insight After Doomsday no fa més que prémer l'accelerador. La banda crea una atmosfera densa i fosca, per sobre ella construir una cançó marcada per la profunditat de la seva estructura, combinada per unes tornades melòdics i enganxoses. Una mostra més de la capacitat musical d'Insight After Doomsday.
Amb "The Sigh" arribem al cinquè tall del disc. Un tema pausat i tranquil que serveix d'oasi en tot aquest univers sonor que és Insight After Doomsday. Un respir enmig d'aquesta tempesta que ràpidament dissipa "Misery". Amb "Rise of the Doomsday Breed" la banda ens introdueix en una cançó d'atmosfera tètrica i fosca, com si d'una pel·lícula de terror es tractés. Una base rítmica accelera acompanya uns teclats que naveguen entre el Gothic i el Black Metal. Un altre dels grans instants del disc. Una cançó de veu esquinçada i harmonies atrevides que aporten nous matisos a l'àlbum.
"Wearing Out" és el vuitè tall del disc. Un mitjà tempo que poc aporta al disc, i que sembla més proper a bandes com Staind o Disturbed, que a tota la proposta a les que no té acostumat Insight After Doomsday. No és mal tema, però sembla no acabar d'encaixar en la proposta. Amb "The Nails of Memory" la banda sembla voler explorar el seu costat més melòdic. Un tema que sembla explorar territoris comuns entre el Metall més modern i el Metalcore sense acabar d'aterrar a cap d'ambdós territoris. El segueix "Tribe" on els teclats gòtics estan més presents que mai, construint un mur de so cru adequat per a la base rítmica que aquesta banda és capaç d'executar. La veu de José Fernández està més en forma que mai.
Arribant gairebé al final d'aquest treball vam escoltar "Events of Misery", cançó que dóna títol a l'àlbum, i en el qual ens trobem a una banda experimentant amb els arpegis hipnòtics influenciats per sons orientals, cosa que aporta més profunditat a aquest tall, que , encara que pausat, pretén generar un tràngol l'oient a través d'aquesta espiral de sons industrials. El segueix "Sick", moment on la banda estreny l'accelerador, amb tota la intenció de tancar el disc amb la major energia possible, cosa que aconsegueixen, sens dubte, amb Part of em. La banda s'acomiada amb magnificència apostant per una major presència de sintetitzadors i teclats.
Reconec que el Metall Industrial, i les seves variables, no són el gènere que més passió em suscitin. No obstant això, això no m'impedeix valorar com mereix cada peça que d'aquest gènere escolto. Insight After Doomsday ens porta amb el seu nou àlbum, Events of Misery, un disc marcat per l'experimentació ens gèneres tan dispars com el Death Metal Melòdic, el Metalcore o l'Industrial Metall. Un disc de so sòlid, amb una proposta musical coherent plena de bons moments. Un disc que no defraudés als seguidors del Metall més experimental.
Darreres crítiques d'estil similars:
Les més llegides:
Les més llegides de 2024.
Les més llegides de 2021/2020.
Les darreres del mateix país:
Suscríbete aquí!