SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Mind Driller - Involution (2019)

Mind Driller - Involution
Mind Driller logo
España

Involution

Industrial Metal
Art Gates Records
2019


Temes

1.- Ritual
2.- The Game
3.- Rotten
4.- Kianda
5.- M4N1k1
6.- Zero
7.- Involution
8.- Calling at the stars
9.- The Glass House
10.- The Last Drop
11.- Wo Ist Dein Gott?
12.- Ein Ende

Formació

Veu: Estefanía Aledo
Veu: V
Veu: Dani N.Q.
Guitarra i Programacions: Javix
Baix: Pharaoh
Bateria: Reimon

Crítica

El tercer treball discogràfic de la banda alacantina de metall industrial "Mind Drill" es titula "Involution", un treball que continua la seva carrera discogràfica des de "Xarxa Industrial" editat l'any 2012 i "Zirkus" publicat l'any 2015 i que suposa un salt qualitatiu en la seva carrera capaç de posar el Metall Industrial fet a Espanya al mapa.

L'àlbum l'obre "Ritual", tema on es combina a la perfecció el treball dels tres vocalistes de què disposa aquesta formació. Una veu gutural combina a la perfecció amb la melòdica veu d'Estefania. Una cançó intensa i agressiva, de base rítmica molt potent, on la presència dels elements electrònics crea una atmosfera densa capaç d'aportar identitat a tota una cançó. El segueix "The Game" on la banda alacantina segueix apostant pel so propi que aquesta agrupació és capaç de destil·lar segon després segon. De nou, l'equilibri entre les veus harmòniques i les guturals marquen una identitat característica digna de menció. Un estil que ens recorda lleugerament a bandes com Lacuna Coil.

Amb "Rotten" arribem al tercer tall d'aquest disc. Un tema carregat de força, cosa que es manifesta de nou en les veus. La secció instrumental és capaç de construir un mur de so sòlid i ferri capaç de taladrarte l'oïda. Com a valor afegit, el treball en la lletra és digne de menció, una altra dimensió on la banda sap estar a l'altura de la situació. El segueix "Kianda": Moment per baixar el tempo de la composició al llarg de les estrofes, per portar-nos una tornada enèrgic i enganxós que ens recorda a bandes com Deftones.

El cinquè tall de l'àlbum es titula "M4n1k1", una de les grans sorpreses d'aquest disc. Una cançó cantada en castellà on les programacions electròniques cobren una presència considerable perfectament harmonitzada amb la brutalitat d'una base rítmica desmesurada. Del millor del disc. Amb "Zero" arribem a la cançó mes ballable. Un tema enganxós marcat per una electrònica light de ritme suau que ens recorda a bandes com Linkin Park. Un tema enganxós, però que personalment, no m'acaba d'encaixar en l'àlbum.

"Involution", és el tema que dóna títol al disc. Moment on les veus d'Estefania i V arriben a un nou lloc dins de la melodia. Una cançó densa i fosca amb carregada atmosfera que sembla voler absorberte. El segueix "Calling At The Stars", amb una gran presència de les guitarres, continua amb l'estil marcat en el tema anterior. Una cançó propera al Gothic Metall combinada amb l'Industrial Metall de herència europea. Un cop més, l'atmosfera construïda a base de sampler i programacions fa el seu paper essencial al voltant d'aquesta melodia.

"The Glass House" és el novè tall d'aquest disc. Un tema de ritme relaxat i d'ambient calmat, que progressivament avança cap a un huracà sonor marcat per unes guitarres afilades i una bateria de gran enganxada. Un tema enganxós caracteritzat per grans harmonies. Una mostra més de la capacitat d'aquesta banda pel Metall Industrial. El segueix "The Last Drop", un tema on la presència de l'atmosfera industrial cobra més presència que mai. De nou la conjunció de la bateria i les guitarres sona de manera crua creant una identitat ferma, cosa que combina a la perfecció amb el sentit simfònic de la veu d'Estefanía.

Amb "Wo Ist Dein Gott?" Arribem a una petita obra d'art. Un tema que combina harmonies àrabs i una base industrial rígida i contundent, creant una combinació hipnòtica. Probablement la millor cançó del disc. Tancant l'àlbum escoltem "Ein Ende", una cançó amb el potencial necessari com per deixar-te amb ganes d'escoltar molt més.

Mind Drill ens porta un disc directe i honest, ple d'energia desbordada i ràbia. Tot això combinat amb unes veus desquiciadas, una base rítmica d'infart i una atmosfera electrònica capaç d'impregnar de personalitat cadascun dels temes que componen aquest disc. Un disc molt interessant d'una banda que va a donar molt que parlar.

ZorroLoko
14/10/2019

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.