SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Necrophobic + Sacramentum + Vidres a la Sang + Ouija + Barbarian Swords + Darkened Nocturn Slaughtercult + Ante-Inferno + Empty + Estertor Fortalesa (Hostalric)

We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Dragonfly - Domine XV (2022)

Dragonfly - Domine XV
Dragonfly logo
España

Domine XV

Symphonic Power Metal
Art Gates Records
2022


Temes

Domine
Solo Depende De Ti
Entre El Odio Y La Pasión - Iván Gianini (Vision Divine)
Delirio Eterno - Olaya Alcázar
Nuevo Judas - Pacho Brea
Estrella - Joaquín Padilla & Luis Díaz
Aries
Regresa A Mi - Anna Fiori , Mercedes Olmeda (Ignis Anima), Narci Lara (Saurom)
En Los Confines Del Infierno - José Cano (Centinela)
Guárdame En Ti - Tete Novoa (en lugar de Leo)
Paganini Suite - Ariel Mittica
Sin Salida - Miguel (Saurom)
Dragonfly - Mark Basile

Formació

Baix/Veu: Juanba Nadal
Teclats: Isauro Aljaro
Veu: Pablo Solano
Guitarra: Víctor González
Bateria: Jorge Alcázar

Crítica

La banda valenciana Dragonfly, ha aprofitat el quinzè aniversari del seu treball Domine, per regravar-lo i treure'l de nou en una edició doble. La primera amb una nova masterització i un so millorat i la segona amb un munt de convidats.

Basaré la ressenya en aquesta segona, ja que resulta més que atractiva i m'ha transportat al passat, aquells anys en què la banda competia a primera línia per augmentar el nombre de fans, en un dels moments daurats del power metall en castellà amb grans dosis d'orquestració.

La veritat és que després de l'obertura que dóna nom a l'àlbum ens trobem amb un dels temes més canyers i que tenen un missatge motivador. "Solo depende de tí", arrenca amb aquest power on teclats i guitarres compassen un riff que es converteix en marca de la casa a mans d'Isauro Aljaro.

Al llarg d'aquest segon treball hi trobem col·laboracions i ens centrarem, ja que és el més destacat enfront del treball original.

Tema rere tema, vam trobar nous matisos de cançons que al seu dia ens van marcar i ens van fer vibrar. És el cas d'“Entre el odio y la Passión”, que compta amb la intervenció d'Iván Gianini, vocalista dels italians Vision Divine.

"Delirio", és el següent tema. En ell, ens trobem Olaya Alcázar, que està aconseguint un desitjat èxit després del seu pas pel metall de la mà dels també valencians Thirteen Tries. A més, es tracta de la germana del bateria de la banda, Jorge, que també va estar al seu costat al pas per Thirteen Tries, grup que es va dissoldre després del seu primer LP, i que personalment em fascinaven, tant en viu com en estudi.

Pacho Brea, és l'encarregat de donar el seu toc a "Nuevo Judas". A més les evidents col·laboracions vocals, hi trobem també col·laboracions instrumentals destacades. Així deixen la seva empremta a les sis cordes, Carlitos i Frank de Runa Llena, Simone Mularoni de DGM i productor productor, l'italià Olaf Thorsen (Vision Divine), Alberto Marín d'Ankhara, Pablo García (Warcry), Paulo Morete (ex-Immune ) o David G. Álvarez (Angelus Apatrida).

Una de les col·laboracions que marquen la diferència respecte el treball original, és la de Joaquín Padilla a "Estrella", on també col·labora l'ex de la banda, Luís Díaz. Una veu que s'ha convertit també en un clar referent dins del món del metall, després dels seus lliuraments de Llegat d'una Tragèdia, on el seu protagonisme vocal ha anat cobrant més força entrega després de lliurament.

Temor com és Àries, i col·laboracions de nou però al baix. En aquesta ocasió, Niko del Ferro de Saratoga o Andrea "Tower" Torricini de Vision Divine, són els que posen al servei de la banda el seu talent.

"Vuelve a Mi" és una balada, trista, dolça i sentida i compta en aquesta ocasió amb la veu d'Anna Fiori, però no és l'única aportació, ja que Mercedes Olmeda, la talentosa violinista d'Ignis Anima, aporta el seu granit i Narci Lara els violins.

Una veu que s'ha recuperat darrerament a l'escena del metall, és la de José Cano, conegut pel seu treball a Sentinella i actualment en solitari i la trobem també a "En los Confines del Inferno".

Un dels vocalistes més en forma de l'escena actual és Tete Novoa i no podia no aparèixer en una feina tan especial com la que ens ocupa. Així la col·laboració original de Leo Jiménez a "Guárdame en ti", en aquesta ocasió es veu reemplaçada per Tete Novoa, que brilla amb llum pròpia des de fa temps pels escenaris i estudis del nostre país.

El membre argentí fundador de la banda, Ariel Mittica, col·labora de nou a "Paganini Suite" rememorant vells temps, i "Sin Salida", és un temazo que guanya molts sencers amb l'entrada de les veus de Migue de Saurom.

Més col·laboracions il·lustres són les dels teclats de Santi Novoa (Warcry) o de Manuel Ibáñez. Però el més remarcable és l'estreta unitat amb les mítiques bandes italianes, en aquest cas DGM perquè el gran Mark Basile aporti el seu castellà excel·lent al tema que dóna nom al grup: "Dragonfly".

En definitiva, un disc excel·lent per rememorar temps passats, 15 anys són uns quants ja! Però amb nous matisos, noves aportacions i sobretot nous tints amb un elenc de col·laboracions d'altíssim nivell. Un disc, que gràcies a això, he tornat a escoltar multitud de vegades!!!!

Col·laboracions:
Tete Novoa (Saratoga)
Pacho Brea (Ankhara)
Ivan Giannini (Vision Divine)
Ezequiel Wiurnos (Dream Master)
Joaquín Padilla (Legado de una Tragedia)
Ferrán Quiles (Theragon)
Olaya Alcázar
Narci Tenorio (Jupiter)
Mark Basile (DGM)
Anna Fiori
José Cano (Centinela) y Miguel Ángel Franco (Saurom).
En los instrumentistas: Manuel Ibáñez y Paco Ventura (Medina Azahara)
Carlitos y Frank (Runa Llena)
Niko del Hierro (Saratoga)
Santi Novoa y Pablo García (Warcry)
Alberto Marín (Ankhara)
David G. Álvarez (Angelus Apatrida)
Narci Lara (Saurom)
Simone Mularoni
Andrea Arcangeli y Mark Basile (DGM)
Olaf Thorsen y Andrea Tower (Vision Divine)
Paulo Morete (Inmune)
Ezequiel Wiurnos (Dream Master)
Yeray López (Ayra)
Austin Slack
Jose Barta (Júpiter)
Alessio Lucatti
Ivan Martí (Ignis Anima)
Luis Díaz (Aztlan) y el ex Dragonfly citado más arriba
Ariel Mittica.

Víc Salda
27/03/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.