SatanArise en Facebook
Críticas, reviews, novedades metal, discos, critica y tracklist - Satan Arise

Suscríbete aquí!


Saurom Plaza Mayor (Villena)

Alestorm + Saurom + Stratovarius + Rata Blanca + Wind Rose + Tyr + Equilibrium + El Reno Renardo + Kalmah + Ars Amandi + Eihwar + Linkoln Park + Oceans Ate Alaska + Brian Downey + Evil Invaders Zona polideportiva (Villena)

Kiss the Night (Paul Stanley) + Halloween (Helloween) Poble Espanyol (Barcelona)

Kiss he Night (Tribute to Paul Stanley) + Halloween (Helloween tribute Band) Poble Espanyol (Barcelona)

The Slavers + Motörhits + Black Torth Grin Salamandra (L'Hospitalet (Bcn))

Whipping + Azrael + Easy Rider + JBP Montbau (Barcelona)

Adventus - Saudade (2022)

Adventus - Saudade
Adventus logo
España

Saudade

Power Metal
Maldito Records
2022


Temes

1. Saudade
2. Lo Siento
3. Llorar No Sirve de Nada
4. Mi Respuesta
5. Fundirme Con el Viento
6. Renunciar al Sol
7. Casi Sin Querer
8. Vulnerable
9. Dime
10. Aprendiendo a Caminar

Formació

Veu: Víctor García
Bateria: Alberto Ardines
Guitarra: Fernando Mon
Teclats: Manuel Ramil
Baix: Luis Melero

Crítica

Adventus ens presenta Saudade, el seu segon treball discogràfic. El projecte dirigit per Manuel Ramil (Ex-WarCry. Ex – Mag d'Oz), acompanyat de diversos components i excomponents de WarCry, mostra en aquest àlbum un nivell de tècnica molt per sobre del que s'ha escoltat fins ara. El músic d'origen gallec ens porta un disc de metall melòdic de gran qualitat que segueix l'estela del seu àlbum debut. Amb una producció de luxe, la proposta d'Adventus suposa un treball de gran valor, que tristament es va veure tancat el 25 de novembre passat, quan es va comunicar la dissolució de la banda per l'abandó de tots els seus membres, excepte de Manuel Ramil.

L'àlbum ho obre “Saudade”. Una introducció pausada on el piano és el gran protagonista. Una melodia càlida i breu que serveix d'introducció a aquest àlbum. Després d'aquests segons de melodia, l'energia emergeix amb “Lo Sento”. Una cançó melòdica plena d'energia i actitud. Una tornada enganxosa i grans influències del Power Metall ens presenten un dels millors treballs vocals de Víctor García. Instrumentalment és una cançó supèrbia, plena de matisos. Una cançó que recull el millor del so clàssic d'Avalanch o WarCry, però amb una producció moderna. És digne de destacar l'impressionant només de guitarra amb tonalitats orientals, tota una mostra de la capacitat tècnica de Fernando Mon a les guitarres.

"Plorar No serveix de res" és el tercer tall d'aquest àlbum. Una cançó de metall melòdic, directe i elegant que ens mostra el veritable so d'Adventus. Un metall per a tots els públics, ben construït. Un cop més, el treball vocal és excel·lent. Un Víctor García en perfecte estat de forma amb una banda plena de músics plens d'idees fresques. Una cançó que sona a directe, cosa que tristament, no en podrem gaudir.

Amb “Mi Respuesta” arribem al quart tall d'aquest disc. Amb aquest tema arriba un tema dens, pausat però marcat per una gran energia. La base rítmica adquireix una gran presència en una cançó plena de sentiment i emoció. De nou, una cançó enganxosa plena de matisos. El segueix “Fundir-me Amb el Vent” una cançó dinàmica i alegre. Amb una lletra nostàlgica i plena de vitalitat i optimisme i un so proper al Hard Rock, és sens dubte una de les millors cançons de tot aquest àlbum.
"Renunciar al Sol" és el retorn d'Adventus al so Power Metall. Un so que ens recorda l'època daurada d'Avalanch. Ho té tot per ser un clàssic atemporal de la banda. Alberto Ardines demostra el seu mestratge a la bateria construint un tempo accelerat on els teclats i les guitarres dibuixen un univers sonor on les tornades se't quedaran gravats des de la primera escolta. A Gairebé Sense Querer escoltem una introducció pausada, on les guitarres i els teclats s'obren pas a través d'uns arranjaments de corda per progressivament anar incrementant la seva intensitat. El sol de Mon a la guitarra aporta un nou nivell de passió i tècnica a aquesta cançó. Espectacular.

El vuitè tall del disc es titula “Vulnerable” i amb ell arribem a un altre mig temps intens, ple de matisos, un moment idoni per agafar aire. El segueix “Dime”, de nou la banda trepitja l'accelerador i ens ensenya com s'ha de construir el millor Power Metal cantat en castellà. Un tema feixuc, d'estrofes dures i guitarres esmolades. La cançó més pesada de l'àlbum. L'àlbum ho tanca “Aprenent a Caminar”. Un tema amb guitarres molt definides i uns cors molt enganxosos ens porten un nivell de composició superb. Una cançó de Heavy Metal clàssic. Un tema capaç de resumir el so d'Adventus a la perfecció i que serveix de fermall final per a aquest àlbum.

Com ja sabem, i contra tot pronòstic, Adventus és avui una història passada, una banda fugaç que ens ha deixat dos discos de gran qualitat. Això suposa una profunda tristesa veient el potencial d'aquesta banda. Tot i això, els seus discos sí que són atemporals, Saudade, és un disc de Metall Melòdic de gran qualitat. Un disc de producció superba ens mostra a una banda que, almenys en el musical, està en ple estat de forma a l'hora de compondre i gravar aquest disc.

ZorroLoko
19/04/2023

14/03/2018
Sara Sánchez
09/03/2018
Jesús Valverde
23/01/2018
Jordi Pons Gibernau




Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs/www.satanarise.com/home/sources/ob_page.php on line 1198
Inici Noticies Crítiques Concerts Crónicas Entrevistes Entrevistes
Licencia Creative Commons
Satan Arise por www.satanarise.com se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-SinObraDerivada 3.0 Unported.