SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Demons & Wizards - III (2020)

Demons & Wizards - III
Demons & Wizards logo
E.E.U.U.

III

Power / Progressive / Heavy Metal
Century Media
2020


Temes

1. Diabolic
2. Invincible
3. Wolves in Winter
4. Final Warning
5. Timeless Spirit
6. Dark Side of Her Majesty
7. Midas Disease
8. New Dawn
9. Universal Truth
10. Split
11. Children Of Cain

Formació

Guitarras i ixjo: Jon Schaffer
Veu: Hansi Kursch
Bateria: Bret Smedley
Guitarra: Jim Morris
Guitarra: Jake Dreyer
Baix: Ruben Drake

Crítica

Reconec que allà per l'any 1999, jo era d'aquests metalhead que va rebre a Demons & Wizards amb un halo d'esperança. Com una bona nova de l'Power Metall disposat a demostrar que la flama encara cremava. Dos grans músics com Jon Schaffer, guitarrista d'Iced Earth, i Hansi Kürsch, cantant dels Blind Guardian, ens portaven un disc de títol homònim de gran qualitat que tornava a posar el gènere en les portades de les millors revistes de l'època. L'any 2005, tornaven a intentar-ho amb "Touched by the Crimson King", un disc que no va poder estar a l'altura del seu predecessor. Un disc en el qual tornava a desilusionarme davant d'una banda que semblava ser "flor d'un dia".

Han passat quinze anys des d'aquest treball, i la il·lusió per escoltar aquest treball torna a fer-me pensar si aquesta vegada sí estarem davant la gran oportunitat de l'gènere. Publiquen "III" sota el segell Century Media Records, un àlbum sòlid compost per onze temes replet de col·laboracions de gran qualitat. Amb una banda composta per Bret Smedley a la bateria (Iced Earth), Jim Morris i Jake Dreyer a la guitarra (Iced Earth) i Ruben Drake a l'baix (Purgatory), orienten el so cap a les arrels de l'metall simfònic enfocat cap al Power Metal de Blind Guardian.

El primer tall de l'àlbum es titula Diabolic, un tema atmosfèric, amb clares influències de Blind Guardian, sobretot de la seva etapa més simfònica. El treball dels teclats és digne d'esment, capaços de crear un so propi capaç de absorberte fins al enganxós tornada. Vuit minuts de tema elaborat i ben construït que posseeix tots els elements que podem demanar-li a un disc com aquest, però, no acaba d'enganxar. El segueix Invincible, moment on la bateria pren el control d'aquest tema, construint un mur de so fosc i dens. En aquest tall, la banda aposta per un so més orientat cap al Hard Rock amb un so massa elaborat, restant naturalitat i honestedat a la cançó.

Amb Wolves in Winter vam arribar a el tercer tema de l'àlbum. Una cançó senzilla i directa influenciada pel Power Metall manufacturat en els Estats Units. Un tema ple de melodia i atmosfera èpica. Just el que estàvem esperant de Demons & Wizards. En Final Warning, s'intueixen clares influències de la NWOBHM, així com de l'Metall Progressiu, una estranya barreja on el baix elèctric ens mostra una equalització perfecta. Un bon tema, que, sense ser del millor de la banda, sona honest i ple d'energia.

Timeless Spirit és el cinquè tall del disc, i amb ell, nou minuts de durada. Una cançó que arrenca amb un passatge acústic de gran qualitat, on progressivament va derivant cap a un pont marcat per uns cors característics i plens de profunditat. El segueix Dark Side of Her Majesty, moment on Kürsch intenta articular una veu més agressiva a través d'el tall més simfònic de tot l'àlbum. Un altre d'aquests moments marcats per l'actitud i l'energia, alguna cosa perceptible segon després segon. En Mides Disease escoltem un tema d'Hard Rock que res té a veure amb la imatge que tenim de Demons & Wizards. Una cançó amb un so més proper a bandes com Judes Priest, però que poc té a veure amb la resta del disc.

El vuitè tall del disc es titula New Dawn, de nou escoltem una cançó saturat a la producció, on tot sembla passat de rosca, massa pompós i artificial. Una cançó que no arriba a sonar natural i que s'allunya de el so de la banda. El segueix Universal Truth, cançó on les influències d'Iced Earth absorbeix per complet cada segon d'aquest disc. L'esquema es repeteix en el tema Split. Això és una de les característiques d'aquest treball. Demons & Wizards sembla haver perdut una mica la identitat pròpia, apostant més pel llegat dels músics que formen part d'aquest projecte.

Amb Children Of Cain, la banda posa el punt final a l'àlbum. Deu minuts de durada per a una cançó que arrenca de manera acústica, i progressivament va incorporant cors en excés i abusant considerablement dels passatges acústics fent d'aquest final del disc un tall molt poc enèrgic.

Demons and Wizards, es troben actualment molt allunyats del que van ser fa 15 anys. No ens enganyem. Un conjunt de músics que es troben molt allunyats del que van ser. Tenint en compte això, i que actualment no podem confiar-hi com la gran esperança de l'Power Metall, és just reconèixer que III és un àlbum sòlid, que no va a defraudar ni als seguidors de l'gènere, ni als seguidors de la banda .

ZorroLoko
01/09/2020

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.