SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


We Rock (Dio Tribute) + Crimson Colt Bóveda (Barcelona)

Avalanch + Nurcry + Redención Zero Garaje Beat Club (Murcia)

Kiss the night with Jordy Stanley + Blue Madness Sixx Rock (Madrid)

Leo Jiménez Razzmatazz 2 (Barcelona)

Kabrönes El Escénico de Illescas (Toledo)

Krápula Infierno AB/CD (Terrassa)

Kabrönes + Dragonfly + Jaleo Auditorio Julio Iglesias (Benidorm)

Prehistoric War Cult + Bloodsoaked Necrovoid + Opositor + Trollcave Sala Los Trecers (Sant Adrià del Besós)

Heavy Pettin Silikona (Madrid)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

A Dark Reborn - The Flight (2023)

A Dark Reborn - The Flight
A Dark Reborn logo
España

The Flight

Melodic Death Metal
Art Gates Records
2023


Temes

1. The Flight
2. Illusion
3. Keida

Formació

Veu i piano: Lur
Guitarra i veus: Thomas Höffken
Guitarra: Denis Duran
Baix i veus: Ivan Sixto
Bateria: Eddie

Crítica

En un moment en què sembla que ja tot està inventat i que necessitem, per força, \'ressuscitar\' les velles glòries del panorama metàl·lic nacional, apareix un nou EP de la banda \'A Dark Reborn\', que fan renéixer la foscor i la esperança al nostre cor metàl·lic. Aquests catalans barregen uns potents riffs de guitarra amb la suavitat del teclat, creant una atmosfera tenebrosa i harmònica que ens traslladarà al més profund del Melodic Death Metal.

The Flight és un EP de tres temes que precedeix en el temps el seu futur nou disc, donant-nos una mostra del que trobarem més endavant. Si amb “The Light” (2022), van debutar amb magnificència, aquest nou disc promet ser la continuació lògica d\'una banda que just està florint.

Centrant-nos ja en l\'anàlisi d\'aquest treball, el primer que trobem és una estupenda portada signada per Gustavo Sazes. Unes llunes de to ataronjat contrasten amb una gamma cromàtica que passa del blau, al gris fosc, amb unes figures al lluny que esperen un pilot que sembla haver perdut la seva nau. Tot això en unes ruïnes que reflecteixen un món distòpic o postapocalíptic. La veritat és que a mi una bona portada em sol guanyar a l\'hora d\'escoltar un disc, ja que em posa en situació del que em trobaré musicalment i deixa anar la meva imaginació, més enllà de les lletres de les cançons , per evocar possibles situacions que concordin amb la música que estic escoltant. Raret que és un!

Pel que fa als tres temes que escoltarem a The Flight, el primer, homònim al títol de l\'EP, comença de forma poderosa, donant-nos una mostra de per on aniran els trets. Guitarres saturades i una bateria que ens copeja de manera contundent, sense oblidar-nos de la línia de baix que acaba d\'amanir la força de la composició. De la mateixa manera, el punt fort, per mi, és la combinació de l\'harmonització vocal juntament amb el gutural, empastant tots dos a la perfecció en tot moment. Al meu parer és un tema força harmònic, fet que no li resta ni contundència ni rotunditat. El següent tema, “Illusions” començarà fort, amb clars guturals, encara que aquests no són la base de la composició, sinó l\'harmonització vocal que preval en una tornada molt enganxosa, en una cançó on sobresurten els riffs de guitarra ràpids. L\'últim tema d\'aquest EP, “Keida” ens submergeix en una atmosfera fosca que es trenca amb un ritme de bateria matxoc. És aquesta una composició que combina, novament, de manera excel·lent el gutural amb els tons més harmònics.

En definitiva, observem en aquest nou treball d\'\'A Dark Reborn\' unes cançons que es basen en la melodia, sense deixar de banda la contundència metàl·lica, sense un abús del gutural i amb uns canvis de ritme i d\'estil que aporten riquesa a la composició . Lur, la vocalista, es llueix de valent, aportant una àmplia gamma de registres vocals que passen d\'allò més bronco i rude a harmonitzacions que comprenen diferents tonalitats. Com ja hem apuntat, les guitarres presenten ritmes contundents i ràpids, a més d\'arpegis que creen atmosferes molt intimistes. Tot això acompanya una base rítmica, formada per baix i bateria, que, en tot moment, ens acompanya de la mà per tota la composició. Dèiem més amunt que \'A Dark Reborn\' és una banda que està florint i així és, però, de ben segur, donarà un fruit abundant en els propers anys. Temps alhora.

Jordy Stanley
29/03/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.